Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

Před týdnem proběhl charitativní večer pro Centrum Paraple. Lidé posílali další příspěvky i po skončení pořadu a celková vybraná částka přesáhla 25 milionů korun. Je vidět, že když chceme, dokážeme být solidární.

V minulém týdnu se nevyřazovalo. Známky od poroty se přenesly do osmého večera, ve kterém před každým párem stál úkol zatančit dva tance. Kromě obligátních soutěžních tanců ještě předvést současný (scénický) tanec s company. Páry zatančily ze standardních tanců slowfox a quickstep, z latinsko-amerických tanců pak tanec cha-cha.

Jak si páry poradily se svými tanci? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

 

SD XII - 8 all

 

 

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
Eva & Jakub QS

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
(quickstep - Someone In The Crowd)

Eva předvádí od samého počátku skvělý tanec. Nejinak tomu bylo i u quickstepu. Líbila se mi lehkost a hravost, která ke quickstepu patří. Zrovna tak polka hopsy byly provedeny velmi dobře. V některých pasážích ale měla Eva tentokrát nohy trochu pomalejší, někdy naopak příliš rychlé. Zrovna tak by se mi líbil lepší kontakt v páru. Tentokrát to v mých očích na maximum nebylo. Richard Genzer označil tanec za krásný a vytýkal rytmické nepřesnosti. Tatianu Drexler, která onemocněla, nahradil Václav Kuneš. Pro něj  bylo vystoupení dynamické, kdy se střídaly rychlé a pomalé části. Zdeněk Chlopčík pak ocenil nápaditost choreografie, vytýkal rytmické nepřesnosti, kdy Eva byla rychlejší než Jakub. Porota udělila páru za předvedený quickstep známky 9, 9 a 9, má známka by byla totožná.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Iva Kubelková & Martin Prágr
Iva & Martin SF

Iva Kubelková & Martin Prágr
(slowfox - The Pink Panther)

Iva také patří k velkým favoritkám letošního ročníku. Její slowfox byl vcelku zdařilý. Vystoupení hodně napomohla skladba Růžového pantera, nicméně Iva tentokrát na maximum nebyla. Technika nebyla úplně špatná, ale nedodržení správných nášlapů u slowfoxu je chybou vcelku zásadní. Iva občas našlapovala zvysoka a zařadit do tance prvky ze samby nebyl ten nejlepší nápad. Všiml jsem si, že Iva v tanci ani jednou nepoužila v otáčce patový obrat, který ke slowfoxu patří. Richard Genzer byl spokojený. Václav Kuneš ocenil držení těla a koordinaci, vytýkal nedotažené ruce. Zdeněk Chlopčík prohlásil, že Iva už měla lepší odklon od partnera a líbila se mu choreografie, radil víc plynulosti a tanec posadit víc dolů, zmínil i konkrétní nášlapy. Iva s Martinem si vytančili známky 9, 8 a 8, má známka by byla shodná s hodnocením Richarda Genzera.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Josef Maršálek & Adriana Mašková
Josef & Adriana QS

Josef Maršálek & Adriana Mašková
(quickstep - Friend Like Me)

Josef předvedl asi svůj nejlepší výkon. Oceňuji jeho snahu o lehkost i větší pohyb po parketu, zejména v bězích. Bohužel, snaha nestačila. Úvod tance byl u Josefa tvrdý, technika kroků nebyla zdařilá a ani držení těla nebylo dobré. Objevily se i rytmické chyby. Josef by nebyl špatný, pokud by dokázal zároveň zpevnit i uvolnit tělo. Má omezený pohybový rozsah, který ho značně limituje a k tomu pomalé nohy. Ocenit se dá i hravost, kterou v případě quickstepu splnil. Richard Genzer řekl, že tanec je pro Josefa překážka a Maršálkův minimalistický krok se bude jednou vyučovat na konzervatoři. Václav Kuneš prohlásil, že někdy to tam je, někdy ne. Zdeněk Chlopčík pak konstatoval, že na Josefa je moc krásný pohled, kdyby tam nebyly kroky quickstepu. Porota udělila známky 7, 7 a 6, má známka by byla totožná se Zdeňkem Chlopčíkem.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
Vavřinec & Kateřina CC

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
(cha-cha - No Roots)

Ani Vávrův tanec nepatřil k těm zdařilejším. Zpočátku tance byl Vávra tvrdý. Jeho tanec byl rytmický, ale občas se objevily krokové nepřesnosti, zejména v nášlapech. Práce boků byla minimální a využití pohybového centra takřka nulové. Správná technika nebyla ani v chůzi. Určitě za povšimnutí stojí neobvyklá zvedačka ve formě větrného mlýnu. Nic podobného jsem ještě nikdy neviděl a provedena byla dokonale. Richard Genzer řekl, že mu Vávrův tanec připomněl manželství, někdy to šlo, někdy ne. Václav Kuneš řekl, že to bylo vyšlapáno a chyběla mu práce rukou. Zdeněk Chlopčík ocenil rytmus a techniku, ale celkový pohyb těla byl nulový. Vavřinec s Kateřinou si za svou latinu odnesli od poroty známky 8, 7 a 8, má známka by byla shodná s hodnocením Václava Kuneše.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
Darija & Dominik SF

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
(slowfox - Can't Take My Eyes Off You)

Darija se stala další favoritkou letošního ročníku spolu s Evou a Ivou. Její slowfox byl zdařilý, nepostrádal plynulost a držení bylo velmi dobré. Dokázal bych si představit lepší kontakt v páru i více párového tance. Zrovna tak by Darije místy slušel větší odklon od partnera. Výraznější chyby se Darija dopustila v otáčkách, kde kroky prošla namísto použití patového obratu. Richard Genzer označil slowfox za krásný. Václav Kuneš ocenil figury s Dominikem a upozornil na to, že forma svazuje a Darija moc přemýšlí nad kroky a nášlapy. Zdeněk Chlopčík označil výkon za krásný a vytýkal chybičky v sólových otáčkách a že přemýšlení místy převažovalo nad tancem. Porota udělila za předvedený slowfox známky 10, 8 a 10, má známka by byla uprostřed.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
Eva & Jakub ScT

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
(scénický tanec - Andělská)

Ve druhé části večera předvedly páry současný scénický tanec. Těžko hodnotit něco, co je mimo mé znalosti. Eva měla nádherně uvolněné tělo, předvedla pohyb s hudbou a některé pohyby zůstaly nedotažené, celkově ale vystoupení ve mně zanechalo pozitivní  a romantický dojem. Richard Genzer řekl, že toto je Evina parketa a že nebylo rozdílu mezi Evou a company. Václav Kuneš ocenil dynamiku, jemnost a zároveň sílu. Zdeněk Chlopčík prohlásil, že to Eva vnímá emotivně, ocenil rytmus a pohybový rozsah. Eva s Jekubem si u poroty vytančili známky 10, 10 a 10. Má známka by se od hodnocení poroty neodchýlila a byla by rovněž maximální.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Iva Kubelková & Martin Prágr
Iva & Martin ScT

Iva Kubelková & Martin Prágr
(scénický tanec - Someone You Loved)

Vystoupení Ivy mě nedokázalo nadchnout. Iva byla místy tvrdší a několikrát zaškobrtla. Občas se objevily drobné rytmické nedostatky a některé pohyby zůstaly nedotaženy. Přesto Ivin pohyb je poměrně slušný a i v tomto vystoupení rozhodně příliš netratila. Richard Genzer oplýval nadšením, prohlásil, že toto zbožňuje, líbila se mu uvolněnost a krása. Václav Kuneš ocenil upřímný pohyb a poznamenal, že na tom měli pracovat o něco déle. Zdeněk Chlopčík následně označil Ivu za multifunkční tanečnici. Zde jsem váhal mezi dvěma známkami a nakonec jsem se rozhodl přiklonit ke známce vyšší. Porota udělila Ivě a Martinovi známky 9, 9 a 9,  má známka by se nijak nelišila.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Josef Maršálek & Adriana Mašková
Josef & Adriana ScT

Josef Maršálek & Adriana Mašková
(scénický tanec - Jai Ho)

Josefovo vystoupení mě neoslovilo prakticky vůbec. Úplně na začátku, když byla vidět jen Josefova silueta s bujnou kšticí a vousy se mi okamžitě vybavila postava Chewbaccy ze Star Wars. Josef byl tvrdý, postrádal pohyb, viditelně zaostával za ostatními i v pohybech pažemi, spousta kroků byla odchozených a příliš často chyběla i ladnost. Richard Genzer se radoval, že viděl Maršálka tančit. Václav Kuneš prohlásil, že Josef má cit pro detail a že má dar vytěžit z minima maximum. Zdeněk Chlopčík řekl, že se na Josefa dobře dívá, že ho člověk nemůže přehlédnout a že Josef má obrovský prožitek. Dále pak radil dokonalejší pohyby. Josef s Adrianou si odnesli známky 8, 8 a 8, má známka by byla o stupínek níž.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
Vavřinec & Kateřina ScT

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
(scénický tanec - Human)

Vávra má ohromnou sílu v pažích, o tom nás přesvědčuje každý soutěžní večer. Síla by ale měla občas ustoupit větší ladnosti. jeho vystoupení bylo rytmické, ale občas byl za hudbou a některé pohyby byly nedotažené. Vávrovi by prospěla i větší uvolněnost v těle. Richarda Genzera bavila Vávrova síla jako jistota. Václav Kuneš rovněž ocenil jistotu s tím že tam musí být cit pro tanec s partnerkou a radil větší plastičtější pohyb. Zdeňku Chlopčíkovi se to moc líbilo, ocenil obrovský prožitek u Vávry a označil tento tanec za Vávrův nejlepší tanec v letošní řadě. Porota za předvedený tanec udělila Vávrovi s Kateřinou známky 9, 8 a 10, má známka by byla totožná s hodnocením Václava Kuneše.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
Darija & Dominik ScT

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
(scénický tanec - Requiem For a Dream)

vystoupení Dariji mě doslova uchvátilo. Dramatičnost společně s procítěním, pohyby dotažené až do konce, do konečků prstů, rytmika, emocionální prožitek, na vysoké úrovni. Ze všech scénických tanců tohoto večera byl tanec Dariji pro mě absolutní top. Richard Genzer byl dojatý a obdivoval Darijinu odvahu. Václav Kuneš mluvil o obrovské vnitřní síle a že by bylo fajn najít kontrolu zbytku těla. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že Darija toto vystoupení zvládla za týden a že má jeho obdiv, i když spousta věcí byla nedotažená. Porotci udělili Dariji s Dominikem známky 10, 9 a 10, má známka by byla shodná s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Porota svými známkami za sedmý a osmý večer stanovila následující pořadí:

130+27+30875
228+28+29854
329+25+27813
419+23+27692
521+20+24651

 

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Josef Maršálek & Adriana Mašková.

Josef & Adriana end

 

Josef s Adrianou předváděli od začátku slabší výkony a je malým zázrakem, že došli až do osmého kola, když cestou hlasováním diváků vyřadili lépe tančící páry.

 

Příští týden proběhne semifinále a proběhne poslední vyřazování, kdy vyřazený pár zůstane pod stupni vítězů na bramborové pozici.

 

Osmý soutěžní večer sledovalo 1643000 diváků.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2023

Autor: Petr Fabera | neděle 3.12.2023 12:35 | karma článku: 33,06 | přečteno: 5498x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 381x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Necítí bolest a nekomunikuje. Matyas trpí vzácným syndromem, rodina shání pomoc

28. dubna 2024  18:24

Zpomalený vývoj, neschopnost ovládat tělo, záchvaty vzteku či snížený práh bolesti. Tak vypadá...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik