Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance VIII - 1. večer

V sobotu večer začal další, již osmý ročník soutěžní zábavné taneční show StarDance. Deset párů bude bojovat o titul "Král a královna tanečního parketu".

Deset soutěžních párů, deset tanečních večerů, spousta dřiny a potu, která nesmí být vidět při ostrém startu. 58 osobností z řad umělců, sportovců, modelek, moderátorů a jednoho kuchaře prošlo kláním v předchozích řadách StarDance. Nyní se celkový počet kuchařů zvýšil na dva. Viděli jsme další umělce, prvního fotbalistu a mnohonásobnou mistryni ve sportovním aerobiku.

Osmá řada přinese podle vyjádření České televize další překvapení a slibuje znovu v čase předvánočním skvělou zábavu. Proslýchá se, že letošní ročník má být posledním. Doufám, že tomu tak nebude a že, pokud padlo na patřičných místech nějaké rozhodnutí, bude toto stanovisko změněno. Je málo pořadů, které České televizi přinášejí tak velkou sledovanost a ač jde o televizi veřejnoprávní, neměla by si České televize nechat takový pořad vzít komerčními televizemi. Pojďme se podívat na jednotlivé výkony v tancích cha-cha-cha a waltz.

 

Ladislav a Eva CC

Ladislav Vízek a Eva Krejčířová
(Cha-cha - Banana Boat Song)

Ladislav je nejstarším účastníkem, a tak se od něj nedají očekávat špičkové výkony. S tancem se popral se ctí a bylo vidět, že se snaží. Vystoupení bylo statické, kdy Ladislav často stál na místě a Eva kolem něj kroužila. U Ladislava se v přeměně objevovaly poskoky, boky byly zatuhlé, pohyby nedotažené a mnohdy spíše atletické. Velkým plusem byla rytmika. Jan Révai ocenil občas propnutou nohu, Tatiana Drexler podotkla, že brilantní technika nebude silnou stránkou, Radek Balaš vytkl malý kontakt s partnerkou a Zdeněk Chlopčík vyjádřil naději, že v příštích tancích to bude lepší. Porota, která nedoznala změn ocenila výkon známkami 4, 4, 5 a 4, má známka by se shodla s většinou poroty.
     4

 

Miluše a Michal

Miluše Bittnerová a Michal Necpál
(waltz - Open Arms)

Miluše měla štěstí, že její první tanec byl standardní, protože byla těžkopádná, pomalá a musela být jen ráda, že Michal její výkon svým pevným držením hodně zlepšil. Miluše byla po rytmické stránce v pořádku, ale technicky oscilovala mezi dobrými a špatnými kroky, objevovaly se poměrně často nášlapy z výšky a ještě rovnou na patu (ze špiček je následující krok vždy přes špičku dolů) a měla velmi malý kontakt s partnerem. Kromě rytmika lze ocenit i výraz. Tatiana Drexler poradila zlepšit odtlačení od parketu a Radek Balaš si všiml nejistoty v otáčkách. Porota udělila známky 6, 6, 6 a 5, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem. 
     5

 

Roman Zach a Andrea Třeštiková
(cha-cha - A Night Like This)

Roman svým úvodem překvapil. Rozpohyboval kyčle a přidal vcelku slušnou techniku. Zaujal svým postavením těla a liniemi. Bohužel to vydrželo ani ne polovinu tance a Roman začal uvadat. Celkový dojem zkazilo velké množství póz. Bude určitě patřit k hlavním favoritům soutěže, protože zejména ve standardu vynikne jeho rovná a dlouhá postava. Jan Révai vytkl Romanovi rozevlátost a doporučil zklidnění v projevu, Zdeněk Chlopčík pak konstatoval, že pecka skončila ve třetině tance. Porota ocenila předvedený výkon Romana a Andrey známkami 6, 4, 5 a 5, má známka by byla shodná se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

 

Ondřej a Kamila SW

Ondřej Bank a Kamila Tománková
(waltz - Is It You)

Píseň princezny Fiony ze Shreka byla skladbou na kterou tančil alpský lyžař Ondřej a kariéru končící Kamila. Ondřej se snažil, ale waltz má být plynulý. U Ondřeje byla patrná kostrbatost a tvrdé kroky. Objevovaly se u něj příliš vysoké nášlapy a z počátku tance bylo póz na úkor tance až příliš. Ocenil bych rytmiku. Radek Balaš poznamenal, že tanec byl v pořádku, horší to bylo ve zvedačce. Zdeněk Chlopčík ocenil práci chodidel a dále se nechtěl vyjadřovat. Známky od poroty měly vysokou hodnotu 6, 7, 6 a 7, má známka by byla o poznání horší.
     5

 

Olga a Marek CC

Olga Šípková a Marek Dědík
(cha-cha - Mercy)

Od Olgy jsem očekával hodně. Její fyzický fond a pohyblivost sliboval dopředu velmi dobré výkony, otázka byla, jak se popere s technikou. Technika byla na velice dobré úrovni, dokázala i rozpohybovat boky, i když by to chtělo ještě přidat. V přeměně se ale místo kroků objevovaly poskoky, což výslednou známku v mých očích snížilo. Za zmínku rozhodně stojí výtečně provedený mlýnek (tuto figuru jsem ve svých tanečních začátcích tančil coby člen formace a její provedení není jednoduché). Celkový dojem? Nejlepší tanec večera. Jan Révai si všiml radosti a doporučil více uvolnit kyčle, Tatiana Drexler by ráda viděla víc emocí a měkčí tanec. Porota ocenila tanec Olgy a Marka známkami 8, 6, 8 a 7, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
     7

 

Emanuele a Lucie
Emanuele a Lucie SW

Emanuele Ridi a Lucie Hunčárová
(waltz - I Wonder Why)

Ital přišel z kuchyně na parket a připravil zajímavou krmi pro oči. Lucii roztočil pomalu jako pizzu, což je jistě divácky atraktivní. Bohužel, tanec už tak chutný nebyl. V celém vystoupení bylo tance poskrovnu, u Manu, jak byl Emanuele překřtěn, se objevovaly technické chyby jako vysoké nášlapy a tvrdé kroky. Latina by mu mohla sedět o něco lépe, pokud se mu podaří do ní vložit jižanský temperament. Tatiana Drexler viděla vášeň, stejně jako Zdeněk Chlopčík, ten navíc viděl energii a potíže s rovnováhou. Známky dosáhly hodnot 5, 5, 5 a 5. Má známka by byla překvapivě ve stejné výši.
     5

 

Anna K a Marek
Anna K a Marek CC

Anna K a Marek Hrstka
(cha-cha - Unchain My Heart)

Anna K je výborná zpěvačka a tím by se dalo lakonicky ohodnotit její taneční vystoupení. Latina rozhodně nebude její doménou. Chybělo jí napětí v těle, technika a především práce v bocích téměř neexistovala. Naopak přebývaly poskoky v přeměně a převažovaly tvrdé kroky. Jediným plusem byl rytmus. Pro mě tentokrát nejslabší tanec večera. Jan Révai podotkl, že je zapotřebí uvolnit pánev a Tatiana Drexler si všimla řady technických chyb a přešlapů. Cha-cha vynesla Anně a Markovi známky 5, 4, 4 a 4, má známka by se nelišila od Tatiany Drexler a většiny poroty.
     4

 

Kristýna a Václav
Kristýna a Václav SW

Kristýna Leichtová a Václav Masaryk
(waltz - Dark Waltz)

Iva z Comebacku zřejmě nenapodobí Sašu, Marii Doležalovou. Kristýně chybělo napětí v těle, zato se dalo vycítit napětí uvnitř páru. Jestli za to mohla drobná neshoda z tréninku či něco jiného je záležitostí páru, každopádně na parketě by mělo jít vše stranou. Kristýna byla hodně těžkopádná, technicky byly pasáže dobré i horší, ale především velmi málo tance. Když došlo na kroky, byly tvrdší. Pokud se Kristýna dokáže uvolnit, rozhodně půjde její výkon nahoru. Radek Balaš viděl těžkopádné nohy a nesouhru, Tatiana Drexler pak vyčetla, že 99% tance odnosil Vašek a doporučila Kristýně nést vlastní tělo. Porota ocenila výkon známkami 5, 5, 5 a 4, má známka by byla stejná jako u většiny poroty.
     5

 

Zdeněka a Veronika
Zdeněk a Veronika CC

Zdeněk Piškula a Veronika Lálová
(cha-cha - She's A Lady)

Největší překvapení v soutěži přinesl nejmladší účastník, který, když na obrazovkách běžela první řada StarDance, navštěvoval třetí třídu základní školy. Zdeněk je značně pohyblivý. Líbila se mi technika na slušné úrovni, rytmika, práce boků a především pohyb. Ve standardu se ale bude muset ukáznit a bude zajímavé sledovat, jak moc se mu to povede. Jan Révai řekl, že je vidět, jak to Zdeňka baví a že má v sobě ohromný potenciál. Zdeněk Chlopčík pak kromě radosti, že startuje jeho jmenovec, konstatoval, že se benjamínek soutěže ohromně baví. Známky od poroty dosáhly hodnot 7, 6, 7 a 5, má známka by byla shodná s Janem Révaiem.
     7

 

Jana a Michal
Jana a Michal SW

Jana Plodková a Michal Padevět
(waltz - A Wonderful Guest)

Jana se v rozhovoru přiznala, že v dětství tančila nejnižší třídu. Na jejím výkonu ale vůbec nebylo poznat, že by kdy tančila závodně. Nápad s "opratí" je vhodný do volného tance ve finále, ale v soutěžním kole šlo o rušivý element. Jana měla problémy s technikou, zejména nášlapy ze špičky přímo na patu, často ještě zvysoka. Mínusem bylo rovněž málo tance v páru. Jan Révai viděl něhu a lehkou roztržitost, Tatianě Drexler se nelíbily nášlapy a líbilo samostatné držení těla, Radek Balaš viděl pupeční šňůru a Zdeněk Chlopčík vytkl nášlapy a poznamenal, že technicky to nebylo excelentní. Známky za waltz pro Janu a Michala byly 7, 7, 8 a 5, shodl bych se se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

 

V prvním večeru nikdo nevypadává a známky jsou tedy jen orientační. Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

129
227
326
425
523
620
620
819
917
917

 

Příští týden bude ve znamení tanců tango a samba. Zároveň se rozloučíme s prvním párem.

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2016

 

Autor: Petr Fabera | pondělí 10.10.2016 15:22 | karma článku: 26,51 | přečteno: 2798x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 13,40 | Přečteno: 329x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 11,72 | Přečteno: 359x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,46 | Přečteno: 254x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,98 | Přečteno: 4172x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma: 33,06 | Přečteno: 5493x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 7. večer pro Paraple

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala již sedmým večerem, tradičně charitativním pro Centrum Paraple.

26.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,19 | Přečteno: 3439x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 6. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se přehoupla do své druhé poloviny. Na zbývající soutěžící čekal filmový večer.

19.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,13 | Přečteno: 2105x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 5. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala pátým večerem s podtitulem Letem světem, kdy se tančilo na písně z různých koutů světa v původním jazyce.

12.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,32 | Přečteno: 3518x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 4. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala čtvrtým večerem. Vyřazování zaznamenalo velké překvapení.

5.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,32 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 3. večer

Zcela mimořádně v neděli proběhl další, již třetí večer dvanácté řady soutěžní taneční zábavné show StarDance.

30.10.2023 v 15:34 | Karma: 31,00 | Přečteno: 1918x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance oslavila jubileum. Celkově stý večer mohli diváci sledovat klání celebrit o přízeň a co nejlepší tanec.

22.10.2023 v 8:59 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1896x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 1. večer

"Živě z Prahy." Již dvanáctým ročníkem zahajuje tato věta soutěžní taneční zábavnou show StarDance. Ačkoliv je počet ročníků zarovnán na celý tucet, rozhodně nejde o tuctovou záležitost.

15.10.2023 v 9:01 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - představení soutěžících

Za půl roku opět vypukne soutěžní zábavná taneční show StarDance. Již dvanáctý ročník opět představí deset soutěžních párů, z nichž jsou zatím známy jen celebrity.

24.4.2023 v 17:27 | Karma: 16,35 | Přečteno: 793x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Na Silvestra netančím

Tanec k silvestrovskému veselí patří. Přesto se tanci na Silvestra vyhýbám jako pověstný čert kříži.

31.12.2022 v 15:50 | Karma: 13,27 | Přečteno: 392x | Diskuse| Ostatní

Petr Fabera

StarDance XI - 10. večer, finále

Jedenáctý ročník soutěžní taneční zábavné show StarDance se stal minulostí. Česko má nového krále a královnu tanečního parketu.

19.12.2021 v 9:01 | Karma: 27,94 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se chýlí ke svému závěru. Na řadě byl předposlední, devátý, semifinálový večer.

12.12.2021 v 11:01 | Karma: 33,11 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala svým osmým večerem. Soutěž předčasně opustil kvůli onemocnění Mirai Navrátil s Lenkou Norou Návorkovou.

5.12.2021 v 11:11 | Karma: 31,48 | Přečteno: 6502x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 7. večer, charita pro Paraple

Sedmý večer soutěžní taneční zábavné show StarDance se již tradičně nesl v duchu charity pro Centrum Paraple.

28.11.2021 v 11:41 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

2. Seniorský StarDance

V neděli 21.11.2021 se na pražském Žofíně pod záštitou MČ Prahy 1uskutečnilo desetičlenné finále 2. Seniorského StarDance.

26.11.2021 v 17:36 | Karma: 13,81 | Přečteno: 609x | Diskuse| Kultura
  • Počet článků 126
  • Celková karma 11,53
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik