Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Verner mě hrozně štve tím nahrbeným postojem, zbytečně se připravuje o body. A tak měl našlápnuto, hromadu výhod na své straně: kondici, kultivovaný pohyb, smysl pro hudbu... čekala jsem, že mu to bude komplikovat hlavně ten odpor k "nemužnému" vlnění v kyčlích při latině. A teď si takhle kazí umělecký dojem. Proč to dělá, to nepochopím. Jako sportovec by měl být schopen ovládat svoje tělo a správně držení by mělo být to první.

Pamatuji se, že stejný problém jsem měla s mladým panem Brzobohatým, vypadal nadějně, muzikální, sportovec, výkony mu nekazily docházející síly v druhé půli tance, ale na parketu (díky svému nahrbenému postoji) působil jako býk pronásledující tanečnici, nikoli jako taneční partner.

0 0
možnosti

P68e68t18r 90V17e93s43e36l91ý

7. 11. 2021 12:27

Pane Fabero, čtu Váš blog hodnocení jednotlivých večerů StarDance. Myslím, že se snažíte o objektivitu a s Vašimi závěry až na malé výjimky souhlasím. Tentokrát bych ale asi potřeboval důkladnější vysvětlení vašeho hodnocení T. Černochové (10), T. Vernera (8) a stejného hodnocení pro A. Sestini (8).

0 0
možnosti
Foto

P70e70t15r 38F25a11b42e28r70a

7. 11. 2021 15:21

Dobrý den, pane Veselý. V této soutěži nemohu porovnávat výkony jednotlivých soutěžících proti sobě, to by všichni museli tančit stejný tanec na stejný hudební doprovod. Každé hodnocení je tedy unikátní na základě právě viděného, celkového dojmu a i, ač se to snažím eliminovat v maximální míře, subjektivity. Tereza dostala absolutní známku za minimum chyb, zvládnutý tanec i techniku. Navíc přidala emoční prožitek i překvapivý prvek ve výměně rolí v páru. Téměř celý tanec probíhal v páru a byl s minimem výraznějších nedostatků. Tomáš měl také hodně tance v páru, ale byly tam u něj chyby v postavení těla, hrbil se na partnerku a především mu chyběl emoční náboj, bylo to takové chladné. Andrea tančila také velmi dobře, ale u ní zase byly technické chyby, sice ne příliš závažné, ale ani nezanedbatelné. Ji se do tance povedlo vložit emoce i správný výraz. Desítka pro Terezu je bonusem za vše pohromadě, osmička pro Tomáše a Andreu zase snížením devítky buď kvůli technice nebo chybějících výrazu a náboji. Svou známku každému páru uděluji při psaní poznámek dříve, než se při přenosu začne vyjadřovat porota. Nevím, jestli vám to bude takto stačit, když tak napište a já vám výkon párů rozeberu detailněji. PF

8 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik