Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XII - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance oslavila jubileum. Celkově stý večer mohli diváci sledovat klání celebrit o přízeň a co nejlepší tanec.

Hodnocení z prvního večera se přenáší do druhého. Před týdnem získaly nejlepší hodnocení páry Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem a Richard Krajčo s Dominikou Roškovou. Po waltzu, jivu a tanci cha-cha tentokrát zazněly rytmy valčíku, tanga a samby.

Minulý týden předvedl nejslabší výkon pár Josef Maršálek a Adriana Mašková, který získal od poroty pouhých 12 bodů. Hodně záleží na hlasech od diváků, zda se jim podaří hodnocení poroty vylepšit. Jak si páry vedly ve druhém večeru? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

 

SD 12-2 all

 

 

 

Richard Krajčo & Dominika Rošková
Richard & Dominika TG

Richard Krajčo & Dominika Rošková
(tango - Libertango)

Richardovo tango bylo příliš tvrdé a místy toporné. Oceňuji nápad tančit na poloviční tempo. Tango se tančí ve snížení, ale Richard byl příliš často na natažených nohách. Slušela by mu i lepší práce vrškem těla a především jsem postrádal více tance v páru, protože většinu tance zabraly sólové pasáže a hraní. Technika tance nebyla nejhorší, ale ani skvělá. Richardu Genzerovi toto tango přišlo jako na retardéru, občas to poskočilo, ačkoliv tango má být tančeno v rovině. Tatiana Drexler podotkla, že se Richardovi nepodařilo udržet postavení v páru a chtěla vidět víc tance. Zdeněk Chlopčík označil tango za zajímavé a radil víc klidu v těle s tím, že kroky byly vidět v ramenou. Porota udělila známky 7, 6 a 6, má známka by byla shodná s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
Eva & Jakub VW

Eva Adamczyková & Jakub Mazůch
(valčík - La Valse de L'Amour)

Eva s Jakubem předvedli solidní valčík. Objevily se drobné rytmické nedostatky a Eva měla občas příliš vysoké nášlapy. Oceňuji zařazení valčíku na místě a zejména nápaditou choreografii, nicméně i v tomto případě bych chtěl vidět víc tance. Richard Genzer poradil zlepšit práci pažemi. Tatiana Drexler označila tanec za fantastický a všimla si dvou zaváhání. Zdeněk Chlopčík viděl nejnápaditější valčík za celou dobu StarDance a vytýkal Evě rytmickou chybu, kdy šla před hudbou. Eva s Jakubem si za předvedený vídeňský valčík odnesli známky od poroty v hodnotách 8, 8 a 8, má známka by byla o jeden stupínek nižší nejen kvůli tanečním prohřeškům, ale i kvůli nedostatku tance v páru.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
Vavřinec & Kateřina SB

Vavřinec Hradilek & Kateřina Bartuněk Hrstková
(samba - Shape of You)

Standard sedí Vávrovi evidentně mnohem lépe než latina. Samba v jeho podání nebyla příliš zdařilá, chybělo jí téměř vše. Kroky byly příliš tvrdé, nohy pomalé. Pro sambu charakteristický bouncing téměř neexistoval. Technická stránka byla slabá, zejména volty vypadaly jako kulhání. Práce těla byla spíše horší, centrum těla, z kterého vychází veškerý pohyb, nezpevněné. Oceňuji ale bojovnost a nasazení, s jakým se Vávra do této výzvy pustil. Richard Genzer byl zklamaný a tanec přirovnal k únikové hře. Tatiana Drexler postrádala pohyb v těle. Zdeněk Chlopčík pak konstatoval, že se Vávra v sambě necítil, tanec byl tvrdý a vytkl rytmické nedostatky. Porota udělila za tento tanec známky 6, 5 a 4, má známka by se shodovala s hodnocením Zdeňka Chlopčíka.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tereza Mašková & Daniel Kecskeméti
Tereza & Daniel TG

Tereza Mašková & Daniel Kecskeméti
(tango - Mi Confusión)

Tango v podání Terezy a Daniela bylo velmi dobré. Podařilo se vystihnout charakter tance a líbil se mi i výraz. Tanec nepostrádal ani dramatičnost a napětí. Rovněž zařazení prvků tanga argentina bylo kladem. Tereza by potřebovala více zpevnit vršek těla a zvednout trochu hlavu, aby měla v tangu hrdý postoj a nehledala nic na zemi. Technika byla relativně v pořádku. Richarda Genzera zaujal výraz. Tatiana Drexler viděla hodně dobrého a postrádala víc vlastního napětí v těle. Zdeněk Chlopčík ocenil začátek tance, který byl suverénní, ale s postupem času viděl ztrátu náboje a koncentrace. Tereza s Danielem si za své tango odnesli známky 8, 7 a 6, má známka by byla tentokráte shodná s Richardem Genzerem.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

David Prachař & Zuzana Dvořáková Šťastná
David & Zuzana VW

David Prachař & Zuzana Dvořáková Šťastná
(valčík - Nothing Else Matter)

Mettalica doprovodila Davida a Zuzanu k jejich valčíku. Z mého pohledu nešlo o špatný tanec, který bych označil spíše za průměr. David by potřeboval víc narovnat hlavu a zejména pustit kroky do prostoru. Držení rovněž mohlo být lepší, stejně jako přísuny. Technika byla ucházející. Problém byl zejména v synchronizaci v páru a občas i v rytmu. Richard Genzer k předvedenému výkonu poznamenal, že by se David se Zuzanou na parketu nepotkali, ani kdyby tančili do zítřka. Tatiana Drexler řekla, že standard Davidovi sedí lépe než latina a chtěla vidět lepší držení a pohyb do prostoru. Zdeněk Chlopčík si všiml technického nedostatku v dobách 2 a 3, kdy David poskakoval. Porota udělila známky 6, 5 a 5, má známka by byla shodná s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Marek Adamczyk & Lenka Nora Návorková
Marek & Lenka SB

Marek Adamczyk & Lenka Nora Návorková
(samba - La Vida Es Un Carnaval)

Na této sambě oceňuji zejména vloženou energii a snahu. V tomto tanci bylo prohřešků poněkud více. Marek měl nezpevněné tělo, poskakoval, ačkoliv samba má houpavé kroky, kdy musí být alespoň jedna noha vždy v kontaktu s parketem. Bouncing nebyl dobrý, stejně jako provedení volt a chůze. Technika nepatřila k nejlepším. Marek hodně přehrával hlavou a výrazem, který neodpovídal výkonu a působil místy až komicky. Richard Genzer prohlásil, že tanec má být radost, a tohle radost byla. Tatiana Drexler si všimla přehnaného výrazu. Zdeněk Chlopčík viděl spoustu energie, ale konec tance nad parketem, bez energie a radil víc uvolnit. Marek a Lenka si vytančili na můj vkus vysoké známky 8, 7 a 7, má známka by se tentokrát s porotou rozešla, především kvůli technickým chybám by byla o dva stupínky nižší.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Iva Kubelková & Martin Prágr
Iva & Martin TG

Iva Kubelková & Martin Prágr
(tango - Bad Guy)

Tohle tango mělo šťávu. Postrádalo jen málo věcí, ale poměrně důležitých. Líbily se mi prvky argentina i celkem zdařilá technika. Iva tančila příliš vysoko na natažených nohách, tango musí být posazeno ve snížení. Místy by to chtělo víc energie a víc pohybu do prostoru, čímž by se dosáhlo mnohem lepší dynamiky v páru. Přes tyto nedostatky šlo o jeden z nejlepších tanců večera. Richard Genzer viděl tango celkem v rovině. Tatiana Drexler viděla dobré postavení radila jít víc do kolen a chtěla by vidět větší dynamiku. Zdeněk Chlopčík radil totéž, jít víc dolů a z toho pramenící dynamiku. Porota udělila vysoké známky 9,8 a 8, má známka by byla shodná s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Josef Maršálek & Adriana Mašková
Josef & Adriana VW

Josef Maršálek & Adriana Mašková
(valčík - Iris)

Tento valčík byl především snaha o pohyb. Josef je kvůli svým proporcím těžkopádnější a postrádá především lehkost. Josef by potřeboval víc narovnat a uvolnit vršek těla. Valčík potřebuje prostor a v podání Josefa šlo v tomto ohledu spíše o dietní záležitost. Rytmicky si vedl poměrně dobře, ačkoliv se nevyvaroval drobných nepřesností, kdy občas šel před hudbou. Richard Genzer se těšil, až to Josef odpálí. Tatiana Drexler viděla valčík ne takový, jaký zná, ale že Josef vše dělá s takovou chutí, že má chuť se přidat. Zdeněk Chlopčík vytýkal rytmické nedostatky. Josef s Adrianou si odnesli známky 5, 6 a 4, má známka by se shodovala s Richardem Genzerem.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Ivana Chýlková & Jan Tománek
Ivana & Jan SB

Ivana Chýlková & Jan Tománek
(samba - La Bamba)

Ivana se snažila sambu dohrát, ale ne vždy se jí to dařilo, kdy výraz a herectví předčili tanec. Ivana měla pomalejší nohy, potřebovala trochu víc vložené energie. Tělo by potřebovalo trochu zpevnit, místy se její postavení hroutilo. Zrovna tak dynamika by potřebovala zlepšit. Po technické stránce s přimhouřením oka byla tanec slušný, stejně jako bouncing. Byly okamžiky, kdy vše bylo na svém místě, ale byly to spíš jen záblesky. Richard Genzer měl zážitek z toho, že tančí dvě Petřínské rozhledny. Tatiana Drexler si všimla nejistoty v sólových pasážích. Zdeněk Chlopčík ocenil energii a radil nedívat se na zem. Porota ocenila tanec známkami 6, 5 a 5, má známka by byla totožná s hodnocením Richarda Genzera.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
Darija & Dominik TG

Darija Pavlovičová & Dominik Vodička
(tango - Caruso)

Jeden z nejlepších výkonů večera. Líbila se mi ostrost tance, vystižený charakter i dynamika. Po technické stránce bylo tango vcelku slušné. Rovněž energie udržovala napětí a dramatičnost. Darija, stejně jako její soupeři, byla poměrně často příliš vysoko a její zaváhání pramenící z nejistoty v počátku tance málem vedlo k pádu. Richard Genzer řekl, že bude hodnotit zejména divadelní představení. Tatiana Drexler poznamenala, že z Dariji šla jiskra, ale dost toho zmrvila. Zdeněk Chlopčík ocenil tah po parketu a radil zpevnit tělo a zaměřit se na paže. Porota udělila známky 8, 8 a 7, má známka by byla shodná s většinou poroty.
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Porota svými známkami za první a druhý večer stanovila následující pořadí:

14610
2459
3418
4397
397
5376
6365
7304
304
8273

 

 

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo, že ze soutěže vypadává pár David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná.

David & Zuzana end

 

Příští týden bude StarDance mimořádně v neděli a zazní české a slovenské písně.

 

Dodatek: Příští týden bude mít mé hodnocení malé zpoždění, v době vysílání mám povinnosti v tanečních kurzech a v pondělí ráno pro změnu povinnosti pracovní. Přijměte dopředu mou omluvu a děkuji za trpělivost a přízeň.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2023

Autor: Petr Fabera | neděle 22.10.2023 8:59 | karma článku: 32,57 | přečteno: 1899x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 381x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1554x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik