Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance X - 4. večer

Čtvrtý večer soutěžní taneční zábavné show StarDance se nesl ve znamení pohádek. Který pár soutěž opustil na osmém místě? 

V minulém týdnu opustil soutěž pár Tonya Graves a Michal Bureš. Jejich paso-doble na Imperiální pochod z Hvězdných válek se nesetkalo s kladnou odezvou. Nutno dodat, že konec v soutěži byl oprávněný.

Čtvrtý večer byl pohádkový. Zaznělo osm písní z pohádek českých i z produkce studia Walta Disneyho. Kostýmy stylizované do pohádkových postav byly zpestřením. Konec večera už pohádkový nebyl, rozhodlo se, pro který, v pořadí již třetí pár, letošní StarDance skončila. Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

SD X 4 all

 

 

Miroslav a Adriana
Miroslav a Adriana SB

Miroslav Hanuš & Adriana Mašková

(samba - I Like To Move It)

 

Píseň Krále Jelimána z filmu Madagaskar odstartovala pohádkový večer. Miroslav byl opět plný energie a pohybu, jenže sambě se vyhnul obloukem. Rozhodně se mu nedá upřít snaha o základní figury, ale tance bylo poskrovnu. Provedení figur bylo, slušně řečeno, nepřesné. Technika téměř neexistovala. Především jsem postrádal bouncing. Dá se ocenit rytmika. Richard Genzer řekl, že neví jestli má hodnotit sambu. Tatiana Drexler byla pobavená. Jan Tománek konstatoval, že k sambě nedošlo. Zdeněk Chlopčík viděl jinou sambu, než na jakou je zvyklý. Porota ocenila výkon známkami 6, 6, 6 a 5. Má známka by byla stejná jako u Zdeňka Chlopčíka.

5

 

 

Veronika a Dominik
Veronika a Dominik RB

Veronika Khek Kubařová & Dominik Vodička

(rumba - Nes mě loďko ke břehu)

 

Zlatovláska inspirovala k rumbě Veroniku s Dominikem. Tance bylo opět poskrovnu, ale když Verunka tančila, bylo to na velice slušné úrovni. Pár základních technických chyb by se našlo, ale celkově tanec působil romanticky. Kladem rozhodně byla i rytmika. U Veroniky byla patrná nejistota. Richard Genzer řekl, že rumba pár domů nepošle. Jan Tománek ocenil kompozici, všiml si nervozity a vytkl základní technické chyby. Rumba vynesla páru známky o něco vyšší, než kolik si zasloužil, 9, 9, 8 a 10, má známka by byla vzhledem k technickým chybám a menšímu objemu tance o stupínek nižší.

7

 

Karel a Veronika
Karel a Veronika SW

Karel "Kovy" Kovář & Veronika Lišková

(waltz - God Help The Outcast)

 

Píseň z filmu Zvoník od Matky Boží doprovázela Karla a Veroniku při waltzu. Vystoupení nebylo špatné, ale u Karla se často zvedala ramena, velmi často chodil do předklonu, obzvláště v tažených figurách a mírně se hrbil. Postrádal jsem plynulost pohybu. Místy docházelo k takzvanému sit-down efektu. Objevovaly se technické i rytmické nedostatky. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že Karel zatahoval krk. Tatiana Drexler vytkla rytmické chyby a zvednutá ramena. Waltz vyzvonil Karlovi s Veronikou známky 8, 8, 7 a 8, shodl bych se s Janem Tománkem.

7

 

Matouš a Natálie
Matouš a Natálie RB

Matouš Ruml & Natálie Otáhalová

(rumba - I See The Light)

 

Pohádka Na vlásku byla tématem rumby Matouše a Natálie. Matoušovi se tento tanec nějak zvlášť nevydařil. Snaha o základní techniku tam byla, ale rumba má být oblá a kulatá, zatímco Matouš byl ve svých pohybech tvrdší. Jednalo se o romantický tanec, přes to absence měkkosti efektu ubírala. Tatiana Drexler ocenila, že Matouš tančil rumbo a ona všechny kroky poznala. Zároveň vytkla příliš velkou snahu. Jan Tománek ocenil zvládnutou choreografii a konstatoval, že tanec působil tvrdě. Porota udělila za předvedený výkon známky 8, 8, 7 a 6, má známka by byla stejná jako u Tatiany Drexler.

8

 

 

Jakub a Michaela
Jakub a Michaela SW

Jakub Vágner & Michaela Nováková

(waltz - Can You Feel The Love)

 

Lví král doprovázel Jakuba a Michaelu při jejich waltzu. Ocenil bych u Jakuba jeho měkkost pohybů, zejména pohyby paží. Po technické stránce tento tanec už tak zdařilý nebyl. Objevovaly se krokové nepřesnosti, rytmicky byl občas mimo a ani po technické stránce nebylo vše v pořádku. U Jakuba se objevoval i mírný předklon. Richard Genzer označil jeho tanec za vynervovaný a rozhozený v rovnováze. Zdeněk Chlopčík ocenil zdvihy a práci chodidel, ale vše se odráželo v těle. Waltz vynesl Jakubovi a Michaele známky 8, 7, 8 a 6, má známka by byla totožná s Tatianou Drexler.

7

 

 

Radka a Tomáš
Radka a Tomáš RB

Radka Třeštíková & Tomáš Vořechovský

(rumba - Když si tě dívko)

 

Radka s Tomášem si vybrali skladbu z pohádky Tři bratři. Ačkoliv se jednalo o romantický tanec, tak pohyby Radky byly tvrdší, chyběla jí dynamika a větší napětí v těle. Po technické stránce tento tanec nebyl nejlepší. Objevovaly se i rytmické chyby. Celkově tanec působil bez náboje, bez patřičné emoce a nálady. Nedokázal mě nadchnout. Richard Genzer označil rumbu Radky za její nejlepší tanec. Jan Tománek si všiml, že Radka byla nejistá ve volném držení, tanec na něj působil prázdné a vytkl rytmické nedostatky. Rumba Radce s Tomášem vynesla známky 7, 6, 5 a 5, má známka by byla totožná s Janem Tománkem.

5

 

 

Ondřej a Markéta
Xindl a Markéta SB

Xindl X & Markéta Dostálová

(samba - Under the Sea)

 

Malá mořská víla nepřinesla Xindlovi štěstí. V podstatě není vůbec co hodnotit. Téměř vše, co Xindl udělal nebylo v pořádku. Technika byla na velice špatné úrovni. U Xindla se objevovaly poskoky, volty byly špatně provedené, v obíhačkách chodil Xindl přes patu, celkově byl tanec tvrdý a odchozený. Jediným kladem byl rytmus. Tatiana Drexler viděla i trochu napětí v těle, Zdeněk Chlopčík viděl novou sambu a všiml si pasáže která nebyla v hudbě. Porota byla vůči Xindlovi milosrdná a udělila mu známky 6, 6, 6 a 5. Já bych byl o stupínek přísnější.

4

 

 

Gabriela a Martin
Gabriela a Martin SW

Gabriela Koukalová & Martin Prágr

(waltz - River Lullaby)

 

Princ egyptský byl zlatým hřebem večera. Gabriela má svá vystoupení plná tance. Martin se nerozpakuje zařadit i obtížnější prvky. Z mého pohledu šlo o jasně nejlepší tanec celého večera. Technika byla velmi dobrá, tanec plynul, průběh pohybu byl bezproblémový. Ani po rytmické stránce se nedá nic vytýkat. U Gabriely byl občas tužší vršek, slušela by jí větší dynamika a větší odklon od partnera. Richard Genzer řekl, že čím víc Gabriela tancuje, tím lepší má výsledky. Tatiana Drexler vypíchla uměleckou úroveň a vytkla malou rytmickou nejistotu. Jan Tománek měl husí kůži a ocenil hudební cítění, které označil za dokonalou záležitost. Zdeněk Chlopčík  označil tanec za něžný, krásný a prožitý, radil víc udržet odklon. Porota udělila právem vysoké známky 9, 9, 10 a 9, má známka by byla shodná s většinou poroty.

9

 

 

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1378
2367
3316
4295
295
5234
234
234

 

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Xindl X a Markéta Dostálová.

 

Xindl a Markéta end

 

Pohádkový večer nakonec katastrofou, jak někteří lidé předpovídali, nebyl. Myslím si, že tento večer přispěl k obohacení celého pořadu. Vyřazení Xindla X je spravedlivé. Od začátku soutěže byly jeho výkony slabé a k progresu prakticky nedošlo. Příští týden uslyšíme skladby v rytmu quickstepu, waltzu a jivu. 

 

Logo a fotografie s laskavým svolením: ©Česká televize, 2019

Autor: Petr Fabera | neděle 3.11.2019 13:04 | karma článku: 33,91 | přečteno: 6892x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 380x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik