Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance VII - 10. večer - Finále

Sedmá řada zábavné soutěžní taneční show StarDance dospěla do svého finále. Porota a diváci vybrali ze zbývající trojice pár, který si odnesl titul Král a královna tanečního parketu.

Po deseti týdnech soutěžních večerů a dalších zhruba deseti týdnech předsoutěžních tréninků skončila pro účastníky pětiměsíční pouť tanečním světem, ve které se museli naučit jedenáct soutěžních tanců a bonusový freestyle.

Před vlastním hodnocením finálových párů se sluší poděkovat všem soutěžícím, kteří se tohoto projektu zúčastnili a je jedno, zda vypadli ve druhém nebo devátém večeru. Šli se svou kůží na trh v oblasti, která jim není vlastní a poznali, jak obtížné je naučit se taneční kroky a především je předvést tak, aby jejich tanec vypadal přirozeně a lehce.

Zároveň se sluší poděkovat moderátorům, kteří nás celou řadou provázeli, Marku Ebenovi i Tereze Kostkové, jejíž róby se často leskly díky kamenům od Preciosy. Samozřejmě velký dík patří orchestru a především pěvecké sekci. Leckteré písně mohly směle konkurovat originálům, ba dokonce občas i originál předčily. Nemělo by se zapomenout na armádu bezejmenných a neviditelných, kteří se skryti před kamerami starali o to, aby vše klapalo tak jak má.

Pojďme na finále:

Na úvod finálového večera řady s označením 007 proběhlo velké překvapení. Za doprovodu dnes již klasické Bondovky Golden Eye se na parketu objevila ve společnosti mužů Bondgirl, Tereza Kostková. Její vystoupení bylo natolik zdařilé, že na první pohled nebylo poznat rozdíl mezi jejím tancem a tancem doprovázejících profíků. Dokonce jsem v první okamžik vůbec netušil, že jde o Terezu Kostkovou. Šlo o natolik profesionální výkon, že mnozí účastníci mohli jen tiše závidět. Klobouk dolů.

Jaké byly výkony finálových párů?

 

Lukáš Pavlásek & Lucie Hunčárová
(samba - Hope of Deliverance)

O Lukášově tanci už toho bylo napsáno víc než dost. Lukáš zkrátka není a nebude tanečník a do finále doslova prošel. Jeho finálová samba ale dokázala překvapit. Především tím, že Lukáš konečně šel víceméně v rytmu. Z tohoto hlediska to byl jeho nejzdařilejší tanec. Nic jiného vlastně ani nelze hodnotit. Technika takřka neexistovala, typický bouncing se nekonal, stejně jako linie těla. Jan Révai na adresu Lukáše a Lucky poznamenal, že se fakt zlepšili, Tatiana Drexler řekla, že zhruba byli v hudbě, ale chtělo by to ještě tak tři roky, Radek Balaš ocenil, že se Lukáš trefoval z padesáti procent do rytmu a Zdeněk Chlopčík krátce zhodnotil výkon jako padesát na padesát. Porota předvedenou sambu ohodnotila známkami 4, 6, 5 a 5, má známka by byla shodná se Zdeňkem Chlopčíkem.
     5

 

Jitka Schneiderová & Marek Dědík
(jive - Na ptáky jsme krátký)

Rytmické vystoupení s dynamikou a energií v podání Jitky nebylo špatné, ale mělo řadu drobných nepřesností v technice. Dotažené pohyby a ostřejší nohy by rozhodně tomuto tanci slušely. Přes vše mi tento tanec přišel trochu mdlý, studený. Nevyzařovala z něj radost a hravost, ale jen nacvičenost. Tatiana Drexler ocenila dobrou dynamiku a všimla si technických nedostatků, Radek Balaš byl nadšen a Zdeněk Chlopčík viděl oproti prvnímu jivu tohoto páru větší uvolnění. Jitčin jive si vysloužil známky 10, 9, 10 a 10, má známka by se shodla s Tatianou Drexler.
     9

 

Marie Doležalová & Marek Zelinka
(samba - Talespin)

Vystoupení bylo zábavné, jako všechny tance Made by Zelinka. Marie měla v sambě příliš pomalé nohy. Po technické stránce podala Marie slušný výkon. Oproti první sambě došlo ke změně choreografie, kdy si Marie s Markem na chvíli prohodili role, takže tanec působil dojmem úplné novosti. Jan Révai viděl větší uvolněnost, Tatiana Drexler přesto, že jí tento pár stále bavil vytkla pomalost Maruščiných nohou. Radek Balaš ocenil vynikající choreografii a Zdeněk Chlopčík postrádal větší vnitřní dynamiku a rychlejší nohy u Marie. Porota předvedenou sambu ocenila známkami 10, 9, 9 a 9, má známka by se shodla s většinou poroty.
     9

 

Lukáš Pavlásek & Lucie Hunčárová
(quickstep - When I was 64)

Lukášův nejlepší standard byl lepší než když quickstep tančil poprvé. Opět větší počet kroků v rytmu byl ale pokažen závěrečným sólem Lukáše, které šel prakticky celé mimo hudbu. Technika opět přišla zkrátka, takže u Lukáše se opravdu dá hodnotit jen snaha a počet kroků v rytmu. Jan Révai ocenil, že se Lukáš poprvé narovnal. Tatiana Drexler v reakci na předvedený výkon poznamenala, že ráda může dál věřit své teorii, že tančit se naučí každý. Radek Balaše vytkl rytmickou chybu na závěr tance a Zdeněk Chlopčík v narážce na Lukášovu přezdívku od Lucie řekl, že pejsánek se lepší každým kolem. Lukáš s Lucií si vytančili známky 5, 6, 5 a 7, má známka by se shodla s Tatianou Drexler.
     6

 

Jitka Schneiderová & Marek Dědík
(waltz - I Will Love You)

Tentokráte byl waltz Jitky s Markem rytmicky víceméně v pořádku, ale všiml jsem si u Jitky drobných nepřesností, kdy několikrát šla mimo hudbu. Technika byla na slušné úrovni, ale přesto, že jde o pomalý anglický valčík, chyběla tanci větší dynamika, pohyb do prostoru a především větší vyzařování. Jan Révai byl rád, že pár svůj waltz vylepšil, Tatiana Drexler ocenila lehkost a postrádala více waltzových kroků, Radek Balaš označil vystoupení za esenci tance a Zdeněk Chlopčík poznamenal, že pár byl v rytmu. Předvedený výkon si vysloužil známky 9, 9, 10 a 10, má známka by se shodla s Tatianou Drexler.
     9

 

Marie Doležalová & Marek Zelinka
(valčík - Golden Brown)

Výborný valčík v podání Marie a Marka se podařilo ještě o něco zlepšit. Po technické stránce se prakticky nedá nic vytknout, zrovna tak po stránce rytmické. Znovu oceňuji zařazení čtvrté doby a musím před Markem jedině smeknout. Jan Révai byl uspokojen, Tatianu Drexler to znovu bavilo a ocenila lepší držení Marie, Radek Balaš označil tento valčík za nejlepší tanec a vyzdvihl dynamiku. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že Marie vyzrála v tanečnici a že valčík byl ještě lepší než minule. Porota právem vytáhla maximální známky 10, 10, 10 a 10, má známka by byla stejná, bohužel, jen stejná.
     10

 

Před dalšími tanci se na parketě objevily s krátkou ukázkou všechny páry, které se zúčastnily sedmé řady v pořadí, v jakém soutěž opouštěly. U Lucie Dvořákové i Rosti Osičky bylo ihned patrné, že byli nejméně zdatnými účastníky. Průměr zastoupili Kateřina Cajthamlová a Marek Taclík. Po nich přišli na řadu ti, kteří si svými výkony říkali o finálovou účast, Leona Machálková, Leoš Mareš a Radek Banga.

 

Lukáš Pavlásek & Lucie Hunčárová
(waltz - Málo mě znáš - Mull Of Kintyre)

Ukázkový nejlepší tanec se hodnotil jen slovně. Lukáš se vrátil do starých kolejí, kdy měl velké potíže jak s technikou, tak s rytmem. Jan Révai vyslovil obdiv, že to Lukáš vydržel a lidé s ním, Tatiana Drexler, viděla problém ve váhovém rozložení v páru, kdy Lucie nemá dost sil, aby Lukáše utáhla, Radek Balaš ocenil, že Lukáš dal stovkám tisíc lidí naději, že s tancem se dá začít kdykoli a Zdeněk Chlopčík viděl obrovské zlepšení.

 

Jitka Schneiderová & Marek Dědík
(cha-cha - Beat It)

Rytmická cha-cha na hit Michaela Jacksona nebyla špatná, ale u Jitky se občas objevily technické prohřešky. Především chyběla větší ostrost pohybů a dotažení pohybů. Jan Révai řekl, že ho Jitka kolo od kola překvapovala, Tatiana Drexler poznamenala, že Jitka byla od začátku soutěže skvělá. Radek Balaš řekl, že Jitka podávala nejvyrovnanější výkony (s tím souhlasit nemohu, protože byl diametrální rozdíl mezi standardem a latinou). Zdeněk Chlopčík poznamenal, že Jitka je rozená tanečnice.

 

Marie Doležalová & Marek Zelinka
(paso-doble - Uherský tanec č. 5)

Nejsem příznivcem toho, když k charakteristickému tanci, jakým je paso-doble, zní netradiční hudba, obzvláště, pokud se jedná o zcela jiný tanec, v tomto případě čardáš. Přesto mě toto vystoupení už podruhé nadchlo, a to jak provedením, tak emocionálním vyjádřením včetně přizpůsobení se rychlosti hudby. Budu se opakovat, ale tento tanec považuji za letošní absolutně nejlepší tanec, který si zaslouží maximální ocenění. Rytmika, napětí, technika, dynamika, nápaditost, atmosféra, nic z toho nechybělo. Jan Révai ocenil obrovský vzestup a originalitu, Tatianě Drexler tuhla krev v žilách, Radek Balaš ocenil nejpropracovanější choreografie a Zdeněk Chlopčík absolutně největší vzestup a progres.

 

Lukáš Pavlásek & Lucie Hunčárová
(freestyle - A Hard Day's Night)

Freestyle mohl Lukášovi sedět. Alespoň do té doby, dokud nezačal tančit jive. Okamžitě nastal problém s rytmem. Freestyle se hodnotí obtížně, ale dá se použít celkový dojem z předvedeného pohybu, a ten u Lukáše moc dobrý nebyl. Jan Révai zjistil, že Lukáš je sólista, Tatiana Drexler ocenila dobrý začátek, Radek Balaš přiznal, že by nevěřil tomu, že Lukáš projde do pátého večera. Zdeněk Chlopčík poznamenal, že jive nebyl jive a že freestyle Lukášovi sluší. Porota ocenila předvedený výkon známkami 5, 5, 5 a 6, má známka by byla shodná s většinou poroty.
     5

 

Jitka Schneiderová & Marek Dědík
(freestyle - Hello)

Výrazový tanec by se dal nazvat tanečně hereckou etudou. Jitka byla s Markem spojena "pupeční šňůrou" v podobě pružné gumy. Líbilo se mi provedení pohybů do úplné tečky, stejně jako náročnost jednotlivých póz, nicméně tento styl tance jde trochu mimo mě. Jan Révai mohl jen vysmeknout poklonu, Tatiana Drexler ocenila nádherný nápad i provedení, Radek Balaš řekl, že tak má vypadat freestyle a Zdeněk Chlopčík ohodnotil výkon jediným slovem - nádherné. Porota udělila maximum 10, 10, 10 a 10, má známka by se nelišila.
     10

 

Marie Doležalová & Marek Zelinka
(freestyle - Criminal)

Tanečně pohybová show dvou úředníků dokázala ohromně pobavit včetně perfektní rychlosti Maruščiných chodidel. Zábava, originalita, vtip, to provázelo tento pár celou soutěž. K tomu se přidala postupně i výborná technika, a tak zcela právem byl tento pár žhavým favoritem na vítězství. Jan Révai poděkoval, že pár ukázal víc než tanec, Tatiana Drexler ocenila vynikající nápad a rozmanitost, Radek Balaš propracovanost a Zdeněk Chlopčík originalitu. I tento tanec si vysloužil maximum, 10, 10, 10 a 10, stejně jako u mě.
     10

 

Porota svými známkami stanovila následující pořadí:

1117
117
364

 

Hlasování diváků rozhodlo o tom, že na třetím místě se umístil pár Lukáš Pavlásek a Lucie Hunčárová.

 

Na druhé stříbrné příčce se umístil pár Jitka Schneiderová a Marek Dědík

 

Vítězi sedmé řady StarDance se stali Marie Doležalová a Marek Zelinka

 

 

Logo a fotografie: ©Česká televize, 2015

Autor: Petr Fabera | pondělí 21.12.2015 14:30 | karma článku: 34,10 | přečteno: 8751x
  • Další články autora

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících pánů

Po pětici soutěžících dam odtajnila Česká televize i druhou, mužskou polovinu soutěžících. Celá desítka je tak známa.

17.4.2024 v 17:01 | Karma: 13,40 | Přečteno: 329x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XIII - představení soutěžících dam

Česká televize zveřejnila první pětici soutěžících v letošním, již třináctém ročníku. Přednost dostaly dámy.

16.4.2024 v 18:49 | Karma: 11,72 | Přečteno: 359x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Česko-Slovenský ples, 10. ročník

Dne 17. února 2024 proběhl v pražském Obecním domě jubilejní, desátý ročník Česko-Slovenského plesu.

3.3.2024 v 12:10 | Karma: 9,46 | Přečteno: 254x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 10. večer, finále

Hotovo, sečteno, podtrženo a dotančeno. Letošní dvanáctá řada soutěžní taneční zábavné show StarDance poznala svého vítěze.

17.12.2023 v 9:01 | Karma: 34,98 | Přečteno: 4172x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance dospěla do předposledního večera, semifinále, ve kterém se utkaly zbývající čtyři páry v boji o finále.

10.12.2023 v 9:05 | Karma: 27,74 | Přečteno: 1550x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se pomalu blíží ke svému letošnímu vrcholu. Zbývající pětice párů předvedla po dvou tancích.

3.12.2023 v 12:35 | Karma: 33,06 | Přečteno: 5493x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 7. večer pro Paraple

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala již sedmým večerem, tradičně charitativním pro Centrum Paraple.

26.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,19 | Přečteno: 3439x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 6. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se přehoupla do své druhé poloviny. Na zbývající soutěžící čekal filmový večer.

19.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,13 | Přečteno: 2105x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 5. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala pátým večerem s podtitulem Letem světem, kdy se tančilo na písně z různých koutů světa v původním jazyce.

12.11.2023 v 9:01 | Karma: 33,32 | Přečteno: 3518x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 4. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala čtvrtým večerem. Vyřazování zaznamenalo velké překvapení.

5.11.2023 v 9:01 | Karma: 32,32 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 3. večer

Zcela mimořádně v neděli proběhl další, již třetí večer dvanácté řady soutěžní taneční zábavné show StarDance.

30.10.2023 v 15:34 | Karma: 31,00 | Přečteno: 1918x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 2. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance oslavila jubileum. Celkově stý večer mohli diváci sledovat klání celebrit o přízeň a co nejlepší tanec.

22.10.2023 v 8:59 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1896x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - 1. večer

"Živě z Prahy." Již dvanáctým ročníkem zahajuje tato věta soutěžní taneční zábavnou show StarDance. Ačkoliv je počet ročníků zarovnán na celý tucet, rozhodně nejde o tuctovou záležitost.

15.10.2023 v 9:01 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XII - představení soutěžících

Za půl roku opět vypukne soutěžní zábavná taneční show StarDance. Již dvanáctý ročník opět představí deset soutěžních párů, z nichž jsou zatím známy jen celebrity.

24.4.2023 v 17:27 | Karma: 16,35 | Přečteno: 793x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

Na Silvestra netančím

Tanec k silvestrovskému veselí patří. Přesto se tanci na Silvestra vyhýbám jako pověstný čert kříži.

31.12.2022 v 15:50 | Karma: 13,27 | Přečteno: 392x | Diskuse| Ostatní

Petr Fabera

StarDance XI - 10. večer, finále

Jedenáctý ročník soutěžní taneční zábavné show StarDance se stal minulostí. Česko má nového krále a královnu tanečního parketu.

19.12.2021 v 9:01 | Karma: 27,94 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 9. večer, semifinále

Soutěžní taneční zábavná show StarDance se chýlí ke svému závěru. Na řadě byl předposlední, devátý, semifinálový večer.

12.12.2021 v 11:01 | Karma: 33,11 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 8. večer

Soutěžní taneční zábavná show StarDance pokračovala svým osmým večerem. Soutěž předčasně opustil kvůli onemocnění Mirai Navrátil s Lenkou Norou Návorkovou.

5.12.2021 v 11:11 | Karma: 31,48 | Přečteno: 6502x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

StarDance XI - 7. večer, charita pro Paraple

Sedmý večer soutěžní taneční zábavné show StarDance se již tradičně nesl v duchu charity pro Centrum Paraple.

28.11.2021 v 11:41 | Karma: 26,87 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Kultura

Petr Fabera

2. Seniorský StarDance

V neděli 21.11.2021 se na pražském Žofíně pod záštitou MČ Prahy 1uskutečnilo desetičlenné finále 2. Seniorského StarDance.

26.11.2021 v 17:36 | Karma: 13,81 | Přečteno: 609x | Diskuse| Kultura
  • Počet článků 126
  • Celková karma 11,53
  • Průměrná čtenost 3441x
Mou celoživotní vášní se stal sportovní (původně nazývaný společenský) tanec. Jsem aktivním tanečníkem, ale tanec, bohužel, není mým živobytím. V roce 2010 jsem se stal finalistou Mistrovství České republiky ve standardních tancích v kategorii Senior II. V současné době jsem lektorem v TŠ Marie Janoušové.

Na stránkách revue.idnes.cz jsem v roce 2008 komentoval soutěžní večery StarDance.
 

Počet přečtení všech článků k 17.12.2023:

428141

 

 

Seznam rubrik