StarDance VIII - 3. večer

24. 10. 2016 10:13:15
Zábavná soutěžní taneční show StarDance pokračovala třetím večerem. Páry předvedly vídeňský valčík a milostnou rumbu. Soutěž opustil druhý pár.

Před týdnem předvedli soutěžící standardní tango a latinskoamerickou sambu. Soutěž opustil první pár, Miluše Bittnerová a Michal Necpál. Porota jim přisoudila dělenou poslední příčku a diváci páru poslali nejmenší počet hlasů.

Ve třetím večeru tančily páry valčík a rumbu na československé písně. Ve valčíku se nedá téměř nic zkazit anebo naopak dá se zkazit takřka vše. Šedesát taktů do minuty znamená 180 kroků. Rumba je pak smyslný tanec, který má evokovat milostný vztah mezi mužem a ženou. Jak se tance zbývající devítce párů povedly? Pojďme se podívat na jednotlivé výkony:

Na úvod večera zatančila Tereza Kostková s Janem Onderem paso-doble (Jezabel). Honza Terezu nijak nešetřil, a tak byl občas patrný rozdíl v kvalitě a rychlosti. Tanec nepostrádal náboj a napětí, technicky šlo o velmi slušný výkon. Líbilo se mi obzvláště provedení šátků a myslím, že se líbily i Zdeňku Chlopčíkovi, od něhož jsem se šátky učil. Pokud by Tereza absolvovala StarDance jako soutěžící, určitě by patřila ke žhavým kandidátům na finále.

Tereza a Jan PD

Anna a Marek RB

Anna K a Marek Hrstka
(rumba - S tím bláznem si nic nezačínej)

Před týdnem Anna zazářila v tangu. Rumba už tak zdařilá nebyla. Anna měla pomalé nohy a objevovaly se chybné našlápy na patu. Tance bylo pomálu, dominovaly prózy a nesené figury. Práce v bocích by měla být větší. Jan Révai si si všiml lepšího uvolnění boků, Tatiana Drexler ocenila dobrou techniku, Radek Balaš poznamenal, že pár jede nahoru a Zdeněk Chlopčík zkritizoval pomalé nohy, těžkopádnost a malý pohyb v pánvi, kde rumba vyžaduje víc. Anna s Markem si vytančili známky 7, 7, 6 a 5, shodl bych se s Radkem Balašem.
6

Emanuela a Lucie VW

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(valčík - Krev toulavá)

Emanuele patří k nejslabším účastníkům letošní StarDance. Ani valčík nebyl o mnoho lepší než předchozí tance. Jeho valčík postrádal švih, objevovaly se poskoky místo kroků a rytmické nepřesnosti. Za ocenění stojí provedení zvedaček. Radek Balaš řekl, že valčík vyžaduje přísnou přesnost, a k té nedošlo. Tatiana Drexler básnila o nádherném průběhu pohybu a výborných otáčkách, načež dodala, že nemluví o tanci, ale o okamžiku, kdy Emanuele před soutěží otevíral láhev vína. Porota ocenila předvedený výkon známkami 6, 5, 5 a 5, má známka by byla shodná s většinou poroty.
5

Ladislav a Eva RB

Ladislav Vízek a Eva Krejčířová
(rumba - V stínu kapradiny)

Ladislav zahájil a zakončil své vystoupení vleže na kanapi a paradoxně to byly nejlepší okamžiky jeho tance. Potýkal se doslova se vším. S rytmem, technikou, liniemi, jeho pohyby byly atletické. Rumba byla jeho nejslabší tanec v soutěži. Jan Révai odlehčoval hodnocení slovy, že ve fotbale se Ladislav takhle nevlnil. Zdeněk Chlopčík řekl, že spánek Ladislavovi svědčí a že v něm byl přirozený. Porota udělila za rumbu známky 5, 4, 4 a 4, má známka by se milosrdně shodla s většinou poroty.

4

Jana a Michal VW

Jana Plodková a Michal Padevět
(valčík - A Deus)

Vystoupení Jany a Michala patřilo k té lepší části večera. Rytmicky i technicky byl tanec na slušné úrovni. Občas se ale objevovaly poskoky místo kroků. Janě by prospělo větší vytažení hlavy a uvolnění, čímž by dosáhla lepšího odklonu a snáze by se točila. Přesto na mě tanec působil upracovaně a nedá se říct, že by mě zvedl ze židle. Radek Balaš konstatoval, že šlo o nejlepší vystoupení tohoto páru. Zdeněk Chlopčík ocenil našlápy a vytkl strnulý vršek Janina těla, kdy je zapotřebí větší pružnosti. Porota udělila za předvedený tanec známky 8, 7, 8 a 6, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.
7

Roman a Andrea RB

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(rumba - Souměrná)

Rumba má být smyslná a smyslnost v tomto tanci chyběla, popřípadě se krčila někde v koutku. Zajímavá choreografie byla scénickým tancem, ale ubíral se čas na vlastní tanec. Romanovi chyběla větší měkkost, technicky často nesprávně a přesto, že je rumba pomalý tanec, měl Roman pomalé nohy. Při jeho výšce je těžké udržovat oční kontakt s partnerkou, nicméně nesmí hlavu sklánět dolů. Janu Révaiovi připomínal Roman mága a Tatiana Drexler podotkla, že jsou okamžiky, kdy se musí dodržet technika, a tam to nejde. Porota ocenila předvedený výkon známkami 7, 6, 6 a 6, má známka by se shodla s většinou poroty.
6

Kristýna a Václav VW

Kristýna Leichtová a Václav Masaryk
(valčík - Cesta)

Valčík byl zatím nejlepším tancem Kristýny a Václava. Oceňuji, že se hlavně tančilo. Škoda rytmických prohřešků, kdy pár šel místy před hudbou. Technika byla na slušné úrovni, ač se občas objevovaly vysoké nášlapy. Kristýně by prospělo větší uvolnění, aby pohyb byl pružnější. V každém případě ale jde o zlepšení. Tatiana Drexler měla pocit, že Kristýna ožila až po tanci, Zdeněk Chlopčík pak vytkl nedodržování rytmu, kdy pár utíkal před hudbou. Kristýna s Václavem si vytančili známky 6, 5, 6 a 5, shodl bych se s nesoutěžní částí poroty.
6

Zdeněk a Veronika RB

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(rumba - Hlavolam)

Zdeněk si svými výkony říká o finálovou účast. Jeho tanci lze vytknout vcelku málo. Práce boků, rytmika, technika, nášlapy, emoce i náboj tance, to vše bylo na velmi slušné úrovni a nemusel by se za takový výkon stydět ani soutěžní tanečník v nízké třídě. Zdeňkovi by prospěla větší měkkost a větší návaznost pohybu. Občas se objevovaly tvrdé nohy i pohyby. Jan Révai ocenil v tanci příběh a zamilovanost, Tatiana Drexler řekla, že se pár zlepšuje kolo od kola. Porota udělila zaslouženě vysoké známky 8, 8, 9 a 7, má známka by byla shodná s Tatianou Drexler.
8

Ondřej a Kamila VW

Ondřej Bank a Kamila Tománková
(valčík - Medvídek)

Ondřej jako by ztrácel dech. Každý další tanec je pro něj obtížnější. Limitovala ho bolavá kolena, ale porotce nesmí brát nic jiného v potaz než předvedený výkon. Ondřej byl rozevlátý, atletický, měl problémy s nášlapy a rytmem. Objevovaly se u něj poskoky, měl příliš ztuhlý vršek. Z tance vyzníval pocit ledabylosti. Možná by Ondřejovi prospělo zjednodušení choreografie a vypilování základu. Jan Révai viděl problém s rytmikou, Radek Balaš konstatoval, že Ondřej Dostál naloženo až příliš obtížných prvků. Porota Ondřejovi přála a udělila mu nadhodnocené známky 7, 7, 6 a 6, má známka by byla o stupeň nižší.
5

Olga a Marek RB

Olga Šípková a Marek Dědík
(rumba - Spomal)

Vystoupení Olgy a Marka začínají být zlatým hřebem večera. Třetí tanec a potřetí u poroty vítězové. Olga se dokázala velmi rychle zabydlet v říši tance, tak odlišné od říše aerobiku. Práce boků, nášlapy, technika, dynamika, náboj, příběh, emoce, toho všeho se divákovi dostalo měrou vrchovatou. Olga k tomu přidala svou ohebnost a rumba byla na světě. Přesto mi v tanci něco málo chybělo. Něco, po čem se zastavuje dech a co nelze specifikovat, protože jde o vnitřní pocit. Jan Révai řekl, že to bylo naprosto dokonalé a že mu chyběla větší společná vazba. Tatiana Drexler viděla dva kroky mimo rytmus, Radek Balaš poznamenal, že pár začíná být formulí jedna teto soutěže a Zdeněk Chlopčík ocenil nádhernou choreografii a vytkl několik rytmických chybiček. Porota udělila právem nejvyšší hodnocení večera, 9, 9, 10 a 9, shodl bych se s většinou poroty.
9

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1Olga a Marek37
2Zdeněk a Veronika32
3Jana a Michal29
4Ondřej a Kamila26
5Anna a Marek25
5Roman a Andrea25
7Kristýna a Václav22
8Emanuela a Lucie21
9Ladislav a Eva17

Hlasování diváků rozhodlo o tom, že soutěž opouští pár Ladislav Vízek a Eva Krejčířová.

Ladislav a Eva end

Příští týden se bude tančit standardní slowfox a latinskoamerické paso-doble.

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

Autor: Petr Fabera | pondělí 24.10.2016 10:13 | karma článku: 22.94 | přečteno: 4459x

Další články blogera

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma článku: 7.61 | Přečteno: 238 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma článku: 34.88 | Přečteno: 4157 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma článku: 27.74 | Přečteno: 1540 | Diskuse

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma článku: 32.99 | Přečteno: 5483 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 6.05 | Přečteno: 166 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.26 | Přečteno: 307 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 344 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 124 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3496

Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:
428141
 
 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...