StarDance VIII - 6. večer

15. 11. 2016 12:45:04
Zábavná soutěžní taneční show StarDance pokračovala šestým večerem, ve kterém páry předvedly novinku, scénický tanec na filmovou melodii a týmovou salsu.

V pátém večeru jsme mohli páry vidět ve dvou latinskoamerických tancích. Zazněla cha-cha a páry, které už tento tanec v jednom z předchozích večerů předvedly, zatančily jive. Soutěž po pěti večerech opustil pár Kristýna Leichtová a Václav Masaryk.

V šestém večeru čekala na soutěžící novinka, scénický tanec na filmovou melodii. V první okamžik jsem váhal, zda vůbec bude možné, abych posuzoval taneční výkon v odlišné "disciplíně", když se de facto nemám jak chytit toho, co se běžně v soutěžním tanci hodnotí. Rozhodl jsem se nakonec hodnotit více jako divák, emocemi a dojmem. Na diváky pak ještě čekal souboj týmů v salse. Jak si páry se scénickým tancem poradily? Pojďme se podívat na jednotlivé výkony:

Jana a Michal scéna

Jana Plodková a Michal Padevět
(I'm Kissing You - Romeo And Julliet)

Největší láska na Zemi po dobu všech věků, dva znepřátelené rody, Montekové a Kapuletové. Očekával jsem víc. Postrádal jsem větší vášeň. Milostný příběh v podání Jany a Michala mě nazaujal, jakoby páru chyběla energie. Jejich vystoupení se dá označit jako hezké a krásné, nikoli jako dechberoucí. Jan Révai ocenil procítění a výraz, vytkl málo energie. Tatiana Drexler neměla zimomriavky, Radek Balaš konstatoval, že předvedený tanec vytvořil emoci jen na stupeň osm a Zdeněk Chlopčík kritizoval předvídatelnost, ztrátu pointy a energie. Jana s Michalem obdrželi za tento tanec známky 8, 7, 8 a 8, má známka by se shodla s Tatianou Drexler.
7

Roman a Andrea scéna

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(Writing's on the Wall - James Bond, Spectre)

Pocta zemřelým se minula účinkem. Páru určitě nelze upřít snahu vyrovnat se dramatické hudbě. Roman se místy utápěl ve složitostech. Chybělo mi větší napětí a vadil nesoulad s hudbou. Pár mě nedokázal zaujmout. Radek Balaš označil vystoupení za kontroverzi a že tanec byl ambiciózním projektem, který působil dojmem nedostatečného secvičení. Zdeněk Chlopčík pak viděl nesouhru se silnou hudbou a řekl, že spousta rekvizit vytvářela komplikace, které snižovaly dojem. Porota udělila za předvedený výkon známky 6, 7, 5 a 6, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
6

Ondřej a Eva scéna

Ondřej Bank a Eva Krejčířová
(Game of Thrones Theme)

Dramatická hudba byla doprovodem k zatím nejlepšímu vystoupení Ondřeje. Náročnou choreografii zvládl Ondřej se ctí. Možná to chtělo vic zapojit emoce a lépe vyjádřit hudbu pohybem. Sporadicky se objevil nesoulad v dotažení pohybů. Ačkoliv šlo o nádherné vystoupení, něco mi chybělo ke spokojenosti. Jan Révai řekl, že Ondřej předvedl všechno, co mohl a Tatiana Drexler ocenila drobné detaily ve správný čas. Porota udělila za tento výkon dle mého názoru víc, než kolik si zasloužil, maximum 10, 10, 10 a 10, má známka by byla o něco nižší.
8

Anna a Marek scéna

Anna K. a Marek Hrstka
(In the Arms of the Angel)

Anna se snažila a předvedla velice zdatný výkon. Dokázala vložit do svého tance emoce a procítěnost. Střídala dobré a ladné okamžiky s těmi slabšími, ztuhlejšími. Poměrně dobře vyjádřila hudbu. Jana Révaie víc pohltilo provedení zpěvu než tance. Radek Balaš viděl snahu o co největší procítění, ale zároveň nedotažené pohyby, nezkušenost a malou praxi. Porota ohodnotila tanec Anny a Marka známkami 8, 7, 8 a 8, shodl bych se s Tatianou Drexler.
7

Emanuele a Lucie scéna

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(Panna a Netvor - motiv Panny)

Emanuelovi scénický tanec sedl. Jakmile nebyl svázán pravidly a technikou, šel jeho výkon rapidně nahoru. Ve vystoupení ale bylo málo tance, zato velké množství zvedaček. Občas se u Emanuela objevily strojovité a nedotažené pohyby, které výkon stáhly dolů. Tatiana Drexler nevěděla, jestli ma brát vystoupení jako humorné nebo vážné, nakonec se rozhodla pro humor. Zdeněk Chlopčík na vystoupení nic humorného neviděl, zato viděl milujícího chlapa. Emanuele a Lucie si zasloužili známky 7, 6, 6 a 7, má známka by byla shodná se Zdeňkem Chlopčíkem.
7

Zdeněk a Veronika scéna

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(Romeo and Julliet)

Druhý Romeo a druhá Julie večera. Co k tomuto tanci napsat? Neuvěřitelný výkon, fascinující zážitek, dokonalost. Superlativy jsou plně na místě. Ostatní páry mohly jen smeknout. Nádherně odvyprávěný příběh, procítěnost, tryskající emoce, jednotnost pohybů. Jan Révai označil tento tanec jako jednoznačně nejlepší. Tatianě Drexler se neuvěřitelně líbila kvalita pohybu. Radek Balaš vytáhl citát "milujte umění v sobě, ne sebe v umění" s tím, že to bylo naplněno. Zdeněk Chlopčík pak řekl, že zástup fanynek naroste geometrickou řadou a že to bylo nádherné. Po zásluze dostal pár maximum, 10, 10, 10 a 10. Stejnou známku bych udělil i já.
10

salsa tým 1
salsa tým 2

Souboj týmů
(salsa - Gangsta's Paradise)

Součástí šestého večera byl i souboj týmů v salse, kdy členové vítězného týmu obdrželi každý dva bonusové body. V prvním týmu tančili se svými partnery Ondřej, Jana a Roman, v druhém pak Zdeněk, Emanuele a Anna. Výkony byly vyrovnané a jeden tým byl přesnější, druhý zase měl lepší nasazení. Pro Jana Révaie byl tým 1 přesvědčivější, Tatiana Drexler řekla, ze tým 1 měl lepší linie a tým 2 energii, Radek Balaš řekl, ze bude hlasovat pro lepší synchronizitu a Zdeněk Chlopčík ocenil, že se páry dokázaly v tak krátkém čase naučit náročnou choreografii a tým 2 měl víc energie. Porota hlasovala pro týmy 1, 1, 1 a 2, shodl bych se s většinou poroty.
1

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1Ondřej a Eva40+2
2Zdeněk a Veronika40
3Jana a Michal31+2
4Anna a Marek31
5Emanuele a Lucie26
5Roman a Andrea24+2


Hlasování diváků rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Anna K. a Marek Hrstka.

Anna a Marek end

Příští týden se koná charitativní večer pro Paraple a nikdo ze soutěže nevypadne.

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

Autor: Petr Fabera | úterý 15.11.2016 12:45 | karma článku: 23.94 | přečteno: 2647x

Další články blogera

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma článku: 7.61 | Přečteno: 238 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma článku: 34.88 | Přečteno: 4157 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma článku: 27.74 | Přečteno: 1540 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma článku: 32.99 | Přečteno: 5483 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 8.39 | Přečteno: 250 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 313 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 18.06 | Přečteno: 347 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 124 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3496

Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:
428141
 
 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...