Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance XI - 3. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance, řečeno sportovní terminologií, pokračovala neúplným třetím kolem.

Ve druhém večeru ukončil svou účast pár Pavel Trávníček s Veronikou Lálovou. Známky od poroty tento pár zařadily na chvost startovního pole, což následně diváci stvrdili svými hlasy. Porotě se nejvíc líbil pár Tereza Černochová a Dominik Vodička. Jejich výkon získal v součtu 30 bodů.

V pondělí přišel tvrdý zásah do průběhu soutěže v podobě onemocnění moderátorky Terezy Kostkové. Do karantény tak museli všichni bez očkování, kteří s ní přišli do styku. Proto ve třetím večeru nenastoupila herečka Simona Babčáková a zpěvák Mirai Navrátil. U dalších tří párů došlo ke změně tanečníka. S Terezou Černochovou tančil vítěz šesté řady Michal Kurtiš, Marika Šoposká s Michalem Burešem, který tančil v desáté řadě s Tonyou Graves a Michala Necpála u Andrey Sestini Hlaváčkové zastoupil jeho bratr Jakub. I on má zkušenosti se StarDance z deváté řady, kdy tančil s Veronikou Arichtevou. Za moderátorku Terezu Kostkovou zaskočil Aleš Háma a posledním, kdo nedobrovolně musel vynechat, byl hlavní choreograf Marek Zelinka.

Třetí večer byl původně označen "pod rouškou tajemna". Nakonec se pod rouškou, respektive pod respirátorem, ocitli diváci u tanečního parketu. Česká televize vyhlásila tento večer za nesoutěžní s tím, že nikdo nevypadne a absentující páry se zúčastní příští týden, kdy pravděpodobně skončí mimořadně páry dva. Jaké tedy byly v kouzelném večeru jednotlivé taneční výkony?

 

11x3

 

 

Tereza a Michal
Tereza a Michal 11x03 CC

Tereza Černochová & Michal Kurtiš
(cha-cha - Sweet Dreams)

Tereza překvapuje, a to v dobrém slova smyslu. Skladba Sweet Dreams už zazněla v mnoha úpravách jako tango nebo slowfox. Jako tanec cha-cha byla skladba pomalá, což má své úskalí. Rytmicky tančila Tereza slušně, nechyběla ani ostrost pohybů dotažených do konce, ale právě kvůli pomalé skladbě byla Tereza občas trošku napřed a občas málo ostrá. Práce kyčlí mohla být lepší. Hlavní problém byl v přeměně, kterou Tereza prováděla poskokem namísto vyšlapání jednotlivých kroků. Richard Genzer viděl krásné ruce a výraz úřednice na magistrátu. Tatiana Drexler ocenila krásnou auru a vytkla slabší pohyb v těle a malou ostrost. Jan Tománek konstatoval, že Tereza nesoutěží, ale hraje divadelní představení, což oceňuje. Zdeněk Chlopčík postrádal větší ostrost a za něj to byla čača. Porota udělila známky 7, 7, 7 a 6, má známka by byla o stupínek vyšší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Martina a Marek
Martina a Marek 11x03 TG

Martina Viktorie Kopecká & Marek Dědík
(tango - The Addams Family Theme Song)

Martina jako Morticia Addamsová byla skvělá. Tanec ale už tak skvělý nebyl, i když byl velmi dobrý. Martina zvládla i obtížnější figuru fallaway, byla v rytmu. Technika kroků byla ucházející. Nášlapy byla provedeny víceméně správně, ale tango se musí tančit ve snížení a využívat do kroků tlaku chodidel do parketu. Celý pár byl v tangu příliš vysoko na napnutých nohách a právě zmíněný tlak do parketu, který způsobuje dramatičnost a ráznost kroků zde byl příliš malý. Některé kroky byly odchozeny "civilně". Richard Genzer označil tanec za poplatný hudbě. Tatiana Drexler si všimla malého tlaku do parketu, rytmických nepřesností a ocenila držení těla. Jan Tománek viděl výborně zpracovanou show a hodně tance. Zdeňku Chlopčíkovi se to líbilo a viděl rytmické nepřesnosti. Pár Mar-Mar si tangem vytančil známky 8, 7, 8 a 7, má známka by byla totožná s nejdéle sloužícími porotci

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Zdeněk a Tereza
Zdeněk a Tereza 11x03 SW

Zdeněk Godla & Tereza Prucková
(waltz - A Child Is Born)

Zdeněk vykazuje zlepšení. Není to zázrak, ale posun tam je. U Zdeňka se dá ocenit rytmika, držení rámu v páru a snaha o elegantní pohyb. O technice se ale hovořit nedá, protože ta se stále nedostavila. Ve waltzu musí být patrné zdvihy a klesy, to je to, co dělá waltz waltzem. Bohužel, Zdeněk svůj tanec víceméně odchodil. Náznak zdvihu byl patrný v postupovém kroku, ale zakončený doslova strašidelným nášlapem ze špiček na patu. Richard Genzer prohlásil, že Zdeněk tančí a hejbe se to. Ocenil velký pokrok. Tatiana Drexler řekla, že Zdeněk šlapal trošku špatně, ale bylo to krásné a dotkl se jejího srdce. Jan Tománek chválil rám a vytkl tuhé nohy a absenci zdvihů a klesů. Zdeněk Chlopčík ocenil atmosféru a viděl na začátku zdvihy, které ke konci zmizely. Porota udělila silně nadhodnocené známky 7, 8, 7 a 7, má známka by byla o poznání nižší

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Marika a Michal
Marika a Michal 11x03 CC

Marika Šoposká & Michal Bureš
(cha-cha - Thriller)

Před začátkem tance jsem přemýšlel, na kterou skladbu z Pomády bude pár tančit. Skladba Thriller byla pro mě překvapením. Jejich ztvárnění zombie bylo velmi dobré, jen je škoda, že úplně nesouznělo s tancem, který má zcela jiný charakter. Po technické stránce byl tanec Mariky velmi slušný, na začátku tance předváděla i dobré přeměny. Ke konci tance šla s výkonem dolů, tanec ztratil přesnost a technika ztrácela nasazenou kvalitu. Líbila se mi i rytmika. Richard Genzer řekl, že všechno sedělo a určitě to byla čača. Tatiana Drexler radila provádět kroky víc do parketu, což zvýší rychlost. Jan Tománek řekl, že tento tanec byl prozatím u Mariky nejlepší. Zdeňka Chlopčíka překvapil začátek, tanec označil za pěkný a vytkl provedení přeměn. Porota udělila známky 6, 6, 7 a 6, má známka by byly totožná s hodnocením Honzy Tománka.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Andrea a Jakub
Andrea a Jakub 11x03 SW

Andrea Sestini Hlaváčková & Jakub Necpál
(waltz - Nocturno (Secret Garden))

Velmi mě zaujala práce rukou Andrey, které byly ladné, měkké a krásné. Waltz byl waltzem se zdvihy i klesy. Líbilo se mi provedení tažených figur. Provedení překlonu i závěsu bylo v soutěžní kvalitě. Rytmicky velmi dobré, ke konci nepřesnosti. Škoda tvrdších pohybů v těle, kdy se Andrea nedokázala správně uvolnit. Dojem kazilo i škobrtání a vadnoucí výkon na konci tance. Přesto to pro mě byl nejlepší tanec večera. Richard Genzer pochválil dlouhé kroky a vytýkal udrncanost. Tatiana Drexler ocenila plynulý pohyb a viděla i škobrtání v sólech. Janu Tománkovi se líbil odklon a vytýkal tvrdé nárty a cupitání. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že si Andrea tanec ke  konci užívala, což dodalo punc lehkosti. Porota udělila známky 8, 8, 8 a 8, má známka by byla shodná.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Tomáš a Kristýna
Tomáš a Kristýna 11x03 CC

Tomáš Verner & Kristýna Coufalová
(cha-cha - Men in Black)

Muž a žena v černém předvedli poměrně zajímavý tanec s dvěma různými polovinami. První půlka tance byla relativně slušná, technika mohla být lepší, objevovaly se drobné rytmické nepřesnosti a občas i nášlap přes patu. Horší byla práce kyčlí, které Tomáš nedokáže rozpohybovat. To vyniklo zejména v kubánském přerušení, kdy pohyby Tomáše byly tvrdé. V druhé polovině tance se celá koncepce rozpadla a byla spíše chaotická, technika se téměř vytratila a zapadla. Celkově se tanec Tomášovi tentokrát příliš nevyvedl a zasloužil by si použití skutečného přístroje na vymazání paměti. Richardu Genzerovi chyběly kyčle, Tatiana Drexler ocenila choreografii a vytkla chyby, Jan Tománek rovněž postrádal práci kyčlí a Zdeněk Chlopčík označil začátek za exkluzivní, přičemž při použití rekvizit se vše rozpadlo. Porota udělila známky 9, 9, 8 a 6, shodl bych se známkou se Zdeňkem Chlopčíkem.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Jan a Adriana
Jan a Adriana 11x03 SW

Jan Cina & Adriana Mašková
(waltz - What'll I Do)

Poslední tanec večera předvedl Jan s Adrianou. Snaha u Jana byla enormní a po technické stránce se tanec dá označit za poměrně zdařilý. Horší bylo provedení pivot, které bylo kostrbaté, přísuny byly občas nepřesné, rytmika naopak poměrně přesná. Nelíbilo se mi postavení těla, kdy byl Jan neustále nakloněn na svou partnerku a hlava mu padala dopředu, přičemž stát rovně umí. Náklonem činil své partnerce nekomfortní prostor, kdy nemohlo dojít k rozvinutí páru ve vršku. Ke konci se přidaly i o něco významnější rytmické nepřesnosti. Richard Genzer řekl, že to bylo skvělé. Tatiana Drexler ocenila příběh a radila narovnat záda. Jan Tománek odložil hodnocení tance a ocenil přinášený příběh. Zdeněk Chlopčík označil tanec za velmi vydařený a všiml si drobných chyb. Jan s Adrianou získali za svůj waltz známky 9, 8, 8 a 9, má známka by byla o krůček nižší.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

134
232
32
330
429
527
625

 

Zde si dovolím malou poznámku ohledně hodnocení poroty. Porotce by měl hodnotit vždy spravedlivě, stejným metrem a oprostit se od osobních sympatií a antipatií. Měl by se snažit o co největší objektivitu. Měl by držet stejný kurz, a tak mi, i když jde "jen" o zábavnou soutěž, přijde nevhodné, aby porotce u jednoho páru sepsul techniku a vytkl i malé chyby a u druhého tyto chyby přehlížel. Je to nefér vůči soutěžícím i vůči divákům, kteří od porotců očekávají odborné zhodnocení předvedených výkonů. Byl bych moc rád, aby se porotcovskými zásadami řídila i porota v této zábavné soutěži, aby se nestávalo, že pár s několika drobnými technickými chybami bude hodnocen hůř než pár bez techniky.

 

Hlasování diváků se přenáší do příštího týdne, kdy snad bude sestava StarDance opět v plném složení.

 

 

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2021

Autor: Petr Fabera | neděle 31.10.2021 11:01 | karma článku: 31,30 | přečteno: 1977x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,00 | Přečteno: 348x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  16:13

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Vláda je pro preventivní zadržení zbraně. Podezřelé nákupy se mají hlásit

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  16:10

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ÓČKO rozšiřuje spolupráci s influencery, odemyká jejich prémiový obsah

24. dubna 2024

ÓČKO prohlubuje spolupráci s předními českými videomakery a podcastery. V novém projektu O UNLOCKED...

Z léčebny za odměnu do fast foodu. Obézních dětí přibývá, i kvůli rodičům

24. dubna 2024

Premium Dětí s obezitou přibývá. „Z naší praxe nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla lepšit, spíše...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik