Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance IX - 1. večer

Po dvouleté přestávce se na obrazovkách opět objevila soutěžní zábavná taneční show StarDance za účasti dalších deseti osobností, které budou usilovat o titul "Král a královna tanečního parketu".

Devátá řada soutěžní zábavné taneční show StarDance odstartovala. Po deset večerů se budou soutěžící snažit předvést co nejlepší taneční výkon. Tato řada oproti předchozím přináší několik změn. Ta nejviditelnější je na postu porotce, kde Jana Révaie nahradil Václav Kuneš.

V této řadě uvidíme večer 1. republiky, už tradiční večer pro Paraple a večer s názvem Cesta kolem světa, ve kterém zazní písně v různých jazycích, včetně maďarštiny (že by zazněla Matylda?). Jeden večer bude bez kapely a doprovod zajistí vokální skupina.

Ve složení soutěžních párů muselo dojít měsíc před startem ke změně. Původní účastník Václav Kopta se při nácviku zranil a natržený sval mu neumožnil účast. Produkce tak narychlo sháněla náhradu a našla ji v Richardu Genzerovi, bývalém tanečníkovi ze skupiny UNO.

V prvním večeru páry předvedly standardní waltz a latinskoamerický tanec cha-cha. Pojďme na jednotlivé výkony:

 

 

Dalibor a Alice
Dalibor a Alice SW

Dalibor Gondík & Alice Stodůlková

(waltz - The Thorn Birds, Love theme)

Dalibor si prý řekl o to, aby mohl jít na parket jako první. Kladem byla určitě poetičnost. Na Daliborovi byla vidět úporná snaha nic nezkazit, takže působil toporně, zadrhávala plynulost pohybu. V tažených figurách šel do mírného předklonu namísto vyvažování partnerky a problém byl zejména v technice. Postupový krok zakončený krokem přes patu je zásadní chyba. Václav Kuneš řekl, že pár nasadil laťku vysoko a že postrádá úsměv. Tatiana Drexler Dalibora pochválila, že vypadá jako rozený tanečník. Radek Balaš konstatoval, že to chce více techniky než tanečních emocí a Zdeněk Chlopčík prohlásil, že jako první tanec to bylo exkluzivní. Porota udělila známky 5, 4, 6 a 5, má známka by byla shodná s většinou poroty.

     5

 

 

Daniela P a Michal
Daniela P a Michal CC

Daniela Písařovicová & Michal Mládek

(cha-cha - Uptown Funk)

První latinský tanec večera měl atraktivní hudbu i zajímavý kostým. Tanec jako takový ale už tak atraktivní nebyl. Daniela měla příliš tvrdé boky, dá se dokonce říct, že k čače nedošlo, protože charakteristická přeměna nebyla naplněna. Místo kroků se u Daniely vyskytovaly poskoky. Její taneční provedení postrádalo energii, a ta se navíc ještě postupně vytrácela. Tatiana Drexler vytýkala pokrčená kolena a nepropínání nohou. Radek Balaš pochválil vzhled a upozornil na malé sebevědomí. Porota předvedený výkon ohodnotila známkami 6, 4, 5 a 4, má známka by znovu měla hodnotu většiny poroty.

     4

 

 

David a Veronika
David a Veronika SW

David Svoboda & Veronika Lálová

(waltz - Pearl Harbour Theme)

Další velmi poetický tanec. David měl v sólových částech měkké a ladné ruce. Technika byla na celkem slušné úrovni, ale občas byly Davidovy pohyby toporné, chyběl mu větší švih a ve vystoupení bylo poměrně málo tance. Přesto výkon nebyl nezajímavý a pokud se David oprostí od nervozity, bude i úsměv, který ho doprovázel po celý tanec více upřímný. Václav Kuneš  byl překvapen a líbila se mu komunikace v očích. Zdeněk Chlopčík byl sdílnější. Ocenil obrovskou sílu, eleganci a cit pro hudbu. Vytkl i chyby, a to zejména ztrátu držení a postavení v pózách. Waltz vynesl Davidovi s Veronikou známky 6, 6, 7 a 6, má známka by se opět nelišila od většiny poroty.

     6

 

 

Pavla a Marek
Pavla a Marek CC

Pavla Tomicová & Marek Dědík

(cha-cha - September)

Pavla mě překvapila. U lidí, kteří jsou výrazněji prostorově řešeni, bývá rychlý pohyb dost závažným problémem. Pavla ale nasadila neuvěřitelné množství energie a dala by se po cimrmanovsku přirovnat k sopce, která sama sebe zasypala. Tempo a nasazení bylo ohromné, ale to bylo tak vše. Technika byla hodně špatná, pohyby tvrdé, tanec v podstatě odchozený, čačová přeměna byla tabu. Postrádal jsem víc tance v páru. Radek Balaš chrochtal blahem a věštil, že pár dojde daleko. Zdeněk Chlopčík ocenil excelentní začátek a vytkl ke konci tance ubývající rychlost nohou. Porota udělila známky 6, 6, 7 a 4, má známka by odpovídala hodnocení Zdeňka Chlopčíka.

     4

 

 

Adam a Kateřina
Adam a Kateřina SW

Adam Mišík & Kateřina Krakowková

(waltz - Amore Musica)

Další nádherná skladba. Adam se snažil, a to tak, že velmi, až příliš. Výsledkem byla křeč a nepřirozené postavení těla. Adam se hrbil nebo šponoval, po technické stránce nepředvedl nic zázračného. V postupové přeměně poskakoval, v pózách chodil často do předklonu. Celým jeho vystoupením doslova prostupoval strach, aby něco nezkazil. Václav Kuneš oceňoval krásu a radil větší uvolněnost, Tatiana Drexler vyčítala "shrbený chrbát". Porota nakonec Adamovi a Kateřině udělila za předvedený výkon známky 5, 5, 5 a 4, má známka by byla totožná s většinou poroty.

     5

 

 

Veronika a Michal
Veronika a Michal CC

Veronika Arichteva & Michal Necpál

(cha-cha - Sax in the City)

Začátek tance byl poměrně slibný. Líbily se mi twisty a živost. Tím ale výčet kladů končí. Veronika byla tvrdá, často měla pokrčená kolena, technika nebyla ani excelentní ani propadák. Ke konci tance Veronice ubývaly síly. To vše by se dalo ještě při troše dobré vůle tolerovat. Nelze však přehlédnout největší taneční chybu, které se může tanečník dopustit, a to je nedodržení rytmu. Tatiana Drexler si všimla chybějící síly v chodidlech a problémů se stabilitou. Zdeněk Chlopčík nebyl spokojený, vytkl tvrdost a zejména tanec mimo hudbu. Veronika s Michalem si vysloužili známky 5, 4, 4 a 3, shodl bych se s Tatianou Drexler.

     4

 

 

Daniela Š. a Michal
Daniela Š. a Michal SW

Daniela Šinkorová & Michal Padevět

(waltz - Legends of the Fall)

Pokud by měl být některý tanec ve StarDance naplněním slova nádhera, pak by to byl právě tento. Poetičnost z něj přímo vyzařovala, technika byla velmi dobrá. Líbilo se mi provedení postupového kroku i pivotových otáček. Danielině tanci se dají vytýkat chyby spíše pokročilejšího technického rázu jako nepřesné přísuny nebo menší odklon vršku těla. Tanci by slušelo i o něco větší nasazení a chuť jít více do prostoru. I tak Daniela ostatní o třídu převýšila. Václav Kuneš řekl, že se páru podařilo, aby s ním tančili všichni a Radek Balaš ocenil krásu a eleganci. Pár obdržel známky 7, 7, 8 a 7, nebál bych se použít stejnou známku jako Radek Balaš.

     8

 

 

Jiří a Lenka
Jiří a Lenka

Jiří Dvořák & Lenka Nora Návorková

(cha-cha - Smooth Criminal)

Zdařilé vystoupení na skladbu Michaela Jacksona i s využitím některých jeho pohybových kreací. Technika byla slušná, ale Jiří působil trochu ledabyle a rozevlátě, takže to mohlo na diváka působit lehce odbytě. Horší byla práce boků a občasná tvrdost. Bohužel, k lepšímu výsledku ho nepustilo občasné vypadnutí z rytmu. I tak bych tanec Jiřího označil za medailový v tomto večeru. Tatiana Drexler Jiřímu věštila velkou budoucnost, ocenila výborné postavení a ruce, vytkla technické nedostatky. Radek Balaš chválil cítění rytmu. Jiří s Lenkou si vysloužili známky 7, 6, 6 a 4. I tentokrát bych se s porotou shodl.

     6

 

 

Monika a Robin
Monika a Robin SW

Monika Bagárová & Robin Ondráček

(waltz - Tale as old as Time)

Další romantická skladba, Monika jako exotická princezna. Toto vystoupení za dvěma předešlými trochu zaostalo. Ocenil bych hlavně snahu a rytmus. Po technické stránce to vcelku bylo dobré, ale nešlo si nevšimnout škobrtání a pokrčených kolen v prvních dobách. Monika byla tvrdá, často hledala oporu a při promenádách šla nejprve hlavou namísto nohy a těla. Ostatně mírný předklon hlavou byl častý úkaz. Václav Kuneš poznamenal, že v Monice dřímá zvíře, ale to ještě nevykouklo. Zdeněk Chlopčík pochválil nádherný waltz a vytkl chyby zejména ztrátu kontaktu a ne zcela dobré rotace. Monika s Robin si za svůj waltz odnesli známky 7, 5, 6 a 5, má známka by byla totožná s oběma "soutěžními" porotci.

     5

 

 

Richard a Jana
Richard a Jana CC

Richard Genzer & Jana Zelenková

(cha-cha - Let's get Loud)

Od Richarda jsem očekával mnohem víc. Skupina UNO, ve které v mládí účinkoval, byla tím nejlepším, co v dané době existovalo a její osazenstvo dokázalo zatančit vše od národních tanců až po balet. Na Richardovi tehdejší angažmá ale stopy nezanechalo. Richard nedělal z tance šaškárnu jako Lukáš Pavlásek neblahé paměti, ale výkon byl obdobný. Technika skonala v prvním kroku a do konce tance ji Richard neresuscitoval. Nedá se mu upřít ohromné nasazení a gigawatty energie. Zároveň byl v rytmu a měl zdařilé pózy. Všiml jsem si i provedené piruety. Václav Kuneš řekl, že Richard má dar rozzářit, Tatiana Drexler podotkla, že to je živé a energie za tři tanečníky, Radek Balaš konstatoval, že Richard je od jištění granát, a Zdeněk Chlopčík viděl obrovskou energii a medvěda. Pár získal známky 7, 6, 7 a 5, ztotožnil bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.

     5

 

 

Známky od poroty byly v prvním večeru jen orientační a teprve od druhého večera budou mít vliv na pořadí párů. Přesto se sluší uvést pořadí párů podle známek:

129
225
25
323
23
23
420
519
19
616

Příští večer se bude poprvé vyřazovat a páry si zatančí opačnou skupinu tanců. Uvidíme brazilskou sambu a vídeňský valčík.

 

Páry IX-1

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2018

Autor: Petr Fabera | pátek 19.10.2018 9:59 | karma článku: 20,97 | přečteno: 2586x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik