Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se chýlí ke svému závěru. Na řadě byl předposlední, devátý, semifinálový večer.

Osmý večer se stal konečným pro pár Tereza Černochová a Dominik Vodička, ačkoliv Tereza předváděla velmi dobré výkony a určitě byla adeptkou na účast ve finále.

Devátý večer znamenal pro tři páry opět dva tance, a to ty, které doposud ještě nepředvedly. Zazněly rytmy slowfoxu, pasa-doble, rumby, samby, waltzu a quickstepu. Každý pár předvedl jeden standardní a jeden latinsko-americký tanec.

Tentokráte se zapojili i členové poroty a tři bývalí tanečníci se stali mentory jednoho z párů. Martina s Markem získali rady od Jana Tománka, Tomáš s Kristýnou od Zdeňka Chlopčíka a Jan s Adrianou od Tatiany Drexler. Porotci také předvedli na úvod večera svůj společný tanec.

Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

11x09 all

 

 

 

Martina a Marek
Mar a Mar 11x09 SF

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(slowfox - En Chantant)

Martina s Markem předvedli velmi kvalitní tanec. Jejich romanticky něžný slowfox byl po technické stránce slušný, stejně jako rytmika. Pivoty byly vcelku dobré a zdařilé bylo i provedení pérového kroku a trojkroku. U Martiny se občas objevovaly příliš vysoké nášlapy a líbil by se mi větší odklon. Je nutné poznamenat, že výkon Martiny má zřetelně vzestupnou tendenci. Richard Genzer řekl, že Martina roste každým kolem. Tatianě Drexler se líbila kvalita chodidel. Jan Tománek označil tanec za velmi elegantní a viděl zlepšení postavení. Zdeněk Chlopčík si všiml kostrbatého víření a průběh pohybu byl dle něj excelentní. Porota se shodla a udělila shodné známky 8, 8, 8 a 8, má známka by byla totožná.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tomáš a Kristýna
Tom a Kri 11x09 PD

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(paso-doble - Espana Cani)

Paso-doble Tomáše s Kristýnou bylo skutečně zážitkem. Tomáš dokázal vystihnout charakter tance. Paso v podání Tomáše bylo plné energie a emocí. Technika kroků byla velmi zdařilá. Práce paží byla ukázková. K dokonalosti chyběla víc podsazená pánev. Tomáš měl i velmi dobré napětí v těle. Tatiana Drexler viděla emoce a krásné paso-doble, přesto vytkla pokrčené nohy v mnoha krocích. Jan Tománek ocenil, že v Tomášově tanci je vždy něco navíc, výtka směřovala k málo předsunuté pánvi. Zdeněk Chlopčík coby mentor páru poděkoval a Richardu Genzerovi se tanec líbil. Porota udělila právem vysoké známky 10, 9, 10 a 10, má známka by rovněž byla maximální.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Jan a Adriana
Jan a Adr 11x09 RB

Jan Cina & Adriana Mašková
(rumba - I just can't stop loving you)

Rady Tatiany byly na Janovi poznat. Jeho rumba byla velmi dobrá, kvalita pohybu se zlepšila. Líbily se mi nášlapy i chůze, práce boků byla o mnoho lepší. Rytmika byla v pořádku, občas se objevila drobná rytmická nepřesnost, ale žádné zásadní pochybení. Ke konci tance šla přesnost o něco níž, ale opět to nebylo nic, co by zásadně ovlivnilo celkový výkon. Romantický charakter tance byl vystižen, přesto mi chyběl větší partnerský náboj mezi mužem a ženou. Richard Genzer viděl krásný tanec, Tatiana Drexler jako mentor páru porovnala výkon s tréninkem. Jan Tománek řekl, že atmosféra přebila nedostatky a že Jan tančil rumbu. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že rumba byla nádherná a viděl potenciál emocí a drobné technické nedostatky. Porota udělila maximum, 10, 10, 10 a 10, má známka by byla i přes výše uvedené stejná.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Martina a Marek
Mar a Mar 11x09 SB

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(samba - How Gee)

Samba Martiny byla překvapením. Nejobtížnější latinský tanec zvládla se ctí, rytmicky správně s poměrně dobrou technikou. Závěrečná zvedačka byla až neuvěřitelná. Na to, že před pár měsíci Martina byla tancem nepolíbená, tak udělala ohromný kus práce. Dokážu si představit lepší práci boků, bouncing by chtěl také vylepšit a při chůzi by se měla pánev více otvírat. Zlepšení by zasluhovala i samba na místě tančená na pódiu, kdy Martina přenášela na zadní nohu příliš váhy. Richard Genzer ocenil pokrok a super zvedačku. Tatiana Drexler chválila a tanec Martiny označila za překvapivě dobrý výkon. Jan Tománek konstatoval, že Martina překonala sama sebe. Porota udělila Martině s Markem známky 9, 8, 9 a 8, má známka by byla shodná s lichými porotci.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

Tomáš a Kristýna
Tom a Kri 11x09 SW

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(waltz - Amar pelos dois)

Elegance, plynulost a romantika byly hlavní znaky Tomášova waltzu. Líbila se mi velmi slušně a plynule provedená spinová otáčka. Zdvihy i klesy byly kontrolované, přísuny přesné a držení velmi dobré. Průběh pohybu byl hladký bez zadrhnutí. Drobné chyby se vyskytnou u každého i u mistra světa. Pokud bych měl Tomášovi něco vytknout, tak určitou strnulost vršku těla, zejména hlavy a provedení postupového kroku by mělo být jakoby s nádechem uprostřed, kdy se pohyb na krátký okamžik zpomalí. Richard Genzer řekl, že se mu tento waltz uloží hluboko do paměti. Tatiana Drexler neměla co vytknout. Jan Tománek ocenil opravdovost tance a Tomášovu nadstavbu. Tento waltz označil za nejlepší tanec letošní StarDance. Zdeněk Chlopčík viděl skvělou rovnováhu a konstatoval, že to bylo nádherné. O hodnocení nebylo pochyb. Tomáš s Kristýnou si vytančili známky 10, 10, 10 a 10, má známka by překvapivě nebyla jiná.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Jan a Adriana
Jan a Adr 11x09 QS

Jan Cina & Adriana Mašková
(quickstep - That man)

Poslední tanec večera předvedl Jan s Adrianou v rytmu quickstepu. Začátek tance byl velmi dobrý. Quickstep byl odlehčený tam, kde tomu tak mělo být, líbila se mi i běžená řada se skokem a slidem. Postupně ale tanec ztrácel na přesnosti. Docházelo k větším rytmickým chybám a občasným vysokým nášlapům. Při další z běžených řad se Jan předkláněl, později se začal hrbit. Hlavním nedostatkem pak byla nesynchronnost a rozpad v páru. I přes tyto nedostatky nešlo o úplně marný tanec. Richard Genzer litoval, že se tanec rytmicky rozsypal. Tatiana Drexler ocenila vysokou uměleckou hodnotu, ale Jan to zase pokazil a rytmika trpěla. Jan Tománek ocenil první třetinu tance, druhou označil za návrat do starých kolejí a třetí už nešlo přehlédnout. Zdeněk Chlopčík pochválil krásu a lehkost a vyčítal rytmus, rytmus a zase rytmus. Porota udělila za tento tanec lehce nadhodnocené známky 9, 9, 9 a 8, má známka by byla totožná s hodnocením Zdeňka Chlopčíka.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

179
275
366

 

 

Následovalo klasické vyřazování. Do finále byl jako první oznámen pár Martina Viktorie Kopecká s Markem Dědíkem. Výraz Martiny po tomto oznámení nebyl nepodobný výrazu Ester Ledecké po jejím olympijském vítezství. Vystupňované napětí v otázce nepostupujícího páru mělo nečekané rozuzlení. Všechny páry postoupily do finále. Napětí u všech tří páru propuklo v erupci radosti. Překvapení nebylo hrané, protože se tento plán podařilo dokonale utajit.

 

 

 

 

Známky od poroty i hlasy od diváků se přenášejí do finálového večera. Páry zatančí po čtyřech tancích, nejlepší standard, nejlepší latinu, nejlepší tanec páru a freestyle. Všechny páry jedenácté řady pak zatančí společný valčík.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 12.12.2021 11:01 | karma článku: 33,11 | přečteno: 4992x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik