Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance X - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show pokračovala druhým večerem. Po večeru Karla Gotta nastalo první loučení se soutěží. 

První večer se nesl ve znamení Karla Gotta. Z původně plánované oslavy se stala vzpomínková akce. Večer tedy nemohl být tak radostný, jak bylo původně zamýšleno a navíc došlo k přesunu programu z druhého na první večer.

S tanci se páry popraly s větším či menším úspěchem. Nejlepší výkon dle poroty předvedl Karel "Kovy" Kovář s Veronikou Liškovou. Na opačném konci byl Xindl X s Markétou Dostálovou. V druhém večeru byly k vidění znovu tři tance - standardní waltz a tango a latinskoamerický tanec cha-cha. Jak si páry s tanci poradily? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

 

SD X 02 all

 

 

Nora a Jan
Nora a Jan TG

Nora Fridrichová & Jan Kohout

(tango - Assassin's Tango)

 

Tango Nory nepatřilo k nejzdařilejším. V jejích krocích bylo příliš nejistoty. Ocenil bych zařazení prvků argentina. Samotného tance bylo pomálu. Kladem je určitě předvedené drama. Po technické stránce nebyl tanec dobrý, často docházelo k odkrokování, topornosti v krocích a nepřesnostem. Richard Genzer viděl boj s rovnováhou, Tatiana Drexler mnoho technických chyb, Jan Tománek viděl dvě poloviny - z první ocenil  argentino, druhá se pak nesla v nesouladu s partnerem. Zdeňku Chlopčíkovi se těžce hodnotilo. Porota udělila známky 6, 7, 6 a 5, má známka by se shodovala se Zdeňkem Chlopčíkem. 

5

 

Karel a Veronika
Kovy a Veronika CC

Karel "Kovy" Kovář & Veronika Lišková

(cha-cha - Cake By The Ocean)

 

Musím ocenit Karlovy rychlé nohy, díky kterým vypadal tanec svižnější. Na první pohled by se mohlo zdát, že tanec Karla je naprosto v pořádku. Jenže množství drobných i větších chyb srazilo výkon do průměru. Karel měl málo propnuté nohy, málo napětí v těle a málo pracoval boky. To vyvolává pocit ledabylosti. Technika byla spíše lepší, nášlapy byly přes špičku. Provedení přeměn bylo polovičaté. Místy byl tanec odšlapán. Zdeněk Chlopčík byl mile překvapen a Richard Genzer pobaven. Karel s Veronikou si odnesli známky 8, 8, 6 a 7, má známka by byla totožná s Janem Tománkem.

6

 

Radka a Tomáš
Radka a Tomáš SW

Radka Třeštíková & Tomáš Vořechovský

(waltz - See The Day)

 

Radka se zlepšila. Přesto v jejím tanci byla spousta nepřesností. Její provedení bylo kostrbaté, neprováděla waltzovou vlnu a byla příliš tvrdá. Zásadní problém byl v nášlapu z promenády přímo na patu, což je prohřešek, který se trestá i v nejnižších tanečních třídách. Tance v páru bylo na můj vkus příliš málo. Celkově i přes velkou snahu nepůsobil tanec Radky dobře. Tatiana Drexler řekla, že Radka je stvořena na jemnost waltzu, ale nesnižuje. Jan Tománek zhodnotil výkon slovy, že Radka je přirozeně waltzově elegantní. Porota zhodnotila výkon shodně známkami 7, 7, 7 a 7, má známka by byla o stupínek nižší.

6

 

Ondřej a Markéta
Xindl a Markéta TG

Xindl X & Markéta Dostálová

(tango - Love Runs Out)

 

Tango Xindla nebylo dobré. Chyběla mi požadovaná ostrost pohybů,tanec byl odšlapán a po technické stránce vůbec nebyl zdařilý. Xindlovi chyběla ladnost a zejména pro tango charakteristický plíživý krok. Tanec odtančil na napnutých nohách namísto pokrčených. Celý tanec působil neuspořádaně, rozháraně a nepřesně. Musím ocenit alespoň rytmiku a sebejistotu. Tatiana Drexler radila Xindlovi narovnat záda a odvalovat nohy přes patu. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že z Xindla nikdy nebude Fred Astaire, ocenil rytmiku a pevné paže. Porota za předvedený výkon udělala mírně nadhodnocené známky v hodnotách 7, 6, 7 a 8. Má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.

6

 

Gabriela a Martin
Gabriela a Martin CC

Gabriela Koukalová & Martin Prágr

(cha-cha - Daddy Cool)

 

Na píseň skupiny Boney M předvedla Gabriela velice dobrý výkon. Jejímu tanci se dá vytknout poměrně málo. Dobře pracovala boky, rytmicky byl tanec v pořádku a technicky patřil mezi zdařilejší. Pro lepší výkon by bylo dobré, kdyby se Gabriela více otlačovala od parketu. Její tanec byl na vysoké úrovni a snesl přísnější měřítka. Jan Tománek Gabriele řekl, že má největší potenciál a zatančila velmi dobře. Richard Genzer prohlásil že Gabriela čaču porazila a radil víc tlačit do parketu. Gabriela s Martinem si právem odnesli vyšší známky v hodnotě 8, 7, 8 a 6, má známka by byla shodná s Janem Tománkem. 

8

 

Matouš a Natálie
Matouš a Natálie SW

Matouš Ruml & Natálie Otáhalová

(waltz - He'll Have To Go)

 

Tanec Matouše a Natálie byl opět z kategorie těch lepších. Matouš tančil technicky na velmi slušné úrovni, ani po rytmické stránce se mu nedá moc vytýkat. Snažil se o velice přesné přísuny a dost se mu to dařilo. Na druhý večer to byl jeden z krásných zážitků, které jsou k vidění málokdy. Abych jen nechválil, mohu vytknout menší éteričnost a lehkost v pohybu po parketu. Jan Tománek ocenil držení a vytkl trošku těžkopádnosti. Zdeněk Chlopčík byl skoro nadšen, líbila se mu technika držení a plynulost. Porota udělila známky 8, 8, 7 a 8. Opět bych se shodl s Janem Tománkem.

7

 

Tonya a Michal
Tonya a Michal TG

Tonya Graves & Michal Bureš

(tango - Main Theme from Game of Thrones)

 

Tango v podání Tonyi vůbec nebylo zdařilé. Dá se ocenit rytmika, ale tím klady končí. Tango bylo bez správného napětí v těle, bylo tvrdé, odchozené po technické stránce nevydařené. Objevovaly se poskoky. V podstatě se tento tanec dá označit jako nejslabší za celý večer. Pokrčení v kolenou neexistovalo. Richard Genzer řekl, že jak Tonya zpívá po svém, tak stejně po svém i tančí. Tatiana Drexler konstatovala, že to mohlo být lepší a radila zařadit těžší věci, zlepšit rychlost a přidat drama. Porota za předvedený výkon udělila známky 6, 6, 6 a 5, má známka by byla stejná jako u Zdeňka Chlopčíka.

5

 

Jakub a Michaela
Jakub a Michaela CC

Jakub Vágner & Michaela Nováková

(cha-cha - Uptown Funk)

Jakub před začátkem soutěže klamal tělem. Tvrdil že je dřevo, ale zatím se jeví jako jeden z nejlepších tanečníků letošní řady. Jeho tanec byl na velice dobré úrovni. Ocenil bych rytmiku a rychlé nohy. Jakub by snesl větší napětí v těle a trochu přidat na práci boků. Po technické stránce šlo o tanec zdařilejší. Janu Tománkovi se líbila energie, postavení a technika. Tatiana Drexler řekla, že pokud bude Jakub u rybníka tančit čaču, ryby přijdou samy. Jakub s Michaelou si za tento tanec právem odnesl vysoké známky 8, 9, 8 a 9, má známka by byla stejná jako u Jana Tománka.

8

 

Veronika a Dominik
Veronika a Dominik SW

Veronika Khek Kubařová & Dominik Vodička

(waltz - Earth - Gladiator soundtrack)

 

Veronika ve waltzu předvedla mnohem lepší výkon než před týdnem. Tento tanec byl ozdobou večera. Líbila se mi romantika a éteričnost. Po technické stránce byl tanec velmi dobrý a rytmicky ještě lepší. Vždy mám rád pokud tanec ve StarDance představuje nějaký příběh a zde se to naplnilo. Zdeněk Chlopčík ocenil tanec jako něžný, nádherný a éterický a vytkl menší odklon v závěru tance. Richard Genzer řekl, že tanec byl svěží. Známky od poroty dosáhly hodnot 8, 7, 8 a 8, shodl bych se s většinou poroty.

8

 

Miroslav a Adriana
Miroslav a Adriana TG

Miroslav Hanuš & Adriana Mašková

(tango - Pavadita)

 

Jestliže mě Miroslav před týdnem překvapil, tak tentokrát už mě nadchl. Tango odtančil s rutinou barového tanečníka. Je vysloveně frakový typ. Oceňuji zejména ladnost pohybu a poměrně slušnou techniku. Vystihl výborně rytmus a charakter tance. Chyběla větší ostrost pohybů, pokles v kolenou a hlava byla mírně v předklonu. Hlavní perličkou byl Miroslavův vysoký výkop, za který by se nemusela stydět žádná tanečnice. Zdeněk Chlopčík řekl, že Miroslav věděl co tančí a na parketu vypadal pěkně. Jan Tománek prohlásil, že Miroslav byl elegantní a radil mu jít víc do parketu. Tatiana Drexler ocenila rytmus a eleganci. Richardu Genzerovi Miroslav připomínal pantera před skokem. Miroslav s Adrianou si právem odnesli vysoké známky 8, 9, 8 a 9, má známka by byla stejná jako u Jana Tománka.

8

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

134
34
231
31
329
29
428
28
524
623

 

Hlasování diváků rozhodlo společně se známkami od poroty o tom, že soutěž opouští pár Nora Fridrichová a Jan Kohout.

 

Nora a Jan end

 

Příští týden bude ve znamení vystoupení s company a uvidíme tance paso-doble, quickstep a samba.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2019

Autor: Petr Fabera | neděle 20.10.2019 14:20 | karma článku: 32,62 | přečteno: 6565x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 13,40 | Přečteno: 327x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 11,72 | Přečteno: 359x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,46 | Přečteno: 254x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,98 | Přečteno: 4172x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma: 33,06 | Přečteno: 5492x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 7. večer pro Paraple

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala již sedmým večerem, tradičně charitativním pro Centrum Paraple.

26.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,19 | Přečteno: 3439x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 6. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se přehoupla do své druhé poloviny. Na zbývající soutěžící čekal filmový večer.

19.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,13 | Přečteno: 2105x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 5. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala pátým večerem s podtitulem Letem světem, kdy se tančilo na písně z různých koutů světa v původním jazyce.

12.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,32 | Přečteno: 3518x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 4. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala čtvrtým večerem. Vyřazování zaznamenalo velké překvapení.

5.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,32 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 3. večer

Zcela mimořádně v neděli proběhl další, již třetí večer dvanácté řady soutěžní taneční zábavné show StarDance.

30.10.2023 v 15:34 | Karma: 31,00 | Přečteno: 1918x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance oslavila jubileum. Celkově stý večer mohli diváci sledovat klání celebrit o přízeň a co nejlepší tanec.

22.10.2023 v 8:59 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1896x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 1. večer

"Živě z Prahy." Již dvanáctým ročníkem zahajuje tato věta soutěžní taneční zábavnou show StarDance. Ačkoliv je počet ročníků zarovnán na celý tucet, rozhodně nejde o tuctovou záležitost.

15.10.2023 v 9:01 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - představení soutěžících

Za půl roku opět vypukne soutěžní zábavná taneční show StarDance. Již dvanáctý ročník opět představí deset soutěžních párů, z nichž jsou zatím známy jen celebrity.

24.4.2023 v 17:27 | Karma: 16,35 | Přečteno: 793x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Na Silvestra netančím

Tanec k silvestrovskému veselí patří. Přesto se tanci na Silvestra vyhýbám jako pověstný čert kříži.

31.12.2022 v 15:50 | Karma: 13,27 | Přečteno: 392x | Diskuse| Ostatní

Petr Fabera

StarDance XI - 10. večer, finále

Jedenáctý ročník soutěžní taneční zábavné show StarDance se stal minulostí. Česko má nového krále a královnu tanečního parketu.

19.12.2021 v 9:01 | Karma: 27,94 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se chýlí ke svému závěru. Na řadě byl předposlední, devátý, semifinálový večer.

12.12.2021 v 11:01 | Karma: 33,11 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala svým osmým večerem. Soutěž předčasně opustil kvůli onemocnění Mirai Navrátil s Lenkou Norou Návorkovou.

5.12.2021 v 11:11 | Karma: 31,48 | Přečteno: 6502x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 7. večer, charita pro Paraple

Sedmý večer soutěžní taneční zábavné show StarDance se již tradičně nesl v duchu charity pro Centrum Paraple.

28.11.2021 v 11:41 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

2. Seniorský StarDance

V neděli 21.11.2021 se na pražském Žofíně pod záštitou MČ Prahy 1uskutečnilo desetičlenné finále 2. Seniorského StarDance.

26.11.2021 v 17:36 | Karma: 13,81 | Přečteno: 609x | Diskuse| Kultura
  • Počet článků 126
  • Celková karma 11,52
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik