Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance X - 3. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala svým třetím večerem. K vidění byly tance samba, paso-doble a quickstep. Kdo soutěž opustil jako druhý? 

V minulém týdnu soutěž opustil pár Nora Fridrichová a Jan Kohout. Jejich tanec nebyl nejhorší, ale diváci byli jiného názoru, a tak v soutěži i přes slabší výkony zůstává Tonya Graves i Xindl X, který dostal od poroty poměrně vysoké známky.

Ve třetím večeru byly na pořadu latinskoamerické tance samba a paso-doble, standard zastupoval anglický quickstep. Páry zároveň musely předvést své vystoupení s company, čímž se jim zmenšil prostor na parketu, i prostor pro svůj vlastní taneční výkon. Jak si páry poradily s dalšími účastníky na parketu a se svými tanci? Pojďme se podívat na jednotlivé taneční výkony:

 

SD X - 3 all

 

 

Jakub a Michaela
Jakub a Michaela SB

Jakub Vágner & Michaela Nováková

(samba - Magalenha)

Začátek tance Jakuba a Michaely byl impozantní. Po technické stránce byla samba spíše slabší, ocenil bych energii v páru, která ale ke konci tance Jakubovi ubývala. Práce boků byla spíše slabší, zato snaha o bouncing byla viditelná. V Jakubově vystoupení ale bylo málo tance, málo samby. Richard Genzer řekl, že v sambě má být vidět osmička pánví, a že on viděl všechna čísla. Tatianě Drexler se vystoupení líbilo, ale chyběla jí technika. Jan Tománek viděl energii v těle, ale neuspokojily ho volty. Zdeněk Chlopčík označil začátek tance za fantastický, ale že čekal víc samby. Jakub s Michaelou si odnesli známky 8, 8, 8 a 6, má známka by byla totožná se Zdeňkem Chlopčíkem.

6

 

Radka a Tomáš
Radka a Tomáš QS

Radka Třeštíková & Tomáš Vořechovský

(quickstep - Nah Neh Nah)

 

Quickstep Radky a Tomáše začal slibně charlestonem a tancem shimmy. Ocenil bych zařazení základních figur. Po technické stránce to ale vůbec nebylo zdařilé vystoupení. Radka byla tvrdá, rytmicky nevyrovnaná, provedení některých figur bylo hodně špatné. Například čtyři běžené kroky byly rozhárané a neuspořádané. Richard Genzer vyčítal Radce pokrčené nohy. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že tanec páru nesedl a vytkl rytmické chyby. Porota udělila za předvedený výkon známky 7, 6, 8 a 5. Mé bodové ohodnocení by se opět shodlo se Zdeňkem Chlopčíkem.

5

 

Miroslav a Adriana
Miroslav a Adriana PD

Miroslav Hanuš & Adriana Mašková

(paso-doble - Montiho čardáš)

 

Miroslav předvedl vynikající divadelní výkon. Po technické stránce bylo jeho paso špatné, provedení šátků na nízké úrovni, byla snaha o základní figury. Tempo bylo místy až zběsilé. Miroslav hudbu stíhal, ale bylo to na úkor všeho ostatního. Ani postavení těla nepatřilo k nejlepším. Ve vystoupení bylo víc hraní než tance. Obdiv zaslouží skok na kulečníkový stůl. Tato hudba se k pasu absolutně nehodí. Tatiana Drexler řekla, že Miroslav je šikovný a občas viděla charakteristický pohyb pro paso-doble. Jan Tománek poznamenal, že Miroslav předvedl úžasný herecký výkon, ale tanec Honzu neuspokojil. Porota ocenila předvedený výkon známkami 7, 8, 6 a 5. Mé hodnocení by se do třetice shodovalo se Zdeňkem Chlopčíkem.

5

 

Gabriela a Martin
Gabriela a Martin SB

Gabriela Koukalová & Martin Prágr

(samba - Hips Don't Lie)

 

Gabriela má nejtanečnější sestavy. I toto vystoupení bylo plné tance. Po technické stránce bylo vystoupení zdařilejší, na začátku tance se mi líbila práce boků a provedení volt. Provedení batukád už dobré nebylo. Postrádal jsem v tanci u Gabriely víc energie a především rychlejší nohy, aby její tanec nevypadal unaveně. Jan Tománek neviděl energii v těle, nadšení a všiml si nedotažení pohybů. Zdeněk Chlopčík viděl hodně samby, rytmické nedostatky a pomalé nohy. Porota udělila známky 7, 6, 7 a 7. Abych nebyl pořád na roveň se Zdeňkem Chlopčíkem, tak tentokrát by se má známka shodovala s Janem Tománkem.

7

 

Ondřej a Markéta
Xindl a Markéta PD

Xindl X & Markéta Dostálová

(paso-doble - Est-ce que tu m'aimes?)

 

Paso-doble se Xindlovi nepovedlo. Dá se říci, že k pasu vůbec nedošlo. Ne, že by se nesnažil, snaha o figury tam byla, ale samotná snaha nedělá tanec. Xindl postrádal napětí v těle, prožívání dramatu. Tanec byl doslova odchozený, bez správné energie, celé to bylo statické, tvrdé, bez dynamiky. O technice se prakticky nedá mluvit. Klad byl v rytmické stránce. Richard Genzer si všiml, že ač má každý tanec svůj krok, Xindl již třetí večer používá jeden univerzální pro všechny tance. Ani Tatiana Drexler si nevšimla oproti předchozím dvěma večerům rozdílu v pohybu těla. Xindl utrpěl při tréninku zranění zad a nebylo jisté, jestli vůbec nastoupí. Porotu ale ani zranění nesmí ovlivnit v hodnocení výkonu. Porota udělila na předvedený výkon optimistické známky 6, 6, 6 a 6, má známka by se lišila o dva stupně.

4

 

Karel a Veronika
Kovy a Veronika SB

Karel "Kovy" Kovář & Veronika Lišková

(samba - Copacabana)

 

Karlovi se samba nepovedla. Snažil se o základní princip - bouncing, ale ostatní nutné věci nebyly dobré. Karel se ještě snažil o dodržení rytmu, nicméně samba byla nad jeho síly. Vystoupení chyběla energie, práce boků byla malá nebo žádná. Pohyby zůstávaly nedotažené, jako by Karel nestíhal. Ve vystoupení bylo málo tance. Richard Genzer řekl, že to bylo prázdné a proti předchozím večerům strašně málo. Jan Tománek ocenil gesta a vytkl pohyb těla. Porota ocenila výkon známkami 6, 6, 6 a 5, již poněkolikáté bych se shodl se Zdeňkem Chlopčíkem.

5

 

Veronika a Dominik
Veronika a Dominik QS

Veronika Khek Kubařová & Dominik Vodička

(quickstep - Umbrella)

 

Quickstep Veroniky se dá označit jako tanec večera. Zábavný a hravý tanec snesl přísnější měřítka. Energie sršela, rytmicky velmi dobře, jumpy, polka hopsy, zařazení prvků charlestonu, ale hlavně spousta tance a běhané řady, to vše zdobilo výkon Veroniky. Celkový dojem ale sráželo držení vršku těla. Veronice by slušel větší odklon od partnera a větší uvolněnost. Tatiana Drexler ocenila rychlost na parketě, poradila uvolnit se a skákat. Zdeněk Chlopčík radil dát ramena dolů a zlepšit odklon. Veronika s Dominikem si odnesli známky 9, 8, 9 a 9, tentokrát bych se shodl s Tatianou Drexler.

8

 

Tonya a Michal
Tonya a Michal PD

Tonya Graves & Michal Bureš

(paso-doble - The Imperial March)

 

Imperiální pochod ze Star Wars Tonye triumf nepřinesl. Přesto, že tento tanec měl v sobě nejvíce prvků pasa, povedený nebyl. Netradiční hudba a pomalejší rytmus nebyly tak rušivé prvky, tím bylo malé napětí v těle Tonyi, kdy tanec byl víceméně odchozen. Místy mi připadal spíše jako nácvik na spartakiádu. Ani po technické stránce nebyl tanec vydařený. Jan Tománek řekl, že to bylo nejvíc paso-doble v celém večeru a že Tonya byla příliš opatrná. Zdeněk Chlopčík ocenil ruce a dlaně, vadily mu nášlapy a podotkl, že chodidla mají být u sebe. Porota udělila za předvedený výkon známky 6, 5, 6 a 5,  má známka by byla opět totožná se Zdeňkem Chlopčíkem.

5

 

Matouš a Natálie
Matouš a Natálie QS

Matouš Ruml & Natálie Otáhalová

(quickstep - Talk Dirty)

 

Quickstep Matouše byl takřka vynikající. Lehounký, hravý, v rytmu, zábavný. Po technické stránce už byl méně zdařilý, místy mi vadilo držení v páru a zejména špatně prováděné nášlapy. Matouš si nedělal hlavu s tím, jestli má jít přes patu nebo přes špičku. Je to škoda, protože tento quickstep jinak měl vše, co by správný quickstep měl mít. Richard Genzer chtěl vidět víc pohybu do prostoru a přirovnal Matouše k Zátopkovi v krabici od bot. Tatiana Drexler označila Matoušovy nášlapy za loterii. Honza Tománek viděl silná chodidla a eleganci. Zdeněk Chlopčík pochválil lehkost a vytkl malou fyzičku. Porota udělila Matoušovi a Natálii známky 8, 7, 8 a 8, má známka by se shodla s většinou poroty.

8

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1359
2318
3307
4276
5265
265
6244
7233
8222

 

 

Hlasování diváků společně se známkami od poroty rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Tonya Graves a Michal Bureš.

Tonya a Michal end

 

Tento večer mi přišlo, jako by na všechny padla únava. Ne nadarmo se říká, že ostrá soutěž vydá za deset tréninků. Podobný vývoj jsem očekával. První večer bývá zakřiknutý, protože soutěžící teprve zjišťují, co je vlastně čeká, druhý večer dojde k mírnému uvolnění a vypuštění energie. Ve třetím přijde trochu útlum. S tím, jak si tělo zvykne na soutěžní zátěž, dojde k většímu roztřídění startovního pole. Některým začne docházet dech, druzí se naopak odrazí ke zlepšení. Uvidíme, jak na tom páry budou za týden.

 

Příští týden se ponese ve znamení melodií z pohádek českých i zahraničních a uvidíme tance rumba, samba a waltz.

 

Logo a fotografie s laskavým svolením:  © Česká televize, 2019

Autor: Petr Fabera | neděle 27.10.2019 17:43 | karma článku: 30,28 | přečteno: 3400x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 352x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,38 | Přečteno: 381x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,07
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik