Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala svým osmým večerem. Soutěž předčasně opustil kvůli onemocnění Mirai Navrátil s Lenkou Norou Návorkovou.

V sedmém večeru se nevyřazovalo. V charitativním večeru se tentokrát netančilo s vozíčkáři, ale pro vozíčkáře. Večer byl úspěšný a pro Centrum Paraple se vybralo téměř 22 milionů korun.

V průběhu týdne oznámil MiraI Navrátil, že onemocněl a protože již jednou absentoval kvůli karanténě, podle pravidel BBC byl nucen svou účast ukončit. Přesto proběhlo i obvyklé vyřazování.

Hodnocení ze sedmého večera se přeneslo do dalšího týdne. V osmém večeru každý pár zatančil dva tance, nejprve standard nebo latinu a ve druhé části scénický tanec s company. Zazněly rytmy valčíku, jivu a pasa-doble.

Jak si páry poradily s dvěma tanci za týden? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

 

SD 11x08 all

 

 

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna VW

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(valčík - Django Unchained)

Valčík Tomáše a Kristýnou byl lehounký, líbilo se mi zařazení flekwaltzu. Držení těla je u Tomáše nadstandardní a i zde bylo velmi zdařilé. Po technické stránce měl Tomášův tanec velmi dobrou úroveň. Přísuny ale nebyly provedeny úplně přesně, Tomáš je občas nedotahoval. Chvílemi šel Tomáš mimo hudbu, což je zásadní prohřešek. Richard Genzer ocenil tanec v páru bez rekvizit. Tatiana Drexler chválila velmi dobrou kvalitu pohybu a postrádala uměleckou hodnotu a víc emocí. Navrátivší se Zdeněk Chlopčík označil flek za udrncaný a chtěl vidět valčík měkčí. Porota udělila za předvedený valčík známky 9, 9, 8 a 8, má známka by vzhledem k rytmickým chybám byla o stupínek nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana 11x08 JI

Jan Cina & Adriana Mašková
(jive - Upside Down)

Letecká společnost AdrianaAir přiletěla na parket se stevardem a stevardkou. Vystoupení Jana bylo jako obvykle dobré v sólových částech, při tanci v páru opět vynikly Janovy nedostatky. Technika tance zůstala napůl cesty nad Atlantikem. Pro jive je charakteristická přeměna, která se provádí krátkým sunem, ale Jan přeměny poskakoval. Samotného jivu bylo v tanci povážlivě málo. Kopy byly efektní, ale výsledkem byla víceméně dvě synchronní sólová vystoupení. Ani rytmicky neměl Janův tanec charakteristiku jivu. Tatiana Drexler viděla skvělé představení a chyběl ji jive a rytmus jivu. Jan Tománek rovněž tanec označil za skvělou show, kde bylo málo jivu. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že vystoupení bylo lehounké, ale nebyl to jive, Richard Genzer řekl, že to nebylo skvělé. Porota udělila známky 8, 7, 7 a 7, shodl bych se s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Martina a Marek
Martina a Marek 11x08 PD

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(paso-doble - La Llorona)

Jestli něco dokáže předem tanec znevýhodnit, je to výběr nevhodné hudby. Paso bez korun není to pravé ořechové. Byly rozeznatelné figury pasa, ale celkově jich bylo málo, stejně jako tance v páru, ale to je u tohoto páru již obvyklé. Martina se snažila vše provést správně i se do tance vcítit. Šátky byly vcelku zdařilé, přesto jsem přesvědčen, že lepší hudební doprovod by jí pomohl lépe se s tancem a charakteristikou tance vypořádat. V tomto provedení zůstal tanec nedotažený a nezaujal mě. Jan Tománek řekl, že se Martina snažila tanec pochopit, ale byly tam chyby. Zdeněk Chlopčík viděl snahu o napětí v těle, jednotvárnost, málo emocí a rytmické chyby. Richard Genzer prohlásil, že se Martina zlepšuje a radil víc používat kolena. Tatiana Drexler si všimla okamžiků nejistoty i okamžiků s tancem. Ta předvedený tanec si Martina s Markem odnesli známky 7, 8, 8 a 7, má známka by byla totožná s krajními porotci.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tereza a Dominik
Tereza a Dominik 11x08 VW

Tereza Černochová & Dominik Vodička
(valčík - Ona se brání)

Tereza předvedla velmi zdařilý valčík na píseň svého otce. S lehkostí zvládla začátek tance i figurální valčík. I po technické stránce byl tanec výtečný. Tandemové postavení tanec ozvláštnilo a líbilo se mi i provedení flekwaltzu. Oceňuji zejména postavení těla, které bylo na vysoké úrovni. Bohužel, postupem času se lehkost vytrácela a Tereza ztěžkla. To jí sebralo maximální známku. Zdeněk Chlopčík viděl moc krásný valčík, rytmický a plynulý. Poradil Tereze, aby se do tance víc pocitově položila. Richard Genzer postrádal víc rovnováhy. Tatiana Drexler označila Terezin výkon za tanečně krásný a vynikající a vytkla ztěžknutí ke konci tance. Jan Tománek prohlásil, že Terezino postavení v páru bylo na úrovni soutěžní partnerky. Porota udělila pravém vysoké známky 9, 9, 10 a 9, má známka by byla totožná s většinou poroty. 

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna ST

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(scénický tanec - The Hanging Tree)

Je velmi obtížné hodnotit něco, o čem člověk prakticky nic neví. Nejsou pevná pravidla, nášlapy nebo technika. Nezbývá, než nechat do hodnocení vstoupit emoční hledisko a subjektivitu. Vystoupení Tomáše, Kristýny a company bylo dramatické a dechberoucí. U Tomáše jsem viděl propracovanost a jistotu v pohybech. Měl jsem umělecký prožitek a vystoupení jako celek mě zaujalo i oslovilo. Richard Genzer si vzpomněl, proč šel na konzervatoř, Tatiana Drexler ocenila skvělý začátek a stále silnější gradaci. Jan Tománek se přiznal, že takhle by to nezatančil a Zdeněk Chlopčík řekl, že Tomáš byl lepší Kristýny. Porota se shodla a udělila maximum, 10, 10, 10 a 10. Já bych se shodl též a také udělil maximum.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana ST

Jan Cina & Adriana Mašková
(scénický tanec - Somebody that I used to know)

Scénický tanec Jana a Adriany byl rozverný a byla to Janova parketa. Tančil mimo pár, nesvázán pravidly a chvíli tančil s mužem. V tomto stylu se cítí jako ryba ve vodě. Vystoupení bylo rytmické se snahou zaskočit si. Hezky se na to dívalo, ale hlubší zážitek to ve mně nezanechalo. Nebylo to nic, k čemu bych měl důvod se znovu vracet. Richard Genzer řekl, že by to chtěl dělat jako Jan, ale dnes už je starý a už by to nedal. Tatiana Drexler byla nadšená a dojatá. Jan Tománek řekl, že se sečetly úžasné začátky a Janova sóla. Zdeněk Chlopčík označil Janovo vystoupení za skvělé a procítěné, porota udělila známky 10, 10, 10 a 10, má známka by byla totožná.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Martina a Marek
Martina a Marek ST

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(scénický tanec - Schindler's List)

Vystoupení Martiny a Marka na skladbu z filmu Schindlerův seznam bylo procítěné. Martina se konečně uvolnila a vypustila ze sebe dlouho skrývané emoce. Všiml jsem si, že ve vystoupení bylo celkem často používáno trojic, což při profesi Martiny otevírá duchovní dimenzi. Vystoupení mělo v sobě velký emoční náboj a zanechalo ve mně silný umělecký zážitek. Martina zde odhalila celé své nitro. Richard Genzer řekl, že to nebyla jízda po D1 a nikde to nedrncalo. Tatiana Drexler ocenila vystoupení jako opravdu krásné a že to bylo neuvěřitelně dobré. Jan Tománek konstatoval, že Martina zatančila s lehkostí měla úžasné paže i partnerskou choreografii. Zdeněk Chlopčík dodal, že všemu dodala maximální bonus. Porota udělila známky 10, 9, 10 a 10, má známka by se shodovala s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tereza a Dominik
Tereza a Dominik ST

Tereza Černochová & Dominik Vodička
(scénický tanec - Ashes)

Tereza se zcela určitě snažila, aby její vystoupení bylo co nejlepší. Její vystoupení ale postrádalo dotažení pohybů do konce, bylo celé nedotažené a vzbuzovalo spíše rozpaky. Snad za to mohla předešlá vystoupení nebo její jednodušší choreografie, nicméně oproti ostatním soutěžícím byla poloviční. Její scénický tanec mne příliš neoslovil. Richard Genzer řekl, že to bylo krásné a nemá co hodnotit. Tatiana Drexler prohlásila, že Tereze se doposud všechno dařilo, ale toto vystoupení už tolik ne. Jan Tománek poznamenal, že to bylo těžké, ale krásné číslo a podle něj málo komunikovaly ruce. Zdeněk Chlopčík komentoval tanec slovy, že to zvládli bravurně a že to chtělo víc přesvědčivosti do prostoru. Porota udělila za předvedený výkon známky 9, 8, 8 a 9, má známka by se shodovala s středními porotci.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

 

Porota svými známkami za dva večery stanovila následující pořadí:

11134
21073
31032
4941

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Tereza Černochová a Dominik Vodička.

 

Tereza a Dominik end

 

 

 

Příští týden zbývající tři páry zatančí tance, které doposud netančily a jejich mentory se stanou členové poroty.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 5.12.2021 11:11 | karma článku: 31,48 | přečteno: 6502x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 13,40 | Přečteno: 330x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 11,72 | Přečteno: 360x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,46 | Přečteno: 254x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,98 | Přečteno: 4172x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma: 33,06 | Přečteno: 5493x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 7. večer pro Paraple

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala již sedmým večerem, tradičně charitativním pro Centrum Paraple.

26.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,19 | Přečteno: 3439x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 6. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se přehoupla do své druhé poloviny. Na zbývající soutěžící čekal filmový večer.

19.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,13 | Přečteno: 2105x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 5. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala pátým večerem s podtitulem Letem světem, kdy se tančilo na písně z různých koutů světa v původním jazyce.

12.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,32 | Přečteno: 3518x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 4. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala čtvrtým večerem. Vyřazování zaznamenalo velké překvapení.

5.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,32 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 3. večer

Zcela mimořádně v neděli proběhl další, již třetí večer dvanácté řady soutěžní taneční zábavné show StarDance.

30.10.2023 v 15:34 | Karma: 31,00 | Přečteno: 1918x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance oslavila jubileum. Celkově stý večer mohli diváci sledovat klání celebrit o přízeň a co nejlepší tanec.

22.10.2023 v 8:59 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1896x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 1. večer

"Živě z Prahy." Již dvanáctým ročníkem zahajuje tato věta soutěžní taneční zábavnou show StarDance. Ačkoliv je počet ročníků zarovnán na celý tucet, rozhodně nejde o tuctovou záležitost.

15.10.2023 v 9:01 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - představení soutěžících

Za půl roku opět vypukne soutěžní zábavná taneční show StarDance. Již dvanáctý ročník opět představí deset soutěžních párů, z nichž jsou zatím známy jen celebrity.

24.4.2023 v 17:27 | Karma: 16,35 | Přečteno: 793x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Na Silvestra netančím

Tanec k silvestrovskému veselí patří. Přesto se tanci na Silvestra vyhýbám jako pověstný čert kříži.

31.12.2022 v 15:50 | Karma: 13,27 | Přečteno: 392x | Diskuse| Ostatní

Petr Fabera

StarDance XI - 10. večer, finále

Jedenáctý ročník soutěžní taneční zábavné show StarDance se stal minulostí. Česko má nového krále a královnu tanečního parketu.

19.12.2021 v 9:01 | Karma: 27,94 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se chýlí ke svému závěru. Na řadě byl předposlední, devátý, semifinálový večer.

12.12.2021 v 11:01 | Karma: 33,11 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 7. večer, charita pro Paraple

Sedmý večer soutěžní taneční zábavné show StarDance se již tradičně nesl v duchu charity pro Centrum Paraple.

28.11.2021 v 11:41 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

2. Seniorský StarDance

V neděli 21.11.2021 se na pražském Žofíně pod záštitou MČ Prahy 1uskutečnilo desetičlenné finále 2. Seniorského StarDance.

26.11.2021 v 17:36 | Karma: 13,81 | Přečteno: 609x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 6. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se svým šestým večerem přehoupla do druhé poloviny a soutěž opustil pátý pár.

21.11.2021 v 10:21 | Karma: 32,61 | Přečteno: 5823x | Diskuse| Kultura
  • Počet článků 126
  • Celková karma 11,53
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik