Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance VIII - 4. večer

Zábavná soutěžní taneční show StarDance pokračovala dalším soutěžním večerem. Soutěž opustil v pořadí třetí pár. 

Minulý týden tančili účastníci osmé řady StarDance latinskoamerickou rumbu a standardní vídeňský valčík na československé písně. Soutěž opustil pár Ladislav Vízek a Eva Krejčířová. Ve čtvrtém večeru se tančilo paso-doble a slowfox.

Paso-doble je specifický tanec připomínající corridu, kde partner je toreador a partnerka kromě své ženské role ještě znázorňuje muletu a občas i býka. Slowfox je nejobtížnější standardní tanec, který nikomu nic neodpustí. Pomalé lenivě ležérní kroky odhalí každou technickou chybu.

Partnerka Ondřeje Banka Kamila Tománková tančila tři týdny s vyhřezlou plotýnkou a stupňující se bolesti ji vedly k rozhodnutí svou účast ve StarDance po třetím večeru ukončit. Dle regulí soutěže a po vzájemné dohodě všech zúčastněných nahradila Kamilu Tománkovou čerstvě vypadnuvší Eva Krejčířová. Jak si páry vedly ve čtvrtém večeru?  Pojďme se podívat na jednotlivé výkony. 

 

Kristýna a Václav
Kristýna a Václav PD

Kristýna Leichtová a Václav Masaryk
(paso-doble - Sabre Dance)

Paso-doble v podání Kristýny a Václava bylo jejich nejlepším tancem. Známá skladba Šavlový tanec od Arama Chačaturjana nebyla zrovna nejvhodnější volbou už jen pro svou rychlost. Kristýna měla problémy s rytmem, pohyby byly nedotažené (nebyl čas) a byla pomalá v točkách. Když se přidala nejistota, byl z toho jen mírně nadprůměrný výkon. Jan Révai řekl, že se Kristýna v samostatném tanci ztrácela, Tatiana Drexler viděla problém s rozložením energie v páru, Radek Balaš ocenil, že se poprvé ztratila těžkopádnost a Zdeněk Chlopčík chtěl vidět víc energie. Kristýna s Václavem si odnesli známky 7, 6, 6 a 6, shodl bych se s většinou poroty.
     6

 

Roman a Andrea SF

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(slowfox - Back to Black)

Nejlepší tanec večera. Roman ve fraku je skoro jistota dobrých bodů. Technicky na úrovni, stejně tak rytmicky. Chyběla mi větší dynamika a rušivé elementy se objevily v několika překlonech, kdy se Roman předklonil a zlomil linii těla. Jan Révai ocenil, že Roman umí využít výhod své výšky, Zdeněk Chlopčík mluvil o eleganci a že Romanovi ke konci tance spadlo držení. Zároveň ocenil dobrou techniku. Porota za předvedený slowfox udělila právem vysoké známky 9, 9, 8 a 9, má známka by byla shodná s Radkem Balašem.
     8

 

 

 

Jana a Michal
Jana a Michal PD

Jana Plodková a Michal Padevět
(paso-doble - Don't Cry for Me, Argentina)

Velice zdařilý tanec. Jana se vcítila do atmosféry a odtančila velmi slušné paso. Nápad s muletou, která se následně proměnila v sukni byl dobrý. Rytmicky i technicky se dá vytknout jen málo. Občas chybělo Janě potřebné vnitřní napětí v těle a zejména větší energie, která má čišet ven. Radek Balaš poznamenal, že to byl nářez, Tatianě Drexler se na začátku tance zatajil dech, ale pak v jejích očích pár ztratil napětí. I tento tanec dostal právem vysoké známky 9, 8, 9 a 9, shodl bych se s Tatianou Drexler.
     8

 

 

 

Zdeněka a Veronika
Zdeněk a Veronika SF

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(slowfox - Singin' in the Rain)

Krásné vystoupení, ale bohužel vhodné jako volný tanec ve finále. V soutěžních večerech by se měl především tančit daný tanec. Zařazení stepu bylo překvapivé, ale rušivé. Zrovna tak fakt, že pár tančil ve "stepkách", kvůli čemuž utrpěla kvalita vlastního tance. Zdeněk tančil na příliš pokrčených kolenou (to se využívá v tangu) a často lámal linie v tažených figurách. Tanci chyběla větší "ležérnost", která je pro slowfox typická. Radek Balaš tanec jako bývalý stepař ocenil, Zdeněk Chlopčík vytkl "dementní" našlápy, ktere mají správně vycházet z průběhu pohybu. Porota udělila dle mého názoru příliš vysoké známky 10, 7, 10 a 10, shodl bych se s Tatianou Drexler.
     7

 

 

 

 

Emanuele a Lucie
Emanuela a Lucie PD

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(paso-doble - Est-ce que tu m'aimes)

Uff. Emanuelovi nelze upřít snahu. Samotná snaha ale nestačí. Chvílemi jsem mel pocit, že se Emanuele učil některé pózy od Lukáše Pavláska. Podobnost byla nepřehlédnutelná. Tanec byl tvrdý až toporný, pohyby nedotažené, chyběla vnitřní energie, která byla nahrazena ráznými gesty. Alespoň po rytmické stránce byl tanec vcelku v pořádku. Jan Révai rekl, že Emanuele konečně ukázal své maximum a vytkl nekoordinovanost. Tatiana Drexler podotkla, že něco tak zvláštního už dlouho neviděla. Porota ocenila předvedené paso shovívavě známkami 7, 5, 5 a 5, má známka by šla ještě níž.
     4

 

 

 

Olga a Marek SF

Olga Šípková a Marek Dědík
(slowfox - Down on my Knees)

Slowfox byl nejméně zdařilým tancem tohoto páru. Spíše to byl tanec s věšáky. Rytmicky i technicky to bylo dobré, avšak chyběl tomu slowfox. Nešlo si nevšimnout, že s tancem, přesněji s technikou zápolí Marek, u něhož se často objevovaly latinské linie. To však nemá na hodnocení žádný vliv. Škoda, ze tance v páru nebylo víc. Jan Révai si pochvaloval, že Marek Olgu krásně vede, Radek Balaš označil tanec s věšáky za geniální a přidal, že je poněkolikáté spokojen. Porota udělila za tento tanec známky 9, 7, 9 a 7, má známka by se shodla s oběma soutěžními porotci za stolkem.
     7

 

 

 

Ondřej a Eva
Ondřej a Eva PD

Ondřej Bank a Eva Krejčířová
(paso-doble - Ameno)

Ondřej vyměnil partnerku a tance příliš nebylo. Výkon srážely technické chyby stejně jako rytmické. Ondřejovy pohyby zůstávaly nedotažené, byly příliš tvrdé. V průběhu tance navíc Ondřejovi došla energie. Celkový dojem je rozpačitý. Zdeněk Chlopčík řekl, že Ondřej vypadal jako šógun, který si misto meče vzal muletu a že koncentrace a energie postupně upadala. Tatiana Drexler viděla mnoho chyb a ocenila úspornost, kdy Ondřej dal tanci to nutné a nic zbytečného. Ondřej s Evou si za paso odnesli známky 7, 8, 5 a 6, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
     6

 

 

 

Anna K a Marek
Anna a Marek SF

Anna K. a Marek Hrstka
(slowfox - Cheek to Cheek)

Startovní pole uzavřela Anna s Markem. Po technické stránce se střídaly dobré okamžiky s těmi slabšími. Nejvíce mi na tanci Anny vadila absence většího napětí v těle. Linie hlavy byla často zlomená a Anna působila dojmem uskřípnutí. Rozhodně by jí slušel větší odklon od partnera. Občas se také objevily nežádoucí poskoky. Kladem byla rytmika. Jan Révai prohlásil, že to bylo největší zhmotnění Anniny něžnosti, Tatiana Drexler vytkla těžkou levou stranu těla, Radek Balaš si vzpomněl na Freda Astaira a Zdeněk Chlopčík označil vystoupení za něžné a éterické, načež přidal povzdech "škoda odklonů". Porota udělila známky 8, 7, 8 a 8, shodl bych se s Tatianou Drexler.
     7

 

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

137
235
235
432
531
626
725
822

 

 

Hlasování diváků rozhodlo o tom, že soutěž opouští zcela překvapivě a nezaslouženě pár Olga Šípková a Marek Dědík.

Olga a Marek end

 

Musím se ještě zastavit u rozhodnutí o vyřazení ze soutěže. Kristýna Leichtová, která byla druhou účastnící rozstřelu sebou překvapeně a v šoku trhla, když uslyšela jméno Olgy. Porota byla vyřazením naprosto zaskočena stejně jako diváci v barrandovském studiu, kteří snad ani nedýchali. Není zvykem aby jasně nejlepší pár skončil v soutěži tak brzo. Olga s Markem se dočkali dlouhotrvajících ovací ve stoje, dokonce i od poroty. Myslím, že je velká škoda, že tento pár už neuvidíme. Za celou historii české StarDance jen málokdo byl tak dobrý jako Olga s Markem.

 

Příští týden bude rockový večer a budou se tančit dva latinskoamerické tance, jive a cha-cha.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

Autor: Petr Fabera | pondělí 31.10.2016 18:07 | karma článku: 19,97 | přečteno: 2296x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,00 | Přečteno: 349x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik