Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 5. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance završila svou první polovinu pátým večerem. I tentokrát zasáhl strašák posledních dvou let do složení soutěžících.

Ve čtvrtém večeru se rozloučily neplánovaně dva páry, kvůli nemoci Simona Babčáková s Martinem Prágrem a Zdeněk Godla s Terezou Pruckovou. Pro Simonu to byla druhá neúčast, a tak byla podle pravidel vlastníků práv, britské BBC, ze soutěže společně se svým partnerem ze soutěže vyřazena.

Zdeněk Godla předvedl podle hodnocení poroty nejslabší výkon večera. Nepomohl mu ani součet známek za dva večery, kdy absentující Mirai měl za jeden večer od poroty nulu. Hlasování diváků ho poslalo ze hry. Minulý týden se vše vrátilo do původního stavu ohledně složení párů i moderátorů. Bohužel, koronavirus si za cíl tentokrát vybral Michala Necpála, a tak u Andrey Sestini Hlaváčkové musel znovu zaskočit jeho bratr Jakub.

V pátém večeru zazněla na filmové melodie jednou cha-cha, dvakrát valčík a čtyřikrát afroamerický jive. Pojďme se podívat na jednotlivé výkony:

SD 11x05 all

 

 

Mirai a Lenka
Mirai a Lenka 11x05 JI

Mirai Návrátil & Lenka Nora Návorková

(jive - Jednou mi fotr povídá)

Večer zahájil jive v podání Miraie a Lenky na skladbu z filmu Šakalí léta. Oceňuji rytmičnost Miraie a jeho energii, která mu vystačila po celou dobu tance. Přeměny byly poměrně dobré, ale v páru se odehrálo minimum tance. Pro správný jive je nutný bouncing, který Mirai zcela vynechal. Kroky rock'n'rollu nebyly provedeny správně, jednalo se jen o poskakování s výměnou nohy. Správně má být na dobu dva a čtyři dopad obounož. Ani technika jivu nebyla nejlepší. Richard Genzer poznamenal, že Miraiovo šťastné číslo 11 značilo i počet kroků jivu a že to jive nebyl. Tatianě Drexler se líbily twisty a trefování rytmu. Jan Tománek označil tanec za velmi dobrý, ale jive odkrokovaný a výborný v alternativních pohybech. Zdeněk Chlopčík ocenil rovnající se záda. Porota na předvedený výkon udělila velmi příznivé známky 8, 9, 8 a 8, má známka by rozhodně byla nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Andrea a Michal
Andrea a Jakub 11x05 VW

Andrea Sestini Hlaváčková & Jakub Necpál
(valčík - Cryin)

Skladba z filmu Deník Bridget Jonesové doprovodila Andreu se zástupcem rodiny Necpálů při jejím valčíku. Znovu se dá ocenit práce rukou, která je excelentní. Přísuny byly provedeny správně a určitě v tomto nebyl problém. Horší to bylo s technikou kroků, kdy Andrea nešla první dobu vpřed přes patu. Spousta točení byla oživením, ale párkrát Andrea za svým partnerem klopýtala. Držení těla bylo hezké, ale hlava, která má být vzad, šikmo, vzhůru, ji padala pohledem do parketu. Přes technický prohřešek byl celkový dojem velmi dobrý. Jan Tománek ocenil Andreinu statečnost s níž střídá partnery a vytkl nestancovanost. Tatiana Drexler si všimla absence kroků přes patu. Porota udělila známky 7, 7, 7 a 6, má známka by se shodovala s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna 11x05 JI

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(jive - Duck Tales)

I na hudbu z kreslených filmů se dá dobře tančit. Tomáš předvedl nadprůměrný výkon. Jeho tanec byl lehounký se spoustou energie, po technické stránce byl jeho výkon vcelku zdařilý, ale přeměny už byly o něco horší. Největším prohřeškem pak byly rytmické chyby, které v mých očích srazily hodnocení o stupeň níž. Richard Genzer ocenil rytmické změny a zejména Tomášovy rychlé nohy. Zdeněk Chlopčík toho měl na srdci trochu víc a nebyl to jen šelest. Jive označil za obtížný a rytmicky zvládnutý. Nelíbily se mu přeměny do pokrčených kolen a chtěl by u Tomáše vidět ještě víc energie. Tomáš s Kristýnou si odnesli za předvedený jive známky od poroty v hodnotách 9, 9, 9 a 9, má známka by byla o stupínek nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Marika a Robin
Marika a Robin 11x05 JI

Marika Šoposká & Robin Ondráček
(jive - Lollipop)

Známá skladba použitá v téměř neznámém filmu pro děti Planeta 51 byla doprovodem Mariky a Robina při jejich jivu. Marika tančila lehounce, s velmi dobrou technikou přeměn, vyměkčeným bouncingem a hravě, jak má v jivu být. Líbilo se mi i provedení pivot a rytmika. Na nejvyšší známku by to chtělo jen o něco víc vyzařované energie. Jan Tománek konstatoval, že se Marika konečně odšpuntovala a předvedla výbornou techniku. Zdeněk Chlopčík řekl, že vše bylo super, ale postrádal v závěru tance rychlejší nožky, kdy to bylo vidět. Marika s Robinem získali od poroty známky 8, 7, 9 a 8, má známka by se shodovala s hodnocením Honzy Tománka.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Martina a Marek
Martina a Marek 11x05 CC

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(cha-cha - Bang Bang)

Jediná cha-cha večera byla v podání farářky Martiny a Marka. Největší problém u Martiny a Marka představuje především málo tance v páru. Cha-cha má 31 taktů do minuty a v celém tanci za devadesát sekund jsem napočítal s přimhouřeným okem jen patnáct taktu v páru. Technika byla vcelku zvládnutá, ale Martina měla pomalé nohy a vyzařovala málo energie. Líbila se mi práce kyčlí i většina přeměn. Celkový dojem byl průměrný. Richard Genzer označil tanec za roztřesený. Tatiana Drexler ohodnotila hlavu za deset, vršek těla za šest, zadek za deset a nohy za dva. Porota udělila za předvedený tanec cha-cha známky 6, 6, 6 a 5, má známka by byla shodná s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tereza a Dominik
Tereza a Dominik 11x05 JI

Tereza Černochová & Dominik Vodička
(jive - Lady Sugar)

Tentokrát zůstala Tereza za očekáváním, což se dalo po předchozím tangu očekávat. Nedá se říct, že by tančila špatně, oceňuji rytmiku, twisty, energetickou výdrž i celkem dobré přeměny. Možná kvůli postavě působil její jive těžkopádně, neodlehčeně. Nohy měla pomalé a jakoby unavené. Po technické stránce to až tak zdařilé také nebylo. Tatiana Drexler podotkla, že jive Tereze neseděl a nedosáhl tance z minulého týdne. Všimla si velké energie. Zdeněk Chlopčík ocenil tanec u mikrofonu, kde si byla Tereza mnohem jistější než na parketu. Tereza s Dominikem si vytančili známky od poroty 8, 8, 9 a 7, má známka by byla totožná s hodnocením Zdeňka Chlopčíka.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana 11x05 VW

Jan Cina & Adriana Mašková
(valčík - Complainte du la butte)

Poslední tanec večera obstaral Jan s Adrianou. Jejich něžný valčík postrádal větší práci do prostoru. Ocenit se dá valčík vlevo, který není pro začátečníky vůbec jednoduchý. Po technické stránce byl Janův tanec průměrný. Zásadní chyba, která totálně zhatila úsilí páru, se odehrála v rytmu, kdy naprostou většinu tance byl Jan mimo hudbu. Adriana se ukázala jako profesionálka a nesnažila se ho do rytmu dostat násilím, zcela se podřídila jeho vlastnímu rytmu. Tato chyba je neodpustitelná i u soutěží nejnižších tříd. Kromě toho Jan v přísunech poskakoval. Richard Genzer konstatoval, že Jan si cestu ke standardu našel jen napůl. Tatiana Drexler řekla, že se těšila, ale první kritérium hodnocení je hudba. Jan Tománek ocenil dramaturgický přínos a vytkl, že valčík vůbec nebyl do hudby. Zdeněk Chlopčík ocenil linie na začátku a vytkl mezeru mezi partnery v páru, Janovo poskakování a že Jan šel před hudbou. Pár si odnesl známky 7, 5, 6 a 4, má známka by byla totožná s Tatianou Drexler.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1367
2336
3325
325
4274
5233
6222

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž po svém nejlepším výkonu opouští pár Marika Šoposká a Robin Ondráček.

Marika a Robin end

 

Příští týden uslyšíme rytmy samby, slowfoxu a waltzu, uvidíme i souboj týmů v charlestonu.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 14.11.2021 11:33 | karma článku: 32,73 | přečteno: 5560x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,00 | Přečteno: 348x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU přísněji zakročí proti praní špinavých peněz, vzniká nový kontrolní úřad

24. dubna 2024  19:17

Europoslanci schválili přísnější pravidla boje proti praní špinavých peněz a proti financování...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik