StarDance VIII - 5. večer

6. 11. 2016 14:52:23
Zábavná soutěžní taneční show StarDance zažila ve své historii první rockový večer. Soutěž opustil již čtvrtý soutěžní pár.

Ve čtvrtém večeru předvedly před týdnem páry latinsko-americké paso-doble a standardní slowfox. Soutěž opustil překvapivě nejlepší pár Olga Šípková a Marek Dědík, což způsobilo mezi všemi přítomnými ve studiu, odkud se pořad vysílá, šok. V pátém večeru zazněly dva latinsko-americké tance, cha-cha a jive.

Oba tance jsou rychlé, ale ač je spojuje hravost, jsou rozlišné. Cha-cha je ostrá a používají se propnutá kolena. U jivu je zase charakteristický pohup v kolenou. Jak se párům povedlo zatlačit latinu na rockovou hudbu? Pojďme se podívat na jednotlivé výkony:

Ondřej a Eva CC

Ondřej Bank a Eva Krejčířová
(cha-cha - Satisfaction)

Ondřejovi latina nesvědčí. Jeho cha-cha by se dala označit jako jeho nejslabší tanec. Největším a zásadním prohřeškem byl především rytmus. Technika usedavě plakala. Pohyby zůstávaly nedotažené a boky téměř nepracovaly. Tance bylo poskrovnu a ještě byl plný nepřesností. Jan Révai ocenil předvedeného rebela i show a vytkl málo tance. Tatiana Drexler vytkla totéž a podotkla, že vystoupení bylo chlapácké. Radek Balaš označil výkon za kontroverzní, kdy se v tanci vytrácela autenticita. Zdeněk Chlopčík řekl, že očekával rockovou cha-chu, ale cha-cha tam nebyla a navíc mimo hudbu. Porota udělila za předvedený tanec známky 5, 5, 4 a 3, má známka by byla shodná s Radkem Balašem.
4

Anna a Marek JI

Anna K. a Marek Hrstka
(jive - Paranoid)

Anna K. zatančila po tangu svůj druhý nejlepší tanec. Po rytmické stránce byl tanec vydařený, technika byla o něco horší. Anna střídala světlé okamžiky s těmi slabšími. Místy působila těžkopádně a objevovaly se poměrně často pomalé nohy. Chyběl typický pohup v kolenou a jivu bylo málo. Oceňuji nasazení. Tatiana Drexler prohlásila, že tanec byl strhující a Radkovi Balašovi se libilo, jak si pár tanec užíval, ale že se mohli víc odvázat. Anna s Markem si vytančili možná až moc vysoké známky 8, 7, 8 a 7, má známka by byla o stupínek nižší.
6

Kristýna a Václav CC

Kristýna Leichtová a Václav Masaryk
(cha-cha - You Shook Me All Night Long)

Kristýna jakoby překonala ostych a předvedla své maximum. Začala tancem u tyče a vzbudila tím pozornost. Po rytmické stránce bylo vše v pořádku, po technické to bylo slušné. Kristýna rozpohybovala boky, i když místy mohla být i aktivnější. Problém se vyskytl v přeměnách, kdy se občas objevil nežádoucí poskok. Zdeněk Chlopčík ocenil technickou i rytmickou část tance i dostatek figur, přesto tanec u tyče byl lepší. Jan Révai řekl, že musí jen souhlasit se Zdeňkem. Zdeněk a Honza předvedli u tyče tzv. prapor, čímž si vysloužili ovace. Kristýna a Václav si pak vysloužili známky 7, 6, 6 a 6, má známka by byla stejná jako u většiny poroty.
6

Zdeněk a Veronika JI

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(jive - American Idiot)

Živé a energické vystoupení, které mělo rytmus, ačkoli se Zdeněk dostal ve své snaze na chvíli do rytmického ofsajdu. Technika nebyla až tak oslnivá. Malá práce boků, poskoky v základním kroku doplněné lehkou kostrbatostí, to vše srazilo výkon dolů. Radek Balaš řekl, že jive má v sobě rytmy černochů a že byl fascinován, protože tam ty černochy viděl. Zdeněk Chlopčík viděl spoustu jivových kroků, vytkl pak část tance mimo rytmus a místy pomalejší nohy. Porota udělila za tento tanec známky 9, 9, 9 a 7, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
7

Jana a Michal CC

Jana Plodková a Michal Padevět
(cha-cha - Smoke on the Water)

Janě cha-cha velmi svědčila. Zde prakticky není co vytknout. Technika, rytmus, práce boků, zkrátka vše, jak má být. Jana se proměnila na anděla s ďáblem v těle. Nohy měla jako strunky a její cha-cha byla plná tance a k tomu nejen jejím nejlepším tancem, ale i nejlepším tancem večera. Škoda, že Jana nemá v sobě o něco víc energie. Jan Révai ocenil choreografii a že to bylo úžasné, výborná cha-cha a vyjádřil naprostou spokojenost. I Tatiana Drexler ocenila vše, co má v tanci být a bylo to tam. Tento tanec označila jako první opravdový tanec. Naprosto poprávu udělila porota maximum 10, 10, 10 a 10, stejnou známku bych udělil i já.
10

Roman a Andrea JI

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(jive - My Generation)

Kladem vystoupení bylo zařazení prvků rock'n'rollu a breakdance. Roman na začátku tance vypadl z rytmu a celý tanec se z toho nevzpamatoval. Tance bylo poskrovnu, technicky to nebylo až tak na výši. Romanovi by slušely rychlejší nohy a zejména víc energie. Celkově působil tanec poněkud mdle. Tatiana Drexler si povzdechla, že je škoda chybičky na začátku tance, protože sebrala energii celému tanci. Zdeněk Chlopčík pak označil jive za pěkný, ale že chyběla energie, energie, energie. Porota energicky udělila známky 8, 6, 8 a 6, shodl bych se se soutěžní částí poroty.
6

Emanuele a Lucie CC

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(cha-cha - Fox on the Run)

Emanuele nepřekročil svůj stín. Nedalo se najít takřka nic, co by bylo správně. Jediné, co se dá ocenit, je nasazení a energie. To je však naprosto zbytečné, když chybí vše ostatní, zejména technika a rytmika. Emanuele byl tvrdý, až toporný, pohyby byly nedotažené. Jan Révai řekl, že show to byla, ale cha-cha ne. Tatiana Drexler podotkla, že Emanuele dělal všechno, co chlap dělat nemá, ale že baví. Radek Balaš ocenil spoustu prvků, ale cha-cha že to často nebyla. Zdeněk Chlopčík ocenil energii a vytkl techniku. Porota se vzácně shodla a udělila shodné známky 5, 5, 5 a 5, má známka by byla milosrdně vzhledem ke snaze a energii o stupeň nižší.
4

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1Jana a Michal40
2Zdeněk a Veronika34
3Anna a Marek30
4Roman a Andrea28
5Kristýna a Václav25
6Emanuele a Lucie20
7Ondřej a Eva17



Hlasování diváků rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Kristýna Leichtová a Václav Masaryk.

Kristýna a Václav end

Příští týden bude další novinka, uvidíme scénické tance na filmové melodie.

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

Autor: Petr Fabera | neděle 6.11.2016 14:52 | karma článku: 19.42 | přečteno: 2815x

Další články blogera

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma článku: 7.61 | Přečteno: 238 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma článku: 34.88 | Přečteno: 4157 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma článku: 27.74 | Přečteno: 1540 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma článku: 32.99 | Přečteno: 5483 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 10.57 | Přečteno: 291 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.83 | Přečteno: 343 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 124 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3496

Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:
428141
 
 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...