Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 4. večer

Soutežní taneční zábavná show StarDance pokračovala čtvrtým večerem a soutěž opustily neplánovaně dva páry.

Do třetího večera zasáhl koronavirus, kdy byla po druhém večeru pozitivně testována moderátorka Tereza Kostková a do karantény tak museli jít neočkovaní, kteří s ní přišli do styku. Třetího soutěžního večera se tak nemohli zúčastnit tři tanečníci, herečka Simona Babčáková a zpěvák Mirai Navrátil.

Třetí večer byl nesoutěžním a hodnocení poroty se přenášelo do dalšího večera. U poroty zabodovali Jan Cina s Adrianou Maškovou, kteří za svůj waltz obdrželi od poroty známky v součtu 34, následováni Tomášem Vernerem s Kristýnou Coufalovou a Andreou Sestini Hlaváčkovou se zaskakujícím Jakubem Necpálem získali shodně součet 32. Na chvostu pak skončila Marika Šoposká s Michalem Burešem se ziskem 25 bodů.

Večer čtvrtý započal nepříjemně. Ač se navrátili do víru tanečního parketu všichni nedobrovolní absentéři, již se to netýkalo Simony Babčákové s Martinem Prágrem. Nemoc způsobila druhou absenci Simony, a to podle regulí vlastníků práv soutěže, britské BBC, znamená vyřazení ze soutěže. Na konci večera jsme se rozloučili s dalším párem, takže se dohnal skluz z předchozího večera.

Ve čtvrtém večeru zazněla jedna rumba, čtyřikrát tango a třikrát paso-doble. Jak se povedly tance jednotlivým párům? Pojďme se podívat na jejich výkony:

 

SD 11x04 all

 

 

 

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana 11x04 PD

Jan Cina & Adriana Mašková
(paso-doble - Montekové a Kapuleti (Romeo a Julie))

Na začátku tance podal Jan sebevědomý výkon. Jeho pojetí nepostrádalo napětí v těle ani tanečnost. Technika byla na slušné úrovni. Líbilo se mi provedení pivot i správný postoj toreadora. Objevily se drobné chyby, které ale nebyly nijak významné. Postrádal jsem víc tance v páru, protože šlo sice o skvělé, ale přeci jen dramatické divadelní představení na dramatickou hudbu, která se ale k pasu-doble nehodila. V závěru tance se správný postoj začal vytrácet. Richard Genzer řekl, že to nemělo moc chyb. Tatiana Drexler ocenila scénickou zpracovanost a chyběl jí pevnější postoj a především víc tance v páru. Jan Tománek pochválil napětí, muzikálnost a děj. Zdeněk Chlopčík vytkl v závěru tance nekvalitní postavení. Porota udělila oprávněně vysoké známky 9, 9, 9 a 8, má známka by se shodovala s hodnocením Zdeňka Chlopčíka.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Marika a Robin
Marika a Robin 11x04 TG

Marika Šoposká & Robin Ondráček
(tango - Believer)

Nevhodná hudba nemohla navodit správnou atmosféru tanga. U Mariky se objevovaly drobné rytmické chyby. Technika byla slušná včetně práce hlavy. Tanci ale chyběl emoční náboj, který vás donutí zatajit dech a větší dynamika. Poměrně často byla Marika vysoko na natažených nohách - tango se má tančit celé v mírném poklesu v kolenou a v jedné rovině. I zde jsem postrádal více tance v páru. Tatiana Drexler ocenila napětí a volala po aspoň pěti krocích v kontaktu mezi partnery. Jan Tománek viděl splynutí s hudbou a radil zpevnit centrum těla a vylepšit kontakt. Marika s Robinem si vytančili známky 7, 7, 8 a 7, má známka by se shodovala s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tereza a Dominik
Tereza a Dominik 11x04 TG

Tereza Černochová & Dominik Vodička
(tango - Danzarin)

Tak tohle byl TANEC. Tereza překvapuje, a to v dobrém slova smyslu. Správný výběr hudby dojem jen umocnil. Spousta tance s velmi dobrou technikou. Prvních pět taktů tance s opačnými rolemi zvládnuto naprosto skvěle, Robin by byl vynikající partnerka. Prvky tanga argentina zvýšily dramatičnost. Hezky provedené pivoty, snížení, pohyb do prostoru, charakter tance a hlavně spousta tance v páru. Jednalo se o doposud nejlepší tanec této řady. Janu Tománkovi se tanec líbil, Zdeněk Chlopčík poznamenal, že Dominik je výborný, ale Tereza lepší. Plným právem si pár za své tango odnesl vysoké hodnocení 10, 9, 10 a 10, má známka by byla absolutní.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Zdeněk a Tereza
Zdeněk a Tereza 11x04 PD

Zdeněk Godla & Tereza Prucková
(paso-doble - A Tsygan idet)

Po úchvatném vystoupení přišlo to nejslabší. Především se na čardáš dá paso-doble tančit opravdu jen velmi obtížně. Oceňuji Zdeňkovu snahu tančit, ale tance bylo v jeho vystoupení poskrovnu, skoro žádný. Technika si vzala dovolenou, chybělo napětí v těle i dramatičnost býčího zápasu. Tanec byl víceméně odchozen. Pozitivum se dá najít v rytmice, ale na konci tance Zdeněk, oblečený do značky zúženého profilu, hudbu netrefil. Richard Genzer konstatoval, že Zdeňkův tanec má jen tři kroky, dopředu, dozadu a do libovolné strany. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že tančil chlap, ale nebylo to paso-doble. Porota udělila spravedlivé, i když možná o něco málo příznivější známky 5, 6, 6 a 5, má známka by byla shodná s oběma krajními porotci.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna TG

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(tango - Si soy asi)

I v tomto vystoupení bylo hodně tance. Tomáš zvládá rytmiku vcelku dobře. Po technické stránce to bylo slušné, včetně nášlapů. Oceňuji zařazení prvků argentina. Tomáš se ale nevyvaroval drobných chyb. Mezi ty větší patří poskoky ve vídeňské otáčce a zejména občasný předklon k partnerce. Zpočátku tance Tomáš měl velmi dobré držení, které ale ke konci ochablo. I u Tomáše by to chtělo o něco větší dynamiku a zejména udržet ve všech krocích patřičné snížení. Richard Genzer si pochvaloval, že se tanec rozjel. Jan Tománek viděl zvládnutou techniku, ocenil choreografii a tanec, vytkl potom Tomášův vysazený zadek. Porota se vzácně shodla a za tango udělila známky 9, 9, 9 a 9, má známka by byla o chloupek nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Martina a Marek
Martina a Marek 11x04 RB

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(rumba - When we were young)

Markovy choreografie jsou úžasné, plné efektních prvků, které vzbuzují u diváků pozitivní ohlas a nadšení, ale často se tak děje na úkor tance, který by měl být tím hlavním. To platilo i pro tuto rumbu. V páru se prakticky netančilo, většinu vystoupení obstaraly efektní zvedačky a pózy. Martina by potřebovala získat větší jistotu. Zejména by ale potřebovala vylepšit práci boků a změkčit pohyb. Rytmické chyby potom celkový dojem srážely. Chyběl tomu správný emoční náboj, jiskření v páru, které má u rumby působit až eroticky, přeci jen jde o vyjádření lásky. Tatiana Drexler poznamenala, že se pár stupňuje v emocích. Zdeněk Chlopčík viděl nádhernou choreografii s mnoha obtížnými prvky, chybělo mu větší vnitřní cítění a vytkl rytmické chyby. Pár si odnesl známky 7, 7, 7 a 6, má známka by se shodla s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Mirai a Lenka
Mirai a Lenka 11x04 TG

Mirai Navrátil & Lenka Nora Návorková
(tango - Montiho čardáš)

Miraiovi se tanec příliš nepovedl. Jeho tanec postrádal správné napětí a dramatičnost. Také by tanci slušela větší dynamika. Technika byla ucházející, ale tanec byl spíše odkrokovaný, chyběla ráznost tanga. V pózách se objevovaly zlomené linie. Ani snížení nebylo často dodrženo a Mirai byl pak příliš vysoko. Poměrně často také zvedal ramena, což má za následek křivé držení. Richard Genzer viděl křeč a radil tančit i vrškem. Tatiana Drexler toho měla na srdci víc. Pochválila rytmiku a techniku. Chtěla vidět rovnější držení a postavení označila za strašné. Mirai s Lenkou získali od poroty známky 7, 7, 7 a 6, shodl bych se s hodnocením Zdeňka Chlopčíka.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Andrea a Michal
Andrea a Michal 11x04 PD

Andrea Sestini Hlaváčková & Michal Necpál
(paso-doble - Bella Ciao)

Poslední se na parketu předvedli Andrea s Michalem. Ani zde nebyl dobrý výběr hudby. Oceňuji zejména energii tance, ale Andree chybělo správné napětí. Slušela by jí větší uvolněnost, aby nepůsobila tvrdým dojmem. Zrovna tak i přidat v dynamice pohybu a zlepšit techniku. Strhávat ubrus z prostřeného stolu jsem viděl mnohokrát, ale opačný postup poprvé. Richard Genzer si všiml nohou od sebe v rychlých pasážích, Tatianě Drexler chyběla rychlost a entuziasmus, Jan Tománek řekl, že Andrea má ruce tanečnice a vytkl málo napětí. Zdeněk Chlopčík viděl dvě části, jednu úžasnou a druhou, kdy Andrea nestíhala a nesedělo jí to. Porota udělila známky 8, 8, 8 a 7, má známka by se shodla s většinou poroty.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

 

Porota svými známkami z třetího a čtvrtého večera stanovila následující pořadí:

18
27
36
45
54
63
72
81

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Zdeněk Godla a Tereza Prucková. Zdeněk zřejmě předváděl maximum svého tanečního umění, ale jeho výkony byly velmi slabé. Simona s Martinem byli dle regulí kvůli druhé absenci vyřazeni ze soutěže.

 

Zdeněk a Tereza end

 

 

Příští týden bude filmový večer, kdy zazní známé melodie v rytmech valčíku, čači a jivu.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 7.11.2021 10:01 | karma článku: 32,27 | přečteno: 5738x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,00 | Přečteno: 347x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 378x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Šojguův zástupce skončil v poutech, za vzetí obřího úplatku mu hrozí vězení

24. dubna 2024  9:36

Ruské úřady v úterý večer informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova...

Konec výjimky, Stanjura chystá daň na tiché víno. Lidovci nejsou proti

24. dubna 2024  9:16

Výjimka ze spotřební daně pro tiché víno, kterou loni při jednání o úsporném balíčku uhájili...

Za pokus o vraždu a znásilnění patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  9:14

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik