Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 1. večer

Jedenáctá řada taneční soutěžní zábavné show StarDance byla zahájena obligátním "Živě z Prahy" v podání Viktora Preisse.

Posledními vítězi byli v roce 2019 Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. Plánovaná pauza mezi ročníky přišla do doby, kdy se tančit a scházet dost dobře nešlo, takže doufejme, že letošní ročník proběhne tak, jak je obvyklé.

StarDance nás provází již neuvěřitelných patnáct let, první ročník proběhl v roce 2006. Za tu dobu se prostřídala na tanečním parketu dlouhá řada zástupkyň a zástupců sportu, hudební scény, herectví, modelingu i jiných oborů. Pět moderátorek, moderátorů a komentátorů České televize, dva kuchaři, violistka, rybář, youtuber či lékařka. Letos se řada neobvyklých profesí rozšířila o farářku.

Soutěžní páry pilně trénovaly od začátku prázdnin, leckdy i několik hodin denně. Nyní jsme mohli vidět první plody jejich usilovné činnosti. Jaké byly jednotlivé výkony soutěžících?

 

SD 11x01 all

 

Marika a Robin
Marika & Robin 11x01 SB

Marika Šoposká & Robin Ondráček
(samba - Iko Iko)

První tanec v první večer nové řady je vždy svazující. Marice s Robinem se úspěšně podařilo tímto úskalím proplout. Jejich tanec byl zábavný a pohyblivý. Oceňuji lehkost s jakou Marika tanec zvládala. Práce boků byla poměrně dobrá, mohla by být lepší, zejména v chůzi. Několikrát měla rytmický výpadek, ke konci tance jí docházela energie. Richard Genzer radil zrychlit nohy, Tatiana Drexler vytkla nedotažené ruce a chtěla víc energie, Jan Tománek si všiml nervozity a uskákanosti a Zdeněk Chlopčík pochválil, že to zvládli fantasticky, ale byly tam rytmické nedostatky. Porota se shodla a udělila známky 6, 6, 6 a 6, má známka by byla totožná.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Pavel a Veronika
Pavel a Veronika 11x01 VW

Pavel Trávníček & Veronika Lálová
(valčík - Tři oříšky pro Popelku)

Jakou jinou skladbu si mohl zvolit nejznámější český princ? Obdivuji Pavlův výkon v jeho věku i jeho lehkost. Nášlapy na patu byly provedeny správně. Občas mu dělal problém rytmus a ocenil bych větší pohyb do prostoru. Uvítal bych víc tance v páru a chyběl mi valčík vlevo. Latinské tance budou pro Pavla obtížnější. Tatiana Drexler byla pozitivně překvapená a chtěla vidět víc aktivity. Jan Tománek konstatoval, že Pavel byl elegantní a měl excelentní postavení, vytkl průběh pohybu a uskákanost. Pavel s Veronikou si vysloužili známky 4, 5, 6 a 4. Má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Andrea a Michal
Andrea a Michal 11x01 CC

Andrea Sestini Hlaváčková & Michal Necpál
(cha-cha - Katchi)

Andrea předvedla celkem zdařilý tanec. Její práce boků byla na slušné úrovni, ale postupně uvadala. Místy byla tvrdší, přeměny postupem času ztrácely na přesnosti a při kubánském přerušení by mohla být v bocích uvolněnější. Tanec byl rytmický a Andrea si ho užívala. Svou třásňovou sukni okomentovala, že při tenisu byl vzadu klid. Richard Genzer ocenil ženskost a ruce. Zdeněk Chlopčík ocenil rytmiku a podotkl, že vzadu klid nebyl, což byla pro tanec přednost. Porota za předvedený výkon udělila známky 7, 6, 5 a 7, má známka by byla opět shodná s Tatianou Drexler.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Mirai a Lenka
Mirai a Lenka 11x01 SB

Mirai Navrátil & Lenka Nora Návorková
(samba - Straight to Memphis)

Vystoupení Miraie a Lenky bylo živé a s velkou energií. Celkový dojem nebyl zlý, ale mé hodnocení se zaměřuje na tanec, a v něm to slavné nebylo. Bohužel, samby bylo poskrovnu. Mirai málo pracoval s boky, což se projevilo zejména při sambové chůzi. Nášlapy přes patu byly vysloveně špatně a volty byly spíše poskoky. Jan Tománek ocenil obrovské charisma a alternativní pohyby, na taneční pohyby podle něj nedošlo. Zdeněk Chlopčík ocenil rytmus a vytkl jalové nohy. Sambu označil za ucházející. Porota byla velmi přívětivá a udělila známky 6, 5, 6 a 5. Má známka by byla o stupínek nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Simona a Martin
Simona a Martin 11x01 SB

Simona Babčáková & Martin Prágr
(valčík - Ma faille)

Valčík Simony a Martina bych označil jako jeden z nejlepších tanců večera. Tanec Simony postrádal máloco. Technika na vysoké úrovni, držení těla mohlo být lepší v odklonu od partnera. Oceňuji pohyb do prostoru i provedení přísunů, které bylo poměrně slušné. Radost mi udělal valčík vlevo. Drobné zaškobrtnutí Simony výsledný dojem nezkazilo. Richard Genzer označil tanec za okouzlující a honosný. Tatiana Drexler se dívala na nohy a pochválila krásný, příjemný výkon. Simona s Martinem si vytančili známky 7, 7, 7 a 6, má známka by byla shodná s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana 11x01 CC

Jan Cina & Adriana Mašková
(cha-cha - Bongo Cha Cha Cha)

Jan moc tance nepředvedl. Je pohybově nadaný, v pohybech mimo pár to dokazuje, ale tanec se odehrává především v páru, a tam už tak oslnivý výkon nepředvedl, navíc tance v páru bylo hodně poskrovnu. Práce boků byla ucházející, rytmika v pořádku, ale přeměny byly provedeny víceméně přísunem, takže k čače nedošlo. Pro čaču je charakteristická právě čačová přeměna, kdy je zapotřebí všechny tři kroky poctivě vyšlapat za pomoci kolen. Tatiana Drexler ocenila propnutá kolena a očekává ještě víc. Zdeněk Chlopčík chválil rytmiku, hravost i radost. Jan a Adriana získali za svůj tanec od poroty velmi příznivé známky, 8, 8, 8 a 8. Má známka by byla vzhledem k přeměnám a nášlapům na paty o po poznání nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Tereza a Dominik
Tereza a Dominik 11x01 SB

Tereza Černochová & Dominik Vodička
(samba - Quando, Quando, Quando)

Tanec Terezy byl rytmický a překvapivě pohyblivý. Postrádal jsem větší práci boků. Technika byla poměrně dobrá, ale vše kazily poměrně časté nášlapy na patu a drobné poskoky. V latině je nutné kromě pár případů zásadně chodit do kroků přes špičky. Nezaškodily by ani rychlejší nohy. Richard Genzer prohlásil, že Tereza zazpívala nohama. Jan Tománek ocenil rytmiku a že Tereza neskákala. I v tomto hodnocení byla porota vůči soutěžící příznivá a za předvedenou sambu udělila známky 7, 7, 7 a 6, má známka by tak příznivá nebyla.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Martina a Marek
Martina a Marek 11x01 VW

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(valčík - Most přes minulost)

Píseň Lucie Bílé z muzikálu Johanka z Arku doprovodila tanec Martiny a Marka. Martina tančila trochu zaraženě, potřebovala větší uvolnění, ale tanec zvládla velmi dobře. Tanec byl lehký, místy éterický se slušnou technikou. Postrádal jsem větší odklon hlavy od partnera a vadily občasné poskoky v přísunech. Celkový dojem byl příznivý. Tatiana Drexler měla strach, že Martina upadne. Jan Tománek viděl obrovský potenciál, ocenil, že Martina byla až magická a vytkl nejistotu. Martina s Markem si odnesli za valčík známky 6, 5, 6 a 5, má známka by byla příznivější.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Zdeněk a Tereza
Zdeněk a Tereza 11x01 CC

Zdeněk Godla & Tereza Prucková
(cha-cha - Get Up Offa That Thing)

Zdeněk předvedl netanec. Určitě se dá ocenit rytmika. Co se týče tance, tak k tomu nedošlo. Technika neexistovala, Zdeněk víceméně jen stál, navíc měl výpadky ze sestavy, nicméně dokázal se rychle vrátit. Nášlapy přes patu jen dokreslily nedobrý výkon. New Yorky byly provedeny násilně a Zdeněk svou partnerku hodně strhával. Richard Genzer taktně zkritizoval výkon, že to byl moc klid. Zdeněk Chlopčík ocenil nástup, kdy přišel macho, v páru pak viděl krizi a nejistotu. Porota se shodla a udělila známky 4, 4, 4 a 4, má známka by byla ještě o stupeň nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna 11x01 SB

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(samba - Já žil, jak jsem žil)

Poslední tanec večera byl na skladbu, kterou starší ročníky znají v podání Karla Hály. Tomáš zatančil poměrně dobře. Technika byla vcelku dobrá. Práce rukou dokonce velmi dobrá, ale to jsem očekával. U Tomáše byly tvrdší boky, což mě nepřekvapilo. Provedení batukád mohlo být lepší. Prvky z krasobruslení byly zajímavé, ale pro samotný tanec spíše rušivé. Richardu Genzerovi se to líbilo, Tatiana Drexler ocenila práci rukou a podotkla, že každý od Tomáše očekává dobrý výkon. Jan Tománek označil Tomáše za skvělého tanečníka. Zdeněk Chlopčík pochválil koordinaci a excelentní výkon, a vytkl přílišnou lehkost a jemnost. Porota udělila vysoké známky 8, 8, 8 a 8, má známka by byla vzhledem k občasným nášlapům na paty a výše uvedeným výtkám nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Porota svými známkami stanovila pro první večer následující pořadí:

132
32
227
27
325
424
522
22
619
716

 

Hodnocení poroty zatím není směrodatné. Za týden už bude známkování naostro a soutěž opustí první pár. Druhý večer bude věnovaný žijící legendě Jiřímu Suchému, který v uplynulých dnech oslavil devadesáté narozeniny. Páry předvedou své tance na jeho skladby.

 

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 17.10.2021 13:01 | karma článku: 30,58 | přečteno: 4804x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 13,39 | Přečteno: 326x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 11,72 | Přečteno: 359x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,46 | Přečteno: 254x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,98 | Přečteno: 4172x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma: 33,06 | Přečteno: 5492x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 7. večer pro Paraple

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala již sedmým večerem, tradičně charitativním pro Centrum Paraple.

26.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,19 | Přečteno: 3439x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 6. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se přehoupla do své druhé poloviny. Na zbývající soutěžící čekal filmový večer.

19.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,13 | Přečteno: 2105x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 5. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala pátým večerem s podtitulem Letem světem, kdy se tančilo na písně z různých koutů světa v původním jazyce.

12.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,32 | Přečteno: 3518x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 4. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala čtvrtým večerem. Vyřazování zaznamenalo velké překvapení.

5.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,32 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 3. večer

Zcela mimořádně v neděli proběhl další, již třetí večer dvanácté řady soutěžní taneční zábavné show StarDance.

30.10.2023 v 15:34 | Karma: 31,00 | Přečteno: 1918x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance oslavila jubileum. Celkově stý večer mohli diváci sledovat klání celebrit o přízeň a co nejlepší tanec.

22.10.2023 v 8:59 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1896x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 1. večer

"Živě z Prahy." Již dvanáctým ročníkem zahajuje tato věta soutěžní taneční zábavnou show StarDance. Ačkoliv je počet ročníků zarovnán na celý tucet, rozhodně nejde o tuctovou záležitost.

15.10.2023 v 9:01 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - představení soutěžících

Za půl roku opět vypukne soutěžní zábavná taneční show StarDance. Již dvanáctý ročník opět představí deset soutěžních párů, z nichž jsou zatím známy jen celebrity.

24.4.2023 v 17:27 | Karma: 16,35 | Přečteno: 793x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Na Silvestra netančím

Tanec k silvestrovskému veselí patří. Přesto se tanci na Silvestra vyhýbám jako pověstný čert kříži.

31.12.2022 v 15:50 | Karma: 13,27 | Přečteno: 392x | Diskuse| Ostatní

Petr Fabera

StarDance XI - 10. večer, finále

Jedenáctý ročník soutěžní taneční zábavné show StarDance se stal minulostí. Česko má nového krále a královnu tanečního parketu.

19.12.2021 v 9:01 | Karma: 27,94 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se chýlí ke svému závěru. Na řadě byl předposlední, devátý, semifinálový večer.

12.12.2021 v 11:01 | Karma: 33,11 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala svým osmým večerem. Soutěž předčasně opustil kvůli onemocnění Mirai Navrátil s Lenkou Norou Návorkovou.

5.12.2021 v 11:11 | Karma: 31,48 | Přečteno: 6502x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 7. večer, charita pro Paraple

Sedmý večer soutěžní taneční zábavné show StarDance se již tradičně nesl v duchu charity pro Centrum Paraple.

28.11.2021 v 11:41 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

2. Seniorský StarDance

V neděli 21.11.2021 se na pražském Žofíně pod záštitou MČ Prahy 1uskutečnilo desetičlenné finále 2. Seniorského StarDance.

26.11.2021 v 17:36 | Karma: 13,81 | Přečteno: 609x | Diskuse| Kultura
  • Počet článků 126
  • Celková karma 11,52
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik