Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala druhým večerem, ve kterém soutěž opustil první pár.

 

 

V prvním večeru předvedly soutěžní páry tři různé tance, standardní vídeňský valčík a latinsko-americkou sambu a tanec cha-cha. Porotu v prvním večeru nejvíc zaujaly dva páry, Tomáš Verner s Kristýnou Coufalovou a Jan Cina s Adrianou Maškovou. Tyto páry obdržely od poroty shodný součet známek 32 a dělily se o první pořadí.

V druhém večeru se už známkovalo naostro a výroky poroty byly občas velmi upřímné. Známky od poroty doznaly vůči prvnímu večeru citelného poklesu. Druhý večer byl věnovaný žijící legendě, jubilantovi Jiřímu Suchému a skladbám dua Suchý - Šlitr. Zazněly rytmy quickstepu, slowfoxu a jivu. Jak si vedly jednotlivé páry?

 

SD 11x02 all

 

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna 11x02 QS

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(quickstep - Tak abyste to věděla)

Tomáš těží ze své vynikající fyzičky. Jeho tanec byl hodně pohyblivý, do prostoru. Drobné rytmické chyby snižovaly celkový dojem. Líbilo se mi zařazení charlestonu a polka hopsy. Měl poměrně dobré držení. Horší to bylo s technikou, zejména v přísunech, kdy tanec připomínal spíše polku. Richard Genzer byl nadšený, Tatiana Drexler vytkla občasné poskoky tam, kde být nemají. Jan Tománek zmínil vystrčený zadek a fakt, že se Tomáš občas pohyboval před hudbou. Zdeněk Chlopčík ocenil excelentní sólo tanec a vytkl rytmické chyby. Tomáš s Kristýnou si vytančili známky 8, 8, 6 a 7, má známka by byla totožná s prvními dvěma porotci.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Zdeněk a Tereza
Zdeněk a Tereza 11x02 SF

Zdeněk Godla & Tereza Prucková
(slowfox - Mississippi)

U Zdeňka se po technické stránce o tanci moc mluvit nedá. Jeho slowfox postrádal charakteristické zdvihy a klesy. Nášlapy prakticky neexistovaly, Zdeněk šel naprostou většinu kroků přes patu a tanec v podstatě jen odchodil. Ocenil bych ale rytmiku i snahu o plynulý pohyb. Ve srovnání s prvním večerem byl rozhodně lepší, přesto ani tak ke skutečnému tanci nedošlo. Tatiana Drexler se do tance Zdeňka zamilovala a radila přidat do tance trochu pořádku. Jan Tománek konstatoval překvapení a zmínil spoustu tanečních nedostatků, zejména nášlapy. Porota udělila známky 5, 6, 6 a 4, má známka by byla shodná s Richardem Genzerem.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Martina a Marek
Martina a Marek 11x02 JI

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(jive - Marnivá sestřenice)

Farářka Martina překvapuje, a to v pozitivním slova smyslu. Před týdnem byla zakřiknutá a tentokrát z ní svazující tréma spadla. Její jive byl živý, rytmický a působil lehce, i když místy poskakovala. Oceňuji bouncing, vertikální pohyb, který je pro jive charakteristický. Nevyvarovala se technických chyb a energie by z ní měla sálat, obojí by bylo záhodno vylepšit. Zdeněk Genzer řekl, že její šéf může být nadšený, protože to bylo boží. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že to vypadalo lehounce, ale že jí chybělo víc energie. Porota za předvedený výkon udělila známky 8, 6, 8 a 6, má známka by byla uprostřed.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Tereza a Dominik
Tereza a Dominik 11x02 QS

Tereza Černochová & Dominik Vodička
(quickstep - Babetta)

Očekával jsem, že Babetta bude nástupní písní pro všechny páry na začátku večera a vůbec by mě nenapadlo tančit na pochod quickstep. Tereza dokazuje, že kila navíc nemusí vždy tanci škodit, i když omezují. Ve quickstepu bylo snad vše, co tanec dělá quickstepem. Polka hopsy, jumpy, křížení, to vše provedeno velmi slušně a rytmicky. Horší to bylo s přísuny a největším problémem byla energie, která se u Terezy postupně vytrácela, ale i tak si tento tanec zaslouží vyšší ohodnocení. Tatiana Drexler podotkla, že Tereza na konci tance na partnerovi visela a Zdeněk Chlopčík ocenil, že si tanec užívala, ale technika ji srážela. Porota udělila za quickstep známky 8, 7, 8 a 7, má známka by byla shodná s oběma slovně hodnotícími porotci.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana 11x02 SF

Jan Cina & Adriana Mašková
(slowfox - Motýl)

Jan je pohybově nadaný a pokud tančí sám, je velice zdatným tanečníkem. V momentech, kdy tančí v páru, přednosti se u něj vytrácí. To platilo i pro jeho slowfox. Sám dokáže zatančit velice lehce, s protaženým pohybem do konečků prstů i vytvořit efektní pózy. Tanec se ale odehrává především v páru, a v něm byl Jan poloviční. Zdvihy a klesy nejsou ve slowfoxu tak velké a jdou do prostoru místo do výšky. Rytmus o samotě skvělý, v páru před hudbou, což je všeobecně ve standardu silná chyba, správně má být o fous za hudbou. Opět bylo málo tance v páru a převažovaly scénky. Richard Genzer Jana pochválil slovy, že nenávidí talentované lidi a v jeho seznamu je Jan na prvním místě. Jan Tománek označil tanec za dvě tváře, sóla fantastická, v páru nefungující. Porota ohodnotila výkon známkami 8, 7, 6 a 5, shodl bych se s Honzou Tománkem.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Simona a Martin
Simona a Martin 11x02 JI

Simona Babčáková & Martin Prágr
(jive - Honky tonky blues)

Simona krátce před prvním soutěžním večerem onemocněla a na jejím výkonu to bylo znát. To je však věc zcela podružná, která do vlastního hodnocení nemůže být započítána. Ocenil bych rytmiku i počáteční lehkost. Jivové přeměny by bylo dobré vylepšit. Simoně něco ve vystoupení chybělo, něco neuchopitelného, něco, co se dá nazvat šmrnc. Ke konci tance jí ztěžkly nohy a lehkost se vytratila. Jan Tománek si všiml ztěžknutí a Simoně vytkl, že ke konci tance byla rozházená, Zdeňku Chlopčíkovi chyběla rychlost a všiml si pokrčených kolen a těžkopádnosti. Simona s Martinem si za jive odnesli známky od poroty v hodnotách 6, 5, 6 a 5, má známka by se shodovala s lépe hodnotící půlkou porotců.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Mirai a Lenka
Mirai a Lenka 11x02 QS

Mirai Navrátil & Lenka Nora Návorková
(quickstep - Šišlala)

Miraiovi se tanec příliš nepovedl. Rytmické chyby snižovaly jeho výkon, přísuny nebyly dobré, poměrně často se ocital v předklonu, držení těla mělo světlé chvilky, převažovala nepřesnost. Dalších technických nedostatků, byť drobného rázu, bylo přehršel. To vše snižovalo výsledné hodnocení. Standard Miraiovi nesedí, protože vyžaduje velkou vnitřní sebekázeň a Mirai je jako neposedný čertík. Richard Genzer označil výkon za ustrašený. Tatiana Drexler toho měla k vytknutí víc, Mirai byl podle jejích slov hrbatý, v páru nebyl kontakt a partnerka má být na pravé straně, zatímco Mirai si ji posouval přímo před sebe. Mirai s Lenkou si vysloužili známky 7, 6, 8 a 5, má známka by byla totožná se Zdeňkem Chlopčíkem.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Andrea a Michal
Andrea a Michal 11x02 SF

Andrea Sestini Hlaváčková & Michal Necpál
(slowfox - Kapitáne, kam s tou lodí)

Andrea předvedla relativně slušný tanec. Líbila se mi rytmika, horší to bylo s technikou, kdy tanec působil dojmem odšlapání. Snažila se o plynulost pohybu, ale tance v páru bylo málo, opět převažovaly scénky, a to je na škodu. Správně by měl tanec převládat. Tatiana Drexler radila víc tancovat a především tancovat v držení, protože neustálé rušení a obnovování držení ruší a rozhazuje pár. Jan Tománek si povzdechl, že všem jdou sóla a v páru to pak následně nefunguje. Andrea s Michalem si vysloužili od poroty známky 7, 7, 6 a 5, má známka by byla shodná s Honzou Tománkem.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Pavel a Veronika
Pavel a Veronika 11x02 JI

Pavel Trávníček & Veronika Lálová
(jive - Škrhola)

Pavel ze sebe určitě vydal vše, na co mu síly stačily, ale jive byl nad jeho síly. I když by se jeho vystoupení dalo označit za rytmické, tak bohužel technika skřípala. Jivové přeměny nebyly dobré. Nohy byly příliš pomalé. Z Pavla nevyzařovala energie a té měl málo i pro samotný tanec. Množství drobných technických prohřešků pak jeho výkon snižovalo. Richard Genzer poznamenal, že to bylo uděláno jednoduše, aby Pavel tanec zvládl a že měl pocit, jako kdyby Karkulka honila vlka. Zdeněk Chlopčík měl pro Pavla obdiv, že bylo vidět, jak jde do toho naplno, ale byly tam chyby. Porota za předvedený tanec udělila spravedlivé známky 4, 4, 5 a 4, má známka by se shodovala s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Marika a Robin
Marika a Robin 11x02 QS

Marika Šoposká & Robin Ondráček
(quickstep - Malé kotě)

Poslední tanec večera byl jedním z nejlepších. Rytmické a hravé vystoupení mělo pozitivum i v zařazení charlestonu, líbilo se mi zařazení polka hopsů, které mohly být provedeny i lépe, krásně provedený byl i překlon. Po technické stránce byl tanec nevyrovnaný, světlé chvilky se střídaly se slabšími, ale světlo převažovalo. Opět převažovaly scénky nad tancem, ale quickstep Mariky a Robina mě bavil. Richard Genzer si všiml, že Marika Robinovi skákala na rukách. Tatiana Drexler vytýkala málo tance v páru. Jan Tománek radil Marice zpevnit střed těla. Zdeněk Chlopčík chtěl vidět víc tance než sólíček a všiml si, že Marika byla v páru horší. Porota udělila Marice a Robinovi za předvedený quickstep známky 7, 7, 7 a 5, shodl bych se s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

13010
2299
3288
4267
267
267
5256
6225
7214
8173

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Pavel Trávníček a Veronika Lálová. Tento pár předvedl ve druhém večeru nejslabší výkon a byl vyřazen oprávněně. Zde je však nutno smeknout před výkonem doyena StarDance, Pavla Trávníčka, co dokázal předvést ve svém věku.

 

Pavel a Veronika end

 

Příští týden zazní rytmy waltzu, čači a tanga.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 24.10.2021 9:01 | karma článku: 33,87 | přečteno: 8850x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik