Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance VIII - 2. večer

Slova "Živě z Prahy" ústy Viktora Preisse uvedla druhý večer zábavné soutěžní taneční show StarDance. Soutěž opustil první vyřazený pár. 

Po prvnim zahřívacím večeru nastal ostrý start. Známky poroty se již počítaly a ze soutěže vypadl první pár. V prvním večeru se tančil standardní waltz a latinskoamerická cha-cha. Nejlepší výkon podle poroty podal pár Olga Šípková a Marek Dědík. O poslední místo se dělili Ladislav Vízek s Evou Krejčířovou a Anna K. s Markem Hrstkou. 

Ve druhém večeru si páry prohodily skupiny tanců a předvedli dva jihoamerické tance,  standardní vášnivé argentinské tango a latinskoamerickou brazilskou sambu. Jak si páry s těmito tanci poradily? Pojďme se podívat na jednotlivé výkony:

 

Jana a Michal
Jana a Michal SB

?Jana Plodková a Michal Padevět
(samba - La Bamba)

Samba Jany nebyla vůbec špatná, nicméně práce boky mohla být lepší, stejně jako chůze. Skřípalo i provedení volt a batukád. Některé pohyby zůstaly nedotažené a místy byly Janiny nohy pomalé.  Z jejího tance bylo patrné nadšení a radost. Jan Révai postrádal větší vnitřní energii, Tatiana Drexler poznamenala, že waltz před týdnem byl lepší. Radek Balaš měl pocit opatrnosti a tanec byl pro něj nacvičený a mechanický. Zdeněk Chlopčík viděl obrovskou souhru a chtěl vidět víc energie. Porota udělila známky 6, 5, 5 a 6, shodl bych se s oběma krajními porotci.
     6

 

Zdeněka a Veronika
Zdeněk a Veronika TG

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(tango - Sweet Dreams)

Po úspěchu v minulém týdnu se pár tentokrát popral se standardem. Velkým plusem byla rytmika, technika byla na slušné úrovni. Občas se u Zdeňka objevily atletické pohyby, tanci by slušela jistě i větší energie. Co mi ale úplně chybělo, to byla vášeň a emoce. Vystoupení na mě působilo chladně. Zdeněk Chlopčík řekl, že tanec pár zvládl se skrytou vášní, Tatiana Drexler ocenila rytmiku a držení, vytkla Zdeňkovi shrbená záda. Porota předvedený výkon ohodnotila známkami 7, 7, 9 a 7, má známka by byla shodná s většinou poroty.
     7

 

Kristýna a Václav
Kristýna a Václav SB

Kristýna Leichtová a Václav Masaryk
(samba - Single Ladies)

Kristýna zatančila svou sambu zřejmě na hranici svých momentálních schopností. Práce v bocích byla malá, zrovna tak energie jako by někam vyprchala. Objevovaly se pomalé nohy a pohyby zůstávaly nedotažené. Přesto si myslím, že tento tanec nebyl nejhorší. Jan Révai potřeboval vidět víc energie, Zdeněk Chlopčík ocenil práci celého těla a zmizení nejistoty, načež vytkl pomalé nohy. Porota ocenila tanec Kristýny a Vaška známkami 6, 6, 7 a 7, má známka by byla nižší.
     5

 

Anna K a Marek
Anna a Marek

Anna K a Marek Hrstka
(tango - Séi Souso)

Jestliže před týdnem předvedla Anna K nejslabší výkon, tak v tangu zazářila. Po technické stránce sice nešlo zdaleka o excelentní výkon, občas chyběla nutná ostrost, objevovaly se místo kroků poskoky a pivoty si zasloužily lepší provedení, nicméně po emoční stránce byl tanec nabitý. Ocenil bych prvky argentinského tanga, které se stále častěji objevují i na soutěžních parketech. Jeden z nejlepších výkonů večera. Zdeněk Chlopčík vytkl velké množství špatných nášlapů a nepřesností, Tatiana Drexler byla pozitivně překvapena. Porota ohodnotila tango Anny a Marka známkami 8, 7, 8 a 8, shodl bych se s Tatianou Drexler.
     7

 

 

Emanuele a Lucie
Emanuele a Lucie SB

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(samba - Marina)

Italský účastník letošní řady StarDance odtančil svůj druhý soutěžní tanec. Pravda, o tanci se tentokráte příliš mluvit nedá. Dokonce by se dalo říci, že k sambě z jeho strany nedošlo. Nedostatky základní techniky a absence tanečních kroků byly nahrazeny notnou dávkou šoumenství. To však zdaleka nestačí. Právě absence tance ve vystoupení, které má být na tanci založené, je pro hodnocení tanečního výkonu věcí poměrně zásadní. Radek Balaš řekl, že ač Lucka dělala co mohla, samby tam moc nebylo a Jan Révai konstatoval, že hodnocení tance pozbývá významu. Porota udělila za toto vystoupení přehnaně vysoké známky 5, 5, 6 a 6, má známka by byla zcela jednoznačně nižší.

     4

 

 

Olga a Marek TG

Olga Šípková a Marek Dědík
(tango - Derniére Danse)

Před týdnem předvedla Olga s Markem nejlepší tanec večera. Byl jsem zvědavý, jak si poradí s tangem. Nutno dodat, že Olga mě nezklamala, ba naopak nadchla. Její tanec měl ohromný náboj, bylo vidět, jak jej Olga prožívá. Nechyběly ani, snad už povinné, prvky argentinského tanga. Z celého tance sršela energie a emoce. Možná by Olze nezaškodila větší ostrost a přesnější technika kroků. Projevená vášeň ale dokázala nedostatky překrýt. Zdeněk Chlopčík vytkl chyby v nášlapech přes špičku a ocenil choreografii. Radek Balaš prohlásil, že to bylo fascinující a že pár položil latičku hodně vysoko. Porota právem udělila vysoké známky 10, 8, 10 a 10, má známka by právě kvůli chybným našlápům byla uprostřed.
     9

 

 

Ondřej a Kamila SB

Ondřej Bank a Kamila Tománková
(samba - Fireball)

Ondřej Bank obsadil před týdnem pomyslnou bronzovou příčku. Jeho samba byla o poznání horší. Největším prohřeškem bylo nedodržení rytmu. Ondřej se zcela určitě snažil, ale nedostatek techniky s tvrdými kroky a nedotaženými pohyby navodil dojem, že Ondřej tančí jakoby bez zájmu. Jeden divák v diskusi na oficiálních stránkách StarDance dokonce prohlásil, že Ondřej tančil jakoby byl po celonočním flámu. Postrádal jsem i více tance v páru. Tatiana Drexler s lehkým sarkasmem poznamenala, že se jí líbí, když chlapi tančí jako chlapi, a to u Ondřeje platí. Jan Révai vytkl Ondřejovi, že byl mimo hudbu. Porota ocenila předvedený výkon známkami 6, 6, 4 a 5, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

 

 

Roman a Andrea TG

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(tango - Invierno Porteno)

Tango Romana a Andrey bylo na obtížnou skladbu. Jejich tanec nepostrádal vášeň i prvky argentinského tanga. Romanovi stačí obléct frak a postavit se rovně k tomu, aby získal body, nicméně jen to určitě nestačí. Chtělo by to víc ostrosti a odstranit poskoky, které se objevovaly místo žádoucích kroků. Nejvíce mi ale vadilo, že Roman vůbec nesnížil v kolenou. Právě to srazilo jeho výkon dolů. Tatiana Drexler poznamenala, že to šlo pod kůži, Radek Balaš ocenil vášeň a poradil zpevnit tělo. Za tango si Roman s Andreou vytančili známky 9, 8, 8 a 8, má známka by byla o stupeň nižší.
     7

 

Miluše a Michal
Miluše a Michal SB

Miluše Bittnerová a Michal Necpál
(samba - Iko Iko)

Miluše si tanec užívala s radostí. Bohužel, samba postrádala mnoho. Technické chyby, nedotažené pohyby a především pomalé nohy předurčily budoucí osud. Když se k tomu přidala absence bouncingu bylo rozhodnuto. Tento výkon zdaleka nebyl excelentní, ale ani úplně nejhorší. Jan Révai chtěl vidět větší zašlapávání do země, Zdeněk Chlopčík se těšil na rozvlněné tělo, ale nepovedlo se to. Miluše s Michalem obdrželi za svou sambu průměrné známky 6, 5, 5 a 5, má známka by byla shodná s většinou poroty. 
     5

 

 

Ladislav a Eva TG

Ladislav Vízek a Eva Krejčířová
(tango - Welcome to Burlesque)

Startovní pole uzavřel Ladislav s Evou. Ladislav pojal své vystoupení komicky, ale nebylo to na škodu. Místy použil atletické pohyby namísto ladných, chyběla mu větší ostrost. Nedostatečné držení těla vedlo často k předklonu. Technicky byl ale tanec překvapivě dobrý. Jan Révai ocenil vášeň, Tatiana Drexler rytmiku. Zdeněk Chlopčík ocenil našláp a rytmus. Radek Balaš řekl, ze tanečníci chodí brzy do důchodu a že zatímco oni jsou dávno v důchodu, Ladislav teprve začíná, a to je úžasné. Známky od poroty dosáhly hodnot 6, 6, 6 a 5, má známka by se shodla se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

138
233
331
430
526
623
722
722
921
921

 

Hlasování diváků rozhodlo o tom, že se rozloučil se soutěží pár Miluše Bittnerová a Michal Necpál.
 

Miluše a Michal end

 

Příští týden se bude tančit valčík a rumba na československé písně.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

 

Autor: Petr Fabera | úterý 18.10.2016 11:20 | karma článku: 25,32 | přečteno: 5664x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 14,01 | Přečteno: 350x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 12,37 | Přečteno: 379x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,81 | Přečteno: 258x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,93 | Přečteno: 4178x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik