Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance VIII - 8. večer

Po charitativním večeru pro Centrum Paraple pokračovala zábavná soutěžní taneční show StarDance dalším, vyřazovacím večerem.

V sedmém večeru se nevyřazovalo. Večer byl věnován charitě pro Centrum Paraple a soutěžní páry se proměnily na soutěžní trojice, kdy každý pár měl posilu v podobě vozíčkáře. Sbírka vynesla Centru Paraple částku blízkou dvanácti milionům korun.

V osmém večeru se musely páry poprat hned s dvojicí tanců. Objevily se rovnou čtyři rytmy, samba, tango, quickstep a waltz. Na konci večera se opět vyřazovalo a rozhodlo se, které čtyři páry postoupí do semifinálového večera. Jak si páry poradily s jednotlivými tanci? Pojďme se podívat jednotlivé výkony:

 

 

Zdeněka a Veronika
Zdeněk a Veronika SB

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(samba - Hielo y Fuego)

Samba se Zdeňkovi příliš nepovedla. Vážné rytmické chyby byly asi tím nejznatelnějším prohřeškem. K tomu se přidaly nedotažené pohyby a slabší technika, zejména bouncing. Celkově bylo v tanci málo energie a tanec působil nezáživně. Janu Révaiovi chyběla vnitřní exploze, Tatiana Drexler viděla hrubé rytmické chyby. Radek Balaš konstatoval, že samba odpovídala Zdeňkovu nevyzrálému věku. Zdeněk Chlopčík pojal kritiku vesele a podotkl, že když Zdeněk stál, tak že mu tančilo celé tělo. Porota udělila za sambu známky 8, 7, 8 a 6, má známka by byla shodná se Zdeňkem Chlopčíkem.
     6

 

Ondřej a Eva
Ondřej a Eva TG

Ondřej Bank a Eva Krejčířová
(tango - He's a Pirate)

Ondřej neměl tango nejhorší, ale do ideálu bylo hodně daleko. Pro tango je charakteristické snížení v kolenou, které u Ondřeje úplně absentovalo. Ondřej měl sice víceméně pevný rám držení, ale celkově bylo tango tvrdé až toporné bez charakteristické plíživosti. Zrovna tak chybou byly poskoky v děleném rytmu. Místy se u Ondřeje objevoval nežádoucí předklon. Tatiana Drexler viděla těžkopádný začátek a pár nepřehlédnutelných chyb. Radek Balaš se připojil k Tatianě. Porota udělila známky 7, 7, 7 a 6, má známka by byla shodná s většinou poroty.
     7

 

 

 

Emanuele a Lucie
Emanuele a Lucie QS

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(quickstep - On My Way)

Ústřední melodie z italské crazy komedie Šimon a Matouš doprovodila Emanuela a Lucii při quickstepu. Emanuele předvedl sice statečný výkon, ale s velkým množstvím chyb jak technických, tak rytmických. Polka hopsy by měly být odlehčené, ale v tomto případě nastoupila těžkopádnost. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že Emanuele baví a předvedl klasické figurky, ale se spoustou chyb. Jan Révai pak řekl, že když opomine chyby, tak že se vedle tancování všichni veselili a bavili. Quickstep vynesl Emanuelovi a Lucii známky 6, 6, 5 a 5, má známka by se shodla s první polovinou poroty.
     6

 

 

 

Jana a Michal
Jana a Michal TG

Jana Plodková a Michal Padevět
(tango - Por una Cabeza)

Málokdy mě taneční vystoupení dostane. Z tanga a Michala mi doslova běhal mráz po zádech. Prvky argentinského tanga byly obohacením. Technika na velmi vysoké úrovni stejně jako rytmika byly ozdobou. Vášeň z tance přímo tryskala a umocnila celkový dojem. Radek Balaš řekl, že tohle je pro něj okamžik, kdy pata, špička, celá noha pro něj nehrají žádnou roli a jen se dívá s otevřenou pusou. Jan Révai k tomu poznamenal, že je naopak v této fázi soutěže zapotřebí dbát všeho a ocenil vášeň. Porota udělila za tango známky 9, 9, 10 a 10, má známka by se shodovala se známkou Zdeňka Chlopčíka.
     10

 

 

 

 

Roman a Andrea SB

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(samba - Bantu)

Samba Romana nebyla dobrá. Především se vystoupení utápělo ve velkém množství statických momentů a samotného tance bylo poskrovnu. Hrbení se by šlo Romanovi odpustit, ale hrubé rytmické a technické chyby jako absence bouncingu odpustit nejdou. Tatiana Drexler prohlásila, že jí to je líto, ale že Roman dělal vše, co do samby nepatří a že to se sambou nemělo nic společného. Zdeněk Chlopčík v narážce na Romanův účes pronesl, že Romanova patka tančila víc než on. Porota za předvedený výkon udělila známky 7, 5, 5 a 5, má známka by byla shodná s většinou poroty.
     5

 

 

 

Zdeněka a Veronika
Zdeněk a Veronika SW

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(waltz - Let It Go)

Vysoce oceňuji příběh, který Zdeněk s Veronikou předvedli společně se zapojením osvětlení. Po rytmické stránce nelze nic vytknout. Technika občas pokulhávala, zejména ve zdvihu a poskoky v postupové přeměně. Radek Balaš řekl, že Walt Disney by měl radost. Jan Révai ocenil našlápy a příběh a konstatoval, že Zdeněk asi bude lepší standarďák. Zdeněk a Veronika si za waltz vysloužili známky 9, 8, 10 a 9, má známka by se shodla s Tatianou Drexler.
     8

 

Ondřej a Eva
Ondřej a Eva QS

Ondřej Bank a Eva Krejčířová
(quickstep - Billy a Dick)

Quickstep Ondřeje nebyl nejlepší. Ocenil bych zařazení charlestonu a komiku. Po technické stránce tanec strádal. Těžkopádnost a kostrbatost v jumpech a polka hopsech společně s ne příliš zdařilou rytmikou snížily celkový dojem. Jan Révai řekl, že diváky musí hraní bavit a vytkl držení těla. Zdeněk Chlopčík poté přidal, že se mu Ondřej líbil v pozicích, kdy netančil quickstepové figury a vypíchl rytmické chyby. Porota za předvedený tanec udělila známky 6, 6, 5 a 5, shodl bych se s Tatianou Drexler.
     6

 

 

 

Emanuele a Lucie
Emanuele a Lucie TG

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(tango - I Can't Dance)

Velmi slabé vystoupení. Emanuele nevystihl charakter tance a technika téměř neexistovala. Emanuele byl bez patřičné energie a působil těžce. V jeho tanci došlo k prvnímu pádu v historii české StarDance, kdy našlápl špatně do kroku a podklouzl. Pád nemá na hodnocení žádný vliv. Tatiana Drexler řekla, že by Emanuele potřeboval dvě známky, jednu za techniku a druhou za umělecký dojem, přičemž pár kroků se povedlo. Radek Balaš poznamenal, že už ví, proč dal Řím světu komedii. Emanuele s Lucií obdrželi známky 6, 6, 6 a 5, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

 

 

 

Jana a Michal
Jana a Michal QS

Jana Plodková a Michal Padevět
(quickstep - You Can't Hurry Love)

Quickstep byl na velmi slušné technické úrovni, ale celkově tanci něco chybělo. Občas se objevil nesoulad v páru. Janě padala hlava a působila chvílemi zmateně. Technickému tanci chyběla důležitá přísada, šmrnc. Zdeněk Chlopčík viděl dvě roviny. Krásné provedení a držení a že necítil radost, nebylo vidět souznění a vadily mu přechody mezi figurami. Tatiana Drexler dodala, že souhlasí se Zdeňkem a že po přechodech přišlo zklamání. Pár si vytančil známky 8, 8, 8 a 7, shodl bych se s většinou poroty.
     8

 

 

 

 

Roman a Andrea SW

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(waltz - Magic of Love)

Waltz byl doposud nejlepším Romanovým tancem. Oceňuji plynulost pohybu a poetičnost. I po technické stránce šlo o velmi zdařilý tanec. Záporem byl občas předklon u Romana. Jan Révai byl rád, že se poslední tanec večera tak povedl. Tatiana Drexler ocenila vysokou technickou kvalitu. Radek Balaš konstatoval, že waltz páru seděl. Zdeněk Chlopčík zakončil slovní hodnocení slovy, že je rád za návrat Romana Zacha k tanci. Porota udělila známky 9, 10, 10 a 9, shodl bych se s oběma krajními porotci.
     9

 

 

 

Porota svými známkami společně se známkami z minulého týdne stanovila následující pořadí:

140+38+31109
240+29+36105
339+22+3899
441+27+2290
537+22+2382

 

 

Hlasování diváků rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová

Emanuele a Lucie end

 

Příští týden bude semifinále a páry předvedou tance paso-doble, jive, valčík a slowfox.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

Autor: Petr Fabera | pátek 2.12.2016 8:30 | karma článku: 18,47 | přečteno: 1672x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,00 | Přečteno: 346x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 378x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik