Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XII - 3. večer

Zcela mimořádně v neděli proběhl další, již třetí večer dvanácté řady soutěžní taneční zábavné show StarDance.

V minulém týdnu došlo k prvnímu vyřazování a soutěž opustil pár David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná. David se Zuzanou nebyli nejhorší, poslední příčku u poroty obsadil pár Josef Maršálek a Adriana Mašková, nicméně hlasování diváků posunulo dál do soutěže cukráře.

Na čele pomyslného pelotonu soutěžících se po druhém večeru skvěli Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem, v těsném závěsu za nimi Iva Kubelková s Martinem Prágrem. Soutěž je ale stále na začátku a všechny možnosti jsou otevřené. I ten, kdo je vzadu se může probojovat do finále a nakonec i zvítězit díky sympatiím diváků

Třetí večer proběhl ve znamení českých a slovenských písní. Jak si páry vedly ve třetím soutěžním večeru? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

 

SD 12-3 all

 

 

Tereza Mašková & Daniel Kecskeméti
Tereza & Daniel JI

Tereza Mašková & Daniel Kecskeméti
(jive - Slunce v duši)

Tanec Terezy a Daniela byl živý a měl celkem slušnou energii. Mohl být více dynamičtější, ještě více energičtější a především lepší ve vertikálním pohybu, který je pro jive charakteristický. Ačkoliv byl Terezin jive na mnoha místech odlehčený, tak jivu bylo opravdu málo. Neustálé kopky na úkor tance v páru kazily dojem. Problém se objevil občas právě i v kopech, kdy byl pár nesynchronní. Richard Genzer řekl, že to byl jive v klidu a skvělý. Tatiana Drexler vytýkala málo energie a řekla, že Tereza tančí daleko pod své možnosti. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že to bylo opatrné a že to chce víc energie. Tereza a Daniel si za svůj jive odnesli známky 8, 7 a 7, má známky by se shodovala s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Marek Adamczyk & Lenka Nora Návorková
Marek & Lenka QS

Marek Adamczyk & Lenka Nora Návorková
(quickstep - Plakalo bejby)

Na tanci Marka a Lenky se dají ocenit prvky charlestonu a snaha o lehkost. Zůstalo často ale jen u snahy a kroky Marka byly toporné, bez energie. Opět se místo tance objevila záplava sólových poskoků, navíc s rytmickými nedostatky, z čehož pramenila občasná nesynchronnost. Hraní scének přebilo tanec. Richard Genzer označil taneční vystoupení za divadelní představení, a že to bude hodnotit jako divadlo. Tatiana Drexler řekla, že to byla krásná scénka. Zdeněk Chlopčík pak konstatoval, že každý sám byl dobrý, ale v páru to nebyl quickstep. Porota za předvedený výkon udělila známky 6, 6 a 6, má známka by se od poroty nijak nelišila.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Josef Maršálek & Adriana Mašková
Josef & Adriana RB

Josef Maršálek & Adriana Mašková
(rumba - Čím to je?)

Tento tanec bych označil za nejslabší vystoupení celého večera. Klad vidím ve snaze Josefa o důstojný romantický tanec s dodržováním linií a vcelku dobrou práci pažemi. K rumbě ale nedošlo. Občas byly kroky přes paty, prakticky neexistující práce boků, občas problémy s rytmem, celkově byl Josefův pohyb tvrdý, bez větší energie, bez dynamiky, o technice se takřka vůbec nedá mluvit. S trochou nadsázky by se zde dal použít příměr "cimrmanovské oživlé dřevo", protože Josef tanec víceméně prochodil několika málo kroky. Richard Genzer Josefa potěšil slovy, že se každým kolem lepší. Tatiana Drexler řekla, že Josef má v tanci vášeň, ale spodek těla nekoresponduje s vrškem. Zdeněk Chlopčík viděl nádherné paže a radil větší pohyb těla. Porota udělila na předvedený výkon vyšší známky 5, 5 a 6. Zde jsem váhal mezi dvěma známkami a nakonec jsem se přiklonil ke známce vyšší za snahu a práci pažemi.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
Darija & Dominik JI

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
(jive - Jedeme dál)

Darija se začíná v soutěži probouzet a začíná využívat energii svého mládí. V tanci se objevily jivové figury jako kuřecí chůze, či výkruty špička pata. Horší bylo provedení přeměn, které srazilo celkové hodnocení tance. Místy se objevily drobné rytmické chyby a technika byla místy rovněž slabší. Přesto byl tento jive příslibem dalšího zlepšení. Richard Genzer si všiml chyby při zvedačce, kdy Darija se odrazila o dobu dřív a Dominik měl co dělat, aby ji zachytil. Tatiana Drexler vytýkala špatnou techniku tance, zejména chybějící důraz na sudé doby. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že se Darija každým kolem stále více uvolňuje, ale pořád to je málo. Darija a Dominik si za tento tanec odnesli známky 7, 7 a 6, má známka by byla totožná s hodnocením Zdeňka Chlopčíka.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Ivana Chýlková & Jan Tománek
Ivana & Jan QS

Ivana Chýlková & Jan Tománek
(quickstep - Jezdím bez nehod)

Quickstep se vyznačuje lehkostí a hravostí. Tanec Ivany splňoval jen druhé kritérium. Její kroky byly občas tvrdší a těžkopádnější. Občasné zaváhání tanci nepřidalo. Rovněž uvadající energie nebyla prospěšná a k tomu se přidaly i krokové nepřesnosti. V sólových partiích si Ivana počínala mnohem lépe, ale její tanec nepřekročil průměr. Richard Genzer přirovnal tento tanec k elektromobilu, kdy na začátku všechny předjede a ke konci se strachuje jestli dojede. Tatiana Drexler konstatovala, že quickstepu bylo málo. Zdeněk Chlopčík si všiml malé energie. Ivana s Janem si vytančili za svůj quickstep známky 5, 5 a 5, ani má známka by nebyla jiná.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
Eva & Jakub RB

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
(rumba - Tělo)

Neuvěřitelné. Jedině tak se dá popsat výkon Evy s Jakubem při jejich rumbě. Napětí v těle, dobré točky i twisty, práce boků, rytmika, dynamika, to vše bylo v nadprůměrné kvalitě a já musím jen smeknout, že toto Eva dokázala poté, co utrpěla strašlivé zranění obou kotníků. Jediné, co jsem postrádal, bylo více tance v páru a lépe propnuté nohy, proto nedávám maximum. Richard Genzer jen dojatě řekl, že to byl letošní nejlepší tanec. Tatiana Drexler byla unešena, řekla, že Eva je neuvěřitelným přínosem a že to byla fakt bomba. Zdeněk Chlopčík měl připomínku k tomu, že Eva občas nepropnula kolena. Eva s Jakubem si právem odnesli vysoké hodnocení 10, 10 a 9, shodl bych se ve známce se Zdeňkem Chlopčíkem.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Richard Krajčo & Dominika Rošková
Richard & Dominika JI

Richard Krajčo & Dominika Rošková
(jive - Sestrička z Kramárov)

Richardův jive byl energický a rytmický. Zároveň ale musí být jive odlehčený a Richard tančil příliš silově. Pro jive jsou charakteristické jivové přeměny a vertikální pohyb. Přeměny Richard spíše nezvládl, objevovaly se u něj poskoky, navíc rytmicky nebyly přeměny správně, nehledě na délku jednotlivých kroků. Zarazila mě velká absence tance v páru, neustále se poskakovalo a kopalo sólově. Do jivu měl Richardův tanec vcelku dost daleko, ale energie a snaha přeci jen předčily o malý kousek nedostatky. Richard Genzer řekl, že to bylo zemité. Tatiana Drexler ocenila energii a vytkla špatnou techniku přeměn. Zdeněk Chlopčík řekl, že je Richard skvělý a vynikající. Porota udělila vysoké známky 9, 8 a 9, tentokrát bych se s porotou v hodnocení rozešel.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
Vavřinec & Kateřina QS

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
(quickstep - Jez)

Vávra předvedl, jakou sílu má v pažích, když svou partnerku držel jednou rukou nad hlavou jako pírko a druhou k tomu mával obecenstvu. Jeho quickstep byl lehounký, líbilo se mi zařazení polkahopsů. Technika byla slušná i držení těla, i když si občas vypomáhal pažemi. Možná mohl být odvážnější v pohybu do prostoru a potřeboval by trochu víc zpevnit pohybové centrum. Chvílemi měl mít lepší napětí v těle. Richard Genzer konstatoval, že to bylo fajn a přirovnal Vávru k Pepku námořníkovi. Tatiana Drexler řekl, že Vávra má talent na standardní tance a ocenila dobrou práci chodidel. Zdeňku Chlopčíkovi se tanec líbil a radil, aby byly v páru víc v kontaktu. Vávra s Katkou si svým quickstepem vytančili známky 8, 8 a 7, má známka by se shodovala s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Iva Kubelková & Martin Prágr
Iva & Martin JI

Iva Kubelková & Martin Prágr
(jive - Je to vo hviezdach)

Jako poslední se představili Iva s Martinem v rytmickém jivu. Zde oceňuji zařazení kuřecí chůze i  vcelku dobré provedení přeměn. I zde bych rád viděl více tance v páru namísto velkého množství sólových pasáží. Iva by potřebovala vložit do tance trochu víc energie a na své minutě a půl jet skutečně naplno až do konce. Přesto rozhodně její jive nebyl nejhorší a patřil k tomu lepšímu za celý večer. Richard Genzer byl spokojen, jive to byl a bylo to fajn. Tatiana Drexler byla trochu rozpačitá. Všimla si mnoha nejistých míst a jive chvíli byl a chvíli ne. Zdeněk Chlopčík radil daleko víc energie a ocenil Iviny šaty. Porota udělila Ivě s Martinem za jejich předvedený jive známky 8, 7 a 6, má známka by byla totožná se známkou Tatiany Drexler.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1299
2268
3237
4226
5215
6204
7183
8162
9151

 

 

 

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Ivana Chýlková & Jan Tománek.

 

Ivana & Jan end

 

StarDance je zárukou nejsledovanějšího pořadu daného dne. První večer sledovalo 1472000 diváků, druhý večer 1534000 diváků a třetí večer 1527000 diváků.

Příští týden uvidíme v podání soutěžních párů tance quickstep, slowfox a paso doble.

 

 

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2023

Autor: Petr Fabera | pondělí 30.10.2023 15:34 | karma článku: 31,00 | přečteno: 1926x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 381x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik