Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance X - 10. večer, finále

Jubilejní desátý ročník soutěžní taneční zábavné show StarDance je minulostí. Král je mrtev, ať žije Královna.

Těsně před branami finále skončil před týdnem pár Karel "Kovy" Kovář a Veronika Lišková. Včera se ve finále utkaly zbývající tři páry: Veronika Khek Kubařová s Dominikem Vodičkou, Matouš Ruml s Natálií Otáhalovou a Jakub Vágner s Michaelou Novákovou.

Na finálové páry čekala velká porce tance. Každý z nich musel zatančit čtyři tance. Nejlepší standardní tanec, nejlepší latinský tanec, freestyle a nejlepší tanec vůbec. Porota hodnotila pouze první tři tance. Jak si páry vedly v jednotlivých tancích? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

SD X F all

 

 

Veronika a Dominik
Veronika a Dominik F RB

Veronika Khek Kubařová & Dominik Vodička

(rumba - Nes mě loďko ke břehu)

 

V závěrečné latině Veroniky a Dominika lze ocenit rytmiku a především romantiku. Po technické stránce byl tanec z těch zdařilejších. Líbilo se mi dotahování pohybů až do mezních hranic. Ač se Veronika snažila, uvítal bych větší práci v bocích. Richard Genzer označil rumbu za krásnou. Tatiana Drexler vytýkala málo pohybu v kyčlích. Jan Tománek chválil uvolněnější projev. Zdeněk Chlopčík ocenil přístup k tanci a ladné pohyby. Porota udělila za předvedený výkon známky 10, 9, 10 a 10, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.

9

 

Jakub a Michaela
Jakub a Michaela F CC

Jakub Vágner & Michaela Nováková

(cha-cha - Uptown Funk)

 

Na začátku tance měl Jakub pomalé nohy. Občas se u Jakuba nevyskytovalo správné napětí v těle. Ocenit se dá rytmika. Technika už tak dobrá nebyla. Některé prvky byly provedeny bezchybně, jindy  potřebná razance chyběla. Celkový dojem z tohoto tance jsem měl rozpačitý. Richard Genzer řekl, že si Jakub tanec užívá. Tatiana Drexler prohlásila, že Jakubova cha-cha je na chlapa neuvěřitelně dobrá. Jan Tománek ocenil vršek těla a všiml si pokrčených nohou. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že si Jakub tanec užíval od začátku až do konce. Porota udělila příznivé známky 10, 10, 9 a 10, má známka by byla o stupínek nižší.

8

 

Matouš a Natálie
Matouš a Natálie F JI

Matouš Ruml & Natálie Otáhalová

(jive - Hafanana)

 

Pro svůj nejlepší latinský tanec si Matouš s Natálií vybrali jive. Líbila se mi energie a rytmika. Tanec byl zatančen v tempu a z technických chyb se dají vytknout pouze občasné poskoky a špatné držení vršku těla a hlavy. Přesto si tento tanec určitě zasloužil absolutorium. Richard Genzer ocenil rychlost a řekl, že si občas myslel, že má Matouš čtyři nohy. Tatiana Drexler nepochybovala o tom, že je Matouš tanečník. Jan Tománek označil tento tanec za jeden z největších vrcholů letošní StarDance. Zdeněk Chlopčík ocenil rytmiku a rychlost. Porota udělila maximální hodnocení 10, 10, 10 a 10, má známka by byla shodná.

10

 

Veronika a Dominik
Veronika a Dominik F TG

Veronika Khek Kubařová & Dominik Vodička

(tango - Suite for Strings, 4th Movement)

 

Tančit tango na vážnou hudbu je velmi obtížné a já nejsem příznivcem takového hudebního doprovodu, protože skladba tanečníka nevede svým charakteristickým rytmem. Oceňuji napětí a energii včetně rytmiky. Po technické stránce už tak zdařilý tanec Veroniky nebyl. Ztráty rovnováhy pak mou známku snížily. Richard Genzer označil toto tango za lepší než při premiéře. Tatiana Drexler neměla pocit finálového tanga. Jan Tománek řekl, že tentokrát to bylo o poznání horší než poprvé. Zdeňku Chlopčíkovi běhal mráz po zádech. Porota udělila známky 10, 9, 10 a 10, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler. 

9

 

Jakub a Michaela
Jakub a Michaela F SF

Jakub Vágner & Michaela Nováková

(slowfox - Sorry)

 

Jakub s Michaelou předvedli slowfox v semifinálovém večeru a za uplynulý týden se v tomto tanci prakticky nic nezměnilo. Technika byla poměrně slušná, u Jakuba se poměrně často vyskytovalo špatné držení hlavy. Ocenit se dá rytmika a plynulost. Tentokrát jsem si všiml u Jakuba vcelku dost statických a tanečně hluchých míst. Richard Genzer označil tanec za hezký, ale občas že to drclo. Tatiana Drexler vytýkala nenarovnaná záda a ocenila dobrý pohyb. Jan Tománek postrádal víc slowfoxových kroků. Zdeněk Chlopčík si všiml měkkosti v těle a tvrdých nášlapů. Jakub s Michaelou si vysloužili známky 9, 9, 9 a 9, má známka by byla nižší.

8

 

Matouš a Natálie
Matouš a Natálie F TG

Matouš Ruml & Natálie Otáhalová

(tango - Last Tango in Paris)

 

Matoušovi sedí více latina nežli standard. To se potvrdilo i při tomto tanci. Po technické stránce patřilo toto tango mezi lepší, líbilo se mi zejména provedení pivot, o poznání horší to ale už bylo s jeho postavením hlavy a občasným nahrbením. Richardu Genzerovi se líbila gesta. Tatiana Drexler řekla, že pokud tento tanec nebyl od Matouše mužný, pak neví, co je podle Zdeňka Chlopčíka mužnost. Jan Tománek ocenil soustředěnost a výrazové prvky. Zdeněk Chlopčík prohlásil, že tímto tancem přijal Matouše mezi tanečníky chlapy. Porota udělila za tento tanec maximum 10, 10, 10 a 10, má známka by byla kvůli postavení hlavy o stupínek nižší.

9

 

Veronika a Dominik
Veronika a Dominik F FS

Veronika Khek Kubařová & Dominik Vodička

(freestyle - Potměšilý host)

 

Hodnocení freestylu je vždy velmi těžké. Neexistují pravidla o která by se dalo opřít. V tomto případě jsem tedy nucen hodnotit pouze celkový dojem. Líbila se mi souhra v páru, Veroničino napětí v těle při dokončování pohybů. Veronika překvapila zpěvem při tanci, kdy velice dobře zazpívala jednu z písní Hany Hegerové. Richardu Genzerovi se líbilo napětí v nohách. Tatianu Drexler vystoupení dojalo a byla ráda, že " chlapci mě v tom nenechali samotnou". Jan Tománek pronesl, že slova jsou zbytečná. Zdeněk Chlopčík s tím jen souhlasil. Porota udělila maximum 10, 10, 10 a 10, má známka by byla shodná.

10

 

Jakub a Michaela
Jakub a Michaela F FS

Jakub Vágner & Michaela Nováková

(freestyle - All I Want for Christmas Is You)

 

Jakub s Michaelou pojali svůj freestyle jako scénku vracejícího se rybáře z výpravy domů k vánočnímu stromku. Vystoupení bylo zábavné s trochou komiky. Richard Genzer tento tanec označil v narážce na Jakubovo zhubnutí jako "tanec rozzuřená jehla". Tatiana Drexler řekla, že to bylo pěkné a zábavné. Pro Jana Tománka bylo vystoupení radostné. Zdeněk Chlopčík byl nadšen, že viděl svou představu Vánoc. Porota udělila za tento freestyle známky 10, 9, 10 a 10, má známka by byla shodná s většinou poroty.

10

 

Matouš a Natálie
Matouš a Natálie F FS

Matouš Ruml & Natálie Otáhalová

(freestyle - Camille)

 

Matouš přinesl do StarDance něco nového - pantomimu. Rozehrál spoustu výrazových prvků beze slov prokládané tancem. Líbila se mi komediálnost a skvělé herecké vyjádření grotesky. Již v dřívějších řadách jsme byli svědky toho, jak tančící hvězdy ve freestylu excelovaly ve svých doménách, například step u Václava Vydry, Martin Procházka na kolečkových bruslích nebo sjezd na lyžích u Ondřeje Banka. Matouš Ruml se jim postavil po bok. Richardu Genzerovi se to líbilo, pro Tatianu Drexler mělo vystoupení vtip, Jan Tománek ocenil kombinaci pantomimy s tancem a Zdeněk Chlopčík postrádal gradaci v závěru. Matouš s Natálií si odnesli známky 10, 10, 10 a 9, má známka by opět byla shodná s většinou poroty.

10

 

Na závěr pak páry zopakovaly své nejlepší tance, tentokrát již bez stresu a známkování. Veronika s Dominikem předvedli svůj scénický tanec na skladbu Discombobulate, ústřední melodii ze Sherlocka Holmese. Jakub s Michaelou zatančili valčík z prvního večera Když milenky pláčou. Matouš s Natálií pak zakončili svým scénickým tancem na ústřední skladbu Cold Case.

Veronika a Dominik F Nej
Matouš a Natálie F Nej
Jakub a Michaela F Nej

 

 

 

Porota stanovila svými známkami následující pořadí:

140+40+391193
239+39+401182
339+36+391141

 

Diváci svým hlasováním rozhodli o tom, že na třetím místě skončil pár Jakub Vágner a Michaela Nováková. Stříbrnou pozici obsadil Matouš Ruml a Natálie Otáhalová.

SD X 2-3

 

 

Vítězem jubilejní 10. řady a nositelem titulu Král a Královna tanečního parketu se stal pár Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička.

Veronika a Dominik Win

 

 

Desátý ročník je tedy minulostí. Viděli jsme spoustu výborných tanečních vystoupení a všem zúčastněným patří velký obdiv za to, že se rozhodli StarDance absolvovat. Titul je v dobrých rukou. V podstatě jsou vítězové úplně  všichni. Ačkoliv to nebylo řečeno, je velice pravděpodobné, že příští rok StarDance neuvidíme a 11. řada nás bude čekat až v roce 2021.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2019

Autor: Petr Fabera | neděle 15.12.2019 9:53 | karma článku: 31,86 | přečteno: 7482x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,00 | Přečteno: 349x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik